החשדות 29.3.04

../images/Emo124.gif החשדות 29.3.04 ../images/Emo124.gif

ונתחיל בעונת הסקנדלים: סקנדל חדש הולך ומתפתח בימים האחרונים, ויתכן שאף יתעצם בעתיד. כפי שדיווחתי ב"חשדות" הקודמים, רדיו אוסטרליה (ABC) ערך ראיון עם הזמרת וונטה פילדס, שהיתה זמרת הרקע של הפלויד בסיבוב ההופעות של DSOTM, והקליטה עמם את WYWH. פילדס מיודדת עד היום עם דייויד גילמור. בעקבות הראיון, פנה קולין טרנר, מנהל אתר A Fleeting Glimpse (וג"כ אוסטרלי) לפילדס, וקבל ממנה אישור לראיין אותה עבור האתר. את השאלות אסף מאוהדים של הפלויד מרחבי העולם, בין היתר דרך קבוצת הדיון Echoes. הראיון המודפס הועלה לאתרו של טרנר היום (ראו לינק למטה. בעמוד הראשי שלו יש לינק לראיון), והוא קצר אך מעניין מאוד, ומספק הצצה אל מאחורי הקלעים של הפלויד בשנים 1974-1975. אך עיקר העניין מצד האוהדים היה, כפי שדווח, בהופעתו של סיד בארט באולפני Abbey Road בעת הקלטת SOYCD - ארוע שפילדס היתה בין רבע מיליארד העדים לו. וכך מספרת פילדס: "הפלויד היו באולפנים זמן רב לפני שאנחנו [הזמרות, ככל הנראה] הגענו לשם. אני חושבת שבעת שהיינו שם, סיד נכנס לאולפן. הכל פשוט נעצר. כולנו היינו המומים מלראות אותו, ומאיך שהוא נראה - למרות שקרלינה [הזמרת השניה] ואני לא ראינו אותו מעודנו. הוא נראה כאילו הוא על תרופות. הוא נראה מטושטש. הוא לא אמר כלום בזמן ההקלטה, הוא רק האזין. אני חושבת שאף אחד לא ידע מה להגיד לו. היה מתח באוויר במשך כמה דקות, אבל אז חזרנו לעבוד. סיד נשאר כמה זמן ואז עזב". הסקנדל, אם אתם תוהים, התחיל בכך שפילדס סיפרה לטרנר שיש בידה, ככל הנראה, תמונה של סיד מאותו יום: "אני חושבת שצולמו תמונות באותו זמן. אני זוכרת שאמרתי למישהו, שהראה לי תמונה. אני לא זוכרת מי. יתכן שיש לי אפילו תמונה. צולמו הרבה תמונות באותו יום". מה, שכמובן, הגיוני שכן באותו יום (או למחרת?? יש עדויות סותרות על כך) נערכה קבלת הפנים לגילמור וכלתו הטריה, בקפטריה של האולפנים, ועל פי העדויות סיד היה נוכח שם. מטבע הדברים, בארוע כזה מצולמות תמונות, ולכן לא מן הנמנע שיש תמונות של סיד מאותו יום. (וכאן עולה השאלה: איך אף אחד לא חשב על זה קודם? ואיך עד היום לא "דלפה" אף תמונה כזו למדיה, או אפילו רק לחוקרי פלויד רציניים, וביוגרפים של הפלויד ושל בארט?). בכל מקרה, טרנר כתב ב-Echoes עוד לפני מספר ימים, שפילדס אמרה לו שאולי יש לה תמונה וכו', והדבר החל כבר לעורר סערה. כמה אנשים הטילו ספק באמיתות הראיון בכלל (בין היתר בגלל שטרנר הנעבך הסתבך בעבר בכמה שערוריות), ואחרים כבר מתחילים לתהות האם יש בכלל מקום לפרסם תמונה כזו, לאור הנסיבות. האם הפלויד מנעו הפצתן של תמונות של סיד שצולמו באותו יום? האם הם יתנגדו כעת להעלאתה של תמונה כזו לרשת? האם יש מקום לבקש את רשותה של משפחת בארט בשמו של סיד, להעלאת התמונה? ככלות הכל, מדובר באדם שהיה אז חולה מאוד וחסר ישע, על פי ההגדרה בחוק. פילדס הבטיחה לטרנר שהיא תחפש את התמונה כשתחזור הביתה. אם היא אכן תמצא את התמונה, סביר שהדבר יידון בהרחבה. הדפסות מחודשות: .... היום יוצא באירופה האלבום עם ההקלטות שערך בארט עבור ה-BBC בשנים 1970-1971. כפי שדיווחנו בחשדות קודמים, מדובר בהקלטות שנעשו עבור ג'ון פיל בשנת 1970, שכבר יצאו בשנות השמונים בדיסק, והקלטות שנעשו עבור תכניתו של בוב האריס, שנה לאחר מכן, ואשר נחשבות להקלטות נדירות ביותר. .... כצפוי, יצא לפני שבוע הרימאסטר של The Final Cut עליו דווח לפני כמה שבועות. ב-Brain Damage ערכו סקירה נרחבת של הרימאסטר ומה שיש בו שאין בהדפסות הקודמות. הלינק לאתר מצוי ב"קישורים". שאלות? הערות? הגיגים? תכתובות? הוסיפו בשרשור.

../images/Emo8.gif

כאן יש קליפ קצר, שהוקלט באולפן עלום ממש בימים אלו, של מישהו מנגן בגיטרה. נשמע מאוד כמו גילמור.... המממ... מי זה יכול להיות?

pink floydror

New member
ההממממ

אני לא מצליח לראות את הוידאו עצמו, אבל זה באמת נשמע בידיוק כמו הגיטרה של גילמור.. !!! הלוואי !! שפתואם נשמע שם את הבאס של ווטרס !

אמממם...

מישהו עם פנדר סטראטוקאסטר וסט פיקאפים של גילמור? אפשר לחקות את הסאונד של גילמור. אפשר, אבל זה הרבה יותר קשה, לחקות גם את הפיל. מקטע קצר כזה אי אפשר ללמוד הרבה, אלא אם כן מובטח לך שזה מהקלטות של גילמור.

בוא נאמר שיש אפשרות סבירה שכן

לכן העליתי את הלינק - אם זה באמת גילמור, והוא יידע מזה, הקליפ לא יישאר שם הרבה זמן.

יכול מאד להיות שמישהו חיקה אותו!

השטיחי קלידים מוסיפים להרגשה ואפשר לחקות את הfeel של גילמור אם עובדים על זה!

../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif

אתה יותר צודק משאתה יודע, אמיר... בימים האחרונים העלה קולין טרנר קליפים נוספים, שלא נתתי לינקים אליהם, כי רציתי לחכות ולראות אם הוא יחשוף את המקור. עתה הוא העלה וידאו-קליפ של עצמו, כשהוא מודה שמדובר במתיחת 1 באפריל.... מאות אנשים נפלו בפח, כולל אני... אז זה לא גילמור, אלא אחד ממקימי להקת הפלויד האוסטרלית, שהקליט אלבום סולו של שיריו, לפני כמה שנים, ומשם לקוחים הקטעים. הוא שיתף פעולה עם המתיחה. אבל תודו, הוא באמת נשמע כמו גילמור!

avivs

New member
"רבע מיליאדר"?!?

איפה זה היה? איפה הצליחו להכנס רבע מיליארד אנשים?

אולפני Abbey Road

והיו שם הרבה מאוד אנשים - לפחות כמה עשרות. הן מפאת קבלת הפנים לגילמור, והן בגלל שזה היה סוף ההקלטות והמיקסינג. בנוסף לכך, בדבריי היתה נימה של לעג מסויים, כיוון שכל מי שהיה שם, או אפילו באזור, טוענים כיום שהיו עדים להופעתו של סיד באולפן - וגם התראיינו על כך, בד"כ תוך ציון שהם-הם הראשונים שזיהו אותו. אפילו נתתי שאלה על כך באחד החידונים...

למעלה