החשדות 4.5.04

../images/Emo124.gif החשדות 4.5.04 ../images/Emo124.gif

חדשות Ca Ira ביום שישי בערב שודרו בשידור ישיר בטלוויזיה באירופה קטעים מהאופרה. שלושה קטעים שודרו: הפתיחה (Overture) (שבוצעה כבר באוקטובר 2002 בלונדון), קטע בן שתי דקות בשם "כיבוש הבסטיליה", וקטע בן 8 דקות בשם "כסף, סוכר ואינדיגו" (Silver, Sugar and Indigo). אלו היו שלושה מוצרי-מסחר נפוצים בתקופת המהפכה הצרפתית, נשוא האופרה. רוג'ר ווטרס פנה לגרט הוף, אשר היה אחראי על מופע האורות במאלטה, וביקש ממנו להיות התאורן של האופרה במלואה. השניים מתעתדים להעלות את הפרמיירה ב"ארמון החורף" בסנט פטרסבורג, רוסיה - המקום בו החלה מהפכת אוקטובר, בשנת 1917. המיקום המקורי עליו חשב ווטרס - כיכר הקונקורד בפריז - הנו כנראה בלתי אפשרי מבחינת לוגיסטית. אין עדיין מועד לפרמיירה. גרט הוף מתעתד גם להוציא בקרוב DVD עם קטעים ממופעיו, ביניהם המופע במאלטה (עם המוסיקה של ווטרס). ב-Brain Damage העלו מספר תמונות מהמופע, אחת מהן אני מעלה כאן. בנוסף, התברר כי במאי הסרטים אדריאן מאבן - שהיה אחראי ל"פינק פלויד בפומפיי" - תיעד את יצירת האופרה, במשך 15 השנים האחרונות. ווטרס החל לעבוד על האופרה בשנת 1989. מאבן מתכוון למכור את התיעוד כסרט דוקומנטרי, להקרנה בטלוויזיה. בשלב מאוחר יותר יימכר הסרט ב-DVD. אך כל זה עדיין בעתיד - לדברי מאבן הוא טרם השלים את הצילומים עצמם, שכן ווטרס עצמו טרם סיים את העבודה על האופרה. חשדות אחרים קטעים מוסקליים בנגינתו של דייויד גילמור מופיעים ב-DVD אשר יצא בבריטניה (בקיץ) כנספח לספר על פרקטלים. ה-DVD הוא בעצם סרט דוקומנטרי, עליו מבוסס הספר, כאשר פס הקול של הסרט הדוקומנטרי כולל את הקטעים המוסיקליים האמורים. הספר, ששמו Colours of Infinity, נכתב על ידי אחד בשם נייג'ל למואר-גורדון. הקשר בינו לבין גילמור הוא, כנראה, ההוצאה לאור של הספר. המו"ל, וויליאם פראיור, הוא לא רק נכדו של נכדו של צ'ארלס דארווין - ההוא מתורת האבולוציה - אלא גם חבר ילדות של גילמור, סטורם תורגרסון, וסיד בארט. בהמשך לדיווח ב"חשדות" קודמים, נודע כי וואנטה פילדס אכן מצאה בביתה תמונות מהקלטות WYWH, כפי שחשבה. עוד לא ידוע אם סיד בארט מופיע בתמונות, אבל בינתיים נודע שתמונות כאלו - עם סיד - אכן קיימות, וכמה כאלו מצויות בידי אספנים. ולסיום: היום בלילה יהיה ליקוי ירח מלא, אותו ניתן יהיה לראות מישראל בקלות. ביה"ס לאסטרונומיה באוניברסיטת ת"א יקיים תצפית מודרכת בפלא.

נימרודל

New member
אני יודעת זה לא ממש קשור אבל

גיחי! לחצתי על הקישור לליקוי ירח והיה שם כתוב "אין צורך בטלסקופ כדי להנות מהליקוי." עכשיו מה מצחיק פה? מה מצחיק? זה ליקוי! איך אפשר להנות מליקוי? גיחי! אניווי. מזל-טוב לרוג'ר על האופרה והיפ-היפ הריי!

pink floydror

New member
המממ

"And Everything Under THe Sun Is In Tune, But The Sun Is Eclipsed By The Moon" אל עף שזה ליקוי לבנה, חפיף

edlessme

New member
המממ.. דווקא.. אפשר..

כאילו.. לא יודע.. אני זוכר שהיה את הליקוי ההוא לפני איזה.. אממ.. שלוש ארבע שנים.. וראיתי אותו דרך דכוכיות של משקפי שמש.. והיה.. מגניב!

אני הולכת לתצפית המודרכת

על הגג של בניין שנקר באוניברסיטה, בעוד כמה דקות. אדווח לכם אם ראיתי, במקרה, מישהו בצד האפל של הירח.

edlessme

New member
../images/Emo67.gif מרגיש דביל...

עזוב... תוצאה של מגן באזרחות ויום ארוך של כתיבת עבודה בפיזיקה בשביל מורה סוציופאט...

תשכח מהמגן, מהמורה הסוציופט...

תסתכלו על הירח עכשיו!... איזה יופי...
I saw it written and I saw it say Pink moon is on its way And none of you stand so tall Pink moon gonna get ye all And it's a pink moon Pink, pink, pink, pink Pink, pink moon.​

emmily plays

New member
והכותרת בידיעות הבוקר

"הצד האפל של הירח" . חבר'ס, אנחנו אקטואלים.

edlessme

New member
מישהוא יכול להסביר לי?

מה זה הספר הזה שמדבר על פרקטלים ואיך הוא מתקשר בדיוק לפינק פלויד?? (בחדשות של האתר של פינ פלויד-קו)

למעלה