החשדות 29.7.04

../images/Emo124.gif החשדות 29.7.04 ../images/Emo124.gif

רוג'ר ווטרס נגד החומה חומת ההפרדה בינינו לפלסטינאים, דהיינו. ארגון הצדקה הבריטי War on Want, הנלחם בעוני וברעב בעולם, פתח בקמפיין כולל כנגד חומת ההפרדה, ביום בו הכריז בית הדין הבינ"ל בהאג כי החומה מנוגדת למשפט הבינ"ל. הקמפיין מתמקד ברעב שגורמת החומה לאוכלוסיה הפלסטינאית בקמפיין משתתפים אמנים רבים מכל מיני תחומים, וביניהם גם ווטרסינו. (ר' תמונה). הקמפיין כולל קיר בגובה 8 רגל, עליו חותמים הסלבריטאים (וסתם עמך), ואשר יוגש - לאחר סבב בכל רחבי בריטניה - כעצומה לפרלמנט. ווטרס חתם על ה"חומה" והוסיף ליד חתימתו: "We don't need no thought control". הוא הוסיף ואמר: "העוני הנגרם עקב החומה היה בעל השפעה הרסנית על הפלסטינאים. הוא הרחיק ילדים מבתי הספר שלהם, את החולים מקבלת טיפול רפואי הולם, וממשיך להרוס את הכלכלה הפלסטינאית. אני תומך בקמפיין של War on Want ומקווה שמקסימום אנשים יחתמו על ה"חומה", כמסר חזק לממשלת בריטניה לפעול בנדון." בין החותמים האחרים מצויים כל החשודים הרגילים בארועים כאלו: קן ליווינגסטון, ראש עיריית לונדון הידוע בדעותיו הקיצוניות; נעמי קליין, רובין קוק (שר החוץ הבריטי לשעבר), טוני בן (פוליטיקאי שמאלני וותיק), בילי בראג, ג'רי דאמרס (שכתב, כזכור את Free Nelson Mandela בשנות השמונים), וכמה חברי פרלמנט. האוטוביוגרפיה של מייסון תצא גם בארה"ב ... אבל רק באביב 2005. בהוצאה לאור Chronicle. ואגב, אני מבררת כמה דברים בעניין הזה. חכו לחשדות בנושא.

נצל"ש אדמינ' ../images/Emo150.gif

כצפוי, הנהלת "תפוז" שוב שינתה את דעתה, ועכשיו מותר לצטט מילות שיר במלואן, במסגרת דיון על השיר. וכנ"ל תרגום. התקנון יתוקן בהתאם.

זה היה רצוי, אבל

לפעמים זה בלתי אפשרי. אם הייתי צריכה להתעלם לגמרי מפוליטיקה - גם מקומית - לא הייתי יכולה לדווח על החשד הנ"ל. ומכיוון שהעליתי את הנושא, ממילא אתם רשאים ומוזמנים להגיב עליו - הכל במסגרת תרבות הדיון הנימוסית הנהוגה כאן.

R o n 86

New member
איש חכם... צודק.

אני בעד חומה.. אני בעד גבול שמפריד בין שתי ה"מדינות" אבל מה לעשות... בינתיים יש מדינה אחת בלבד, והחומה לא מפרידה בין ישראלים לפלסטינאים אלא היא מפרידה בין ישראלים ופלסטינאים, לפלסטינאים... יש לחזור לגבולות 67 ואו לעשות הסכמי חילופי שטחים שמתחשבים במציאות שבשטח ,ורק אז לבנות גדר שתוכל להוות גבול אמיתי..

pink floydror

New member
אני רוצה להציג עמדה

שלא כל יום יוצא לשמוע כזאת .. אני גר באיזור שנמצא מחוץ לגבולות 67, כלומר "כבוש", זאת לא התנחלות, זה איזור מיושב כבר למעלה משלושים שנה שיושב על ידי התנועות מיישבות של הארץ. כשהאיזור היה בחיתוליו, הממשלה קראה לדור שאז לבוא וליישב את האיזור. בינתיים התפתחו פה ישובים וחיים של אנשים, בתים, משקים מפעלים ועבודות. אנחנו מודעים למציאות לפיה יתכן מצב שנאלץ לתת את אדמתינו כדי להשיג מצב יותר טוב בטחונית (באופן עקרוני ההיסטוריה חוזרת על עצמה, כל ה30 שנה האלו אנחנו חיים בידיעה שיכול להיות שמפנים אותנו בקרוב). אבל.. דבר ראשון, מילא היינו נאבקים עם שמבחינה תרבותית וחברתית מצליח ליצור איתנו שיחה בגובה העיניים, אבל בלי שום שמץ של גזענות, אני אומר שהעם שהוא אויבנו לא חונך על ערכים אנושיים שיאפשרו לנו ליצור איתם הסכמים בטוחים, ובין היתר זה אומר שלא בטוח שאם ניתן להם את מבוקשם, הטרור יופסק. דבר שני (
דיעה אישית), לא הרבה דברים מחייבים עקרונות מוצקים, אני חושב שמדינה בפני עצמה היא אחד הדברים היחידים שכן מחייבים את זה. היו לנו אינספור מלחמות ועשרות אלפי הרוגים, שנלחמו על משהו, משהו שהיה חשוב להם כנראה יותר מדיי ... אני חושב שלוותר על הדבר הזה פוגע בעקרונות הבסיסיים של המדינה שלנו. עד כאן, ומקווה שלא פגעתי באף אחד בדעותיי, אם כן, עמו הסליחה.

R o n 86

New member
הרעיון של לפנות שטחים הוא לא כדי

לוותר לטרור ולנסות לפיס את הפלסטינאים מבחינתי. זה כדי שאנחנו נהיה בצד אחד של "החומה" והם יהיו בצידה השני... כיום, פני השטח לא מאפשרים את זה בגלל שאנחנו מובלעים אחד בתוך השני.... יש להגיע למצב שתתאפשר הפרדה מלאה וזה גם יועיל לבטחוננו וגם יועיל ללגיטימציה שנקבל משאר ארצות העולם להגן על עצמנו בכל הכח כאשר ידרש... היום כשיש פיגוע מבחינת העולם זה תוצאה של הדיכוי שלנו את הפלסטינאים... אם וכאשר נצא מהשטחים, אירוע כזה יצטייר בפני העולם כפנטיות ותאוות בצע של הפלסטינאים, ואנחנו נוכל להגיב על כך בצורה שתרתיע את הטרור עד כדי כך שהוא פשוט יפסיק. בקשר לדעתך האישית.. העיקרון המוצק שאתה חושב עליו לדעתי הוא שגוי.. העיקרון המוצק לא צריך להיות גבולות "המדינה המובטחת" אלא הוא צריך להיות קדושת חיי האדם וקיומה של מדינת ישראל

pink floydror

New member
אין עיקרון אחד ספציפי

יש כמה , קדושת חיי האדם הוא עיקרון עילאי זה ברור.. בגלל זה ברמה העקרונית אני נגד מלחמות באשר הן, אבל שוב, בישראל המצב שונה כיוון שאצל הפלסטינים אין דבר כזה קדושת חיי האדם, ועם אויב כזה אי אפשר להתמודד בדרכים אחרות.

THINKING PLAGUE

New member
כמו תמיד...

המחשבה היא בכיוון אחד. אין הם חושבים, אלו החותמים על המצב בארצנו הקטנה והזעירה, שגם ככה לא במצב המזהיר ביותר. אמנם חוסר המודעות שלהם נותן להם קרדיט קטן, מבחינתי לפחות, אך אין זה אומר גורע. *מעניין היה לראות את ווטרס יום אחד בחייו במרחבי ארצנו, תחת התקפת טרור* זה מעט עצוב, האמת. כמו בכל מצב, לכל מטבע יש את שני צדיו. החמלה, הרצון העז לפרוץ בבכי-פעוטים חסרי כל, אלו מהצד השני של הגדר. חוסר המחייה הזה, באופן יחסי. *בחירות נעשות ע"פ רוב*

ככה זה באירופה ../images/Emo66.gif

הם חיים במין בועה משלהם, לא סובלים ממלחמות. בעיניהם אנחנו הכובשים (לא שלא), אנחנו בעלי צבא ומדינה, אנחנו מדכאים את הפלשתינאים., ואמנם חלק מזה נכון, אבל המדינה שלנו והצבא שלנו קמו בזכות אנשינו, המונים הקריבו את חייהם למען זה. אי אפשר לשכוח את זה. הפלשתינאים הגיעו למצבם גם כי הם הביאו את זה על עצמם, וכי אין להם שלטון שמגן עליהם, אלא איש אחד שעושה הכל לטובתו שלו.

בינג

New member
מנצל"ש - בראשית 2002

מישהו היה בפסטיבל? היה שם, תראו: יום שישי 06/09/02 דיסקו בראשית 08:00 Chill Out Budha Bar 12:00 רוק ביער 16:00 מדיטציה אקטיבית / עוטסב 18:00 מוזיקה שחורה/ Dj ג'ורג'י 20:00 Pink Floyd Party 00:00 מסיבת רגאיי דאב / גיל רסטה 02:00 Channel One Sound מישהו היה ב"מסיבה" הזאת ויכול לומר אם היה מעניין? תודה

למעלה