החשדות 24.11

../images/Emo124.gif החשדות 24.11 ../images/Emo124.gif

והפעם: עדכונים..... הופעות מתוכננות לגילמור לאביב 2006 מועדים ראשונים של סיבוב ההופעות של דייב גילמור יצאו לתקשורת. ההופעות יתקיימו באביב, בסביבות מועד יציאת אלבום הסולו שלו - ששמו עדיין לא ידוע. שתי הופעות נקבעו לפריז, באמצע מרץ, והופעה אחת בהמבורג, כמה ימים לפני כן. יש גם שמועות על הופעות בארה"ב ומקומות אחרים. כאשר התאריכים והאולמות ייסגרו, הם יפורסמו, כמובן. ולגיטריסטים שביניכם: המגזין הבריטי Guitarist כולל בגליון נובמבר שלו פיצ'ר על דייב. לא משהו רציני, כנראה, אבל יותר חשוב מזה, לגליון מצורף דיסק עם שיעור כיצד לנגן את Comfortably Numb! חדשות Ca Ira הביקורות על האופרה, שהתפרסמו בעתונות הרצינית ברחבי העולם, הן פושרות למדי, אם כי לא קוטלות. רובן מתמקדות בהגדרת היצירה כ"אופרה", כאשר המבקרים טוענים שאין מדובר בכלל באופרה, אלא במחזמר. תגובתו של ווטרס: "הם טועים, כי במחזמרים אנשים מדברים אחד עם השני, בנוסף על כך שהם שרים אחד אל השני, והם גם רוקדים מסביב די הרבה". ובינתיים, ווטרס ממשיך להתראיין. בימים האחרונים הוא נתן מספר ראיונות, לתכניות טלוויזיה בבריטניה. ניתן לראות קליפ של הראיון שנתן לתכנית הבוקר של ה-BBC, באתר ה-BBC: http://news.bbc.co.uk/media/video/41048000/rm/_41048514_waters_vi.ram בראיון שנתן ווטרס לעתון מוסיקה הולנדי, OOR, נשאל ווטרס על האפשרות שיופיע בעתיד עם הפלויד. הוא ענה שהוא היה מעוניין לבצע את כל Dark Side of the Moon אתם על הבמה, אבל זה צריך להיות למען מטרה מיוחדת, ולא עבור כסף. בקטע, שאורכו 10 וחצי דקות, משולבים גם קליפים מ-live 8 ומהאופרה. ווטרס מדווח בראיון שמתוכנן להעלות את האופרה במלואה בפולין וגם בצרפת, לבקשתו של ראש העיר פריז. ולסיום: במשך החודשיים האחרונים ניסיתי, באמצעות הנהלת "תפוז", להשיג מ-NMC כמה עותקים של האופרה ע"מ לתת אותם כפרס בחידון שייערך בפורום. לצערי, NMC בחרו במדיניות של "לך ושוב" ובקיצור, הבטיחו אך לא קיימו. כך שלצערי ההפתעה שהבטחתי לכם, ככל הנראה לא תמומש. הקלטות ההופעה של סיד מ-1972 עתה מסתבר, שאת ההסכמה להוצאת ההקלטות באופן רשמי נתנה משפחת בארט, באמצעות ההנהלה של הפלויד. מעניין אם סיד נשאל לדעתו לפני מתן ההסכמה. אני מניחה שכן. אם כך, כנראה שלא אכפת לו שיוציאו את ההקלטות, והדבר לא גורם לו להרגשה רעה. אולי זה סימן טוב - ואולי זה סתם ספקולציות שלי.

כן, יש כוונה להוציא את זה בדיסק

אבל מדובר בהופעה שהחלק של סיד בה הוא קטן יחסית; באותו ערב הופיעו במועדון מספר להקות, כשהלהקה העיקרית היתה הוקווינד. מן הסתם מרבית הדיסק יכסה את ההופעה שלהם. כמו כן, הבחור שגילה את הטייפים כתב שהוא מתכוון להמנע, במכוון, מלשווק את הדיסק כ"הקלטות אבודות של סיד בארט", כי הוא לא רוצה לפרוט על נימי הסנסציה - והוא צודק.

flowerboy69

New member
אני הולך להיות שם!!!

בצרפת הכוונה...כנראה בתאריך הראשון כשזה יהיה רשמי...סוף סוף אני יראה את גילי(גילמור) ממש מקרוב...:)

flowerboy69

New member
אני מקווה שהעלות לא תהיה

בשמיים...כי אין לי עכשיו אפשרויות למאות פאונדים לכרטיס...

מה יש ללמוד בCN?

הנה האקורדים...ואם בא לך להשקיע הנה הטאבים של הסולו יש את זה בכל אתר שני של CN נשמע מאכזב אם לא יהיה שם איזה משהו ממש מיוחד שקשה לי לדמיין

wish i was here

New member
הקטע הוא

שלא משנה כמה תתאמץ ותחרוש על הקטע לא תנגן אותו כמו גילמור...לא פחות טוב,אלא פשוט לא אותו דבר....ודווקא יכול להיות נחמד שגילמור ילמד אותך לנגן את הקטע

האמת...

שלא זכור לי קטע מיוחד בשיר יש אקורדים...מה כל כך מיוחד הוא עושה שם? יכול להיות שאני טועה פשוט...לא זכור לי קטע גיטרה מיוחד ושונה שצריך ממש ללמד אותו אבל...מי יודע

The Walrus

New member
זה הסולו גיטרה היפה ביותר

בכל הזמנים. ולא, הוא לא מאוד קשה, אבל הוא פשוט מדהים. ואף אחד מעולם לא ינגן אותו כמו גילמור.

אין ספק

ואין ויכוח עוד לא ראיתי הופעה של ווטרס שהגיע השיר הזה והגיטריסטים עשו את הסולו והייתי מסופק אבל אתם יודעים זה עניין של טאץ'... כל אחד ינגן את זה שונה אף אחד לא ינגן את זה כמו גילמור ואף אחד לא יכול לנגן את זה כמוני פשוט עניין של טאץ' אי אפשר ללמד את זה אתה יכול ללמד את האקורדים את התווים הצורה לנסות להכניס את הבנאדם למחשבה שלך אבל ללמוד את הטאץ' של בנאדם אי אפשר יש גיטריסטים שמחקים גיטריסטים אחרים שאם תעצום את העיניים אתה תחשוב שזה גילמור אבל זה לא משהו שאפשר ללמד ואני בטוח שבספר הזה לא כתוב איך לעשות תו בגיטרה כמו גילמור

The Walrus

New member
../images/Emo45.gif

אני יודע לנגן את התווים וזה פשוט לא נשמע... לא בגלל שהציוד לא טוב כי ניגנתי את זה בפנדר סטרטוקסטר עם מגבר מעולה ואפקטים וזה עדיין לא משהו... זה פשוט טאץ'. לגילמור יש טאץ' שלאף אחד אין. האמת שלכל אחד יש טאץ' יחודי - אבל של גילמור הוא לא רק יחודי, הוא גם מדהים.

wommer

New member
ו....

אל תשכח, שחוץ מזה שהותו אחד הסולואים הטובים ביותר, הוא אף פעם לא ניגן אותו אותו דבר בכל הופעה חייה. שמעתי את זה לפחות בשתי גרסאות שונות ומדהימות לגמרי של הופעות חיות, וכל אחת נשמעת אחרת, וגם נשמעת משו משו :)))

aviah

New member
אופרה או מחזמר

העיסוק בשאלה האם Ca Ira היא אופרה או מחזמר, והעובדה שווטרס טורח בכלל לענות למשמיצים, מלמדת שפשוט אין משהו אחר לאמר על Ca Ira. פינק פלויד היתה להקה פורצת דרך וכבר בהתחלה היו ניסיונות לסווג אותה באופן כזה או אחר. כמובן, הסיווג היה חסר חשיבות ביחס למה שפינק פלויד עשתה, שהיה פשוט מצוין. אם Ca Ira היתה מצוינת, הדיון על ההגדרה שלה היה זניח, ווטרס לא היה עוסק בו. לצערי, לא זה המצב. --- אני מאזין ל-Ca Ira רק שבועיים ועוד אין לי דעה מגובשת על האופרה. די ברור, עם זאת, שלא מדובר ב-DSOTM חדש.

avki

New member
היצירה באמת קשה לפענוח.

לא בפעם הרביעית וגם לא בפעם החמישית לא הצלחתי להתחבר אליה (ולא ניסיתי בכלל להקשיב למילים). היא שונה, זה בטוח. זה מין שילוב של הרבה סגנונות של מוזיקה קלאסית, עם נטייה חזקה (כרגיל אצל ווטרס) לגרנדיוזיות ו'הצגתיות' מוגזמת בחלק מהמקרים. יש כמה קטעים חזקים, אבל בסופו של דבר הליין הלא אחיד של הסגנון פוגם בהנאה מהיצירה. אבל את כל זה אני אומר על סמך 5-6 השמעות בלבד, ולכן אין לקחת את מה שאני אומר כדעה מוצקת ובטוחה.

avki

New member
דווקא במקרה של ווטרס ממש קשה.

אני מניח שמי ששומע את החומה פחות מ5-6 פעמים לא ממש משתכנע בגדולתו האמיתית של האלבום. כמו כן מדל. או שאולי זה רק אני?

למעלה