החשדות 8.7.04

../images/Emo124.gif החשדות 8.7.04 ../images/Emo124.gif

קלייר טורי תובעת את הפלויד! חשד היום מגיע מצהובוני לונדון, המספרים כי טורי תובעת תמלוגים עבור חלקה בכתיבת Great Gig In The Sky. כזכור, קיבלה טורי עבור שירתה 30 פאונד, כזמרת אולפן, ותו לא. עתה, טוענת טורי כי היא למעשה יצרה את קטע השירה שלה, ולכן מגיעים לה תמלוגים כיוצרת. (התביעה היא גם כנגד ווטרס, אף כי הוא אינו פורמלית חבר כיום בלהקה). האמת, לתביעתה יש רגליים. הפלויד לא כתבו את קטע השירה שלה, אלא אמרו לה לאלתר, על פי תחושותיה, יחד עם המוסיקה. אך מעניין למה היא חיכתה 30 שנה להגיש את התביעה. בכל מקרה, אני מניחה שהתביעה תסתיים בפשרה. הפלוידים לא צריכים עוד סקנדלים משפטיים, בנוסף על כל אלו שכבר עברו. מייסון מפרסם את ספרו Brain Damage העלו קטע שכתב מייסון, כחלק ממסע הפרסום של ספרו: "התחלתי לכתוב את הספר בשנת 1994. בדיוק סיימנו את סיבוב ההפעות העולמי, ולראשונה מזה חודשים רבים לא הייתי צריך לנסות לדחוף טי-שרטים, חולצות עם סמל התור, סבונים של בתי מלון וחלוקי רחצה, לתוך המזוודה שלי. מאחר והיה לי זמן חופשי מסויים, חשבתי שאולי זה הזמן להתחיל להתמודד עם השאלות אותן נשאלתי מזה שלושים-וכמה שנים: "איך הלהקה קיבלה את שמה?", "איפה סיד?", "איך זה להיות בלהקה?". לקח לי רק 10 שנים למצוא חלק מהתשובות. לבסוף, החלטתי להמנע מסקירה של כל הופעה, אולם, תנאי מזג אוויר, אוכל, צד ב' של סינגלים ו-outtakes. אם לדבר בכנות, זה נשמע פשוט משעמם, וחששתי שזה יהיה מעייף עבור הקוראים. הספר שנוצר, לבסוף, הוא נקודת מבטי האישית על ההסטוריה של הלהקה, עם סיוע מצדם של כמה אוהדים "שרופים", חברים טובים ועמיתים שנתנו עזרתם. באופן בלתי נמנע, לכל אחד יש נקודת מבט שונה – לעיתים, שונה מאוד – לגבי מה באמת התרחש. אני פשוט ניסיתי לתפוש את אותם אלמנטים שלדעתי נותנים תמונה של מה שאני חשבתי שהתרחש בכל זמן נתון, וניסיתי להיות כן, הן לגבי ההשגים והן לגבי הבלגנים, המרכיבים את קיומה של להקה. מעל הכל, הספר הוא על איך זה להיות חלק מלהקה: חוויות משותפות שנמשכות לאורך ארבעה עשורים – כל חיי הבוגרים." סטורם תורגרסון מתאושש החשדות האחרונות מכיוונו של תורגרסון הן שהוא חזר לביתו, שם הוא ממשיך בהחלמתו. תורגרסון עבר שבץ קשה בסתו שעבר, ובילה חודשים רבים בבית החולים. כעת הוא מחלים באופן משביע רצון, ועובד על עיצוב ספרו של מייסון. ווטרס בהופעה של אוזריק טנטקלס ווטרס נצפה אתמול, בחברת ביתו וחברים אחרים, במועדון בניו יורק בו התקיימה הופעה של ה-Ozric Tentacles, הלהקה בה מנגן כרגע בנו, האל. אין תמונות, לצערי. Mission of Burma עושים קאבר לאסטרונומי דומינה וחשד אחרון, לאלו מכם המכירים את הלהקה האמריקאית המצויינת Mission of Burma: ידיד שלי מהולנד היה בהופעה שלהם באוטרכט לפני יומיים, ומדווח שהם נתנו ביצוע "אדיר" לאסטרונומי דומינה. הביצוע היה בסגנונם הרגיל, אבל לדבריו היה קרוב, בצורה מפתיעה, למה שבארט ניסה להשיג בקטע באופן מקורי. אני חייבת לשמוע את זה...

brotos

New member
כמה שאלות

קודם כל, זה חוצפה שמבקשים תמלוגים בלי שחתמו על שום חוזה שמחייב תשלום כזה. בטח שבאים אחרי 30 שנה. דבר שני, לא הבנתי מה מעניין בזה שמייסון כותב ספר. ודבר שלישי, וזה הכי חשוב
: למה?

דווקא לא ../images/Emo175.gif

אלו מילים בלטינית, כך שמבטאים את domine כ"דומינה" או "דומיני". שמעתי את ווטרס מבטא את זה "דומינה", וכמדומני שכך גם חברי הלהקה האחרים.

למעלה