החשדות 9.9.05 |רמקול!

ווטרס ברדיו 2 של ה-BBC כעת

מדבר על האופרה שלו. פתחתי רק הרגע - וזה אמצע הראיון http://www.bbc.co.uk/radio2/index.shtml?logo תלחצו על listen now. מן הסתם יהיה אפשר גם לשמוע את התכנית בשידור חוזר, למפספסים.

סיכום הדברים

אמנם שמעתי את הראיון רק מהאמצע, אבל לא היה שום דבר חדש. מדובר בחלק מיחסי הציבור לאופרה. עיקר הדברים הוקדשו ליצירה, והושמע קטע. זה נשמע לא רע בכלל - יחסית לאופרה. ווטרס אמר שהוא ישמח אם גם חובבי אופרות יתעניינו ביצירה, ולא רק חובבי פלויד. הוא חזר על הסיפור של המו"מ לקראת live 8: גלדוף צלצל לדייב שאמר לא ואז צלצל לניק שפנה אלי ואז דברתי עם בוב ובוב ביקש שאדבר עם דייב אז צלצלתי לדייב ודייב היה מאוד מופתע שאני מתקשר אליו! ואז הוא אמר שהוא יחשוב על זה ואחרי 24 שעות הוא הסכים. חזר ואמר שהוא מאוד התרגש בהופעה, ושהנטל של הברוגז, שהוא סחב על גבו, הוסר מעליו סוף סוף. ווטרס סיפר שבפגישה הראשונה ביניהם הם בחרו את השירים. היה ברור להם שהם מנגנים את CN ו-WYWH. ווטרס רצה לפתוח עם In the Flesh אבל דייב העדיף את Breathe ורוג'ר וויתר לו. Money הם הוסיפו בסוף, לאחר לחץ מגורמים שונים שרצו שהם ינגנו "להיט" - כי הפלויד לא רצו לנגן את ABITW. סטיוארט מקוני (מבקר מוסיקה ומגיש תוכניות ב-BBC, שערך את הראיון) אמר שההופעה של הפלויד היה שיא הארוע, וכולם שמחו שהארבעה הצליחו להתעלות מעל המריבות. ווטרס חזר ואמר שאם יהיו נסיבות דומות בעתיד - משהו לטובת צדקה או מחווה פוליטית - הוא לא רואה שום סיבה לא לנגן אתם שוב. הוא הדגיש שכל ארבעתם מאוד נהנו מההופעה, והיה להם קל מאוד לחזור ולנגן את השירים האלו "זה כמו לחזור וללבוש נעליים ישנות ונוחות".

אה, ועוד דבר יפה!

ששכחתי, ועכשיו נזכרתי: ווטרס אמר שהוא יצא אתמול לארוחת ערב עם ניק, ופתאום מי מופיע? דייב! וכולם שתו "דרינק" ונהנו ביחד!! ממש צירוף מקרים!
את השידור החוזר של הראיון במלואו ניתן לשמוע ב-radio player של ה-BBC. בתוך listen again של radio 2 יש לבחור את תוכניתו של Johnny Walker ליום חמישי (THU). מאקוני היה המראיין, אבל זה הופיע בתוכנית של שדר אחר.

The Walrus

New member
טוב לדעת...

הלוואי שהם יתאחדו... היה מעניין לראות את ITF בהופעת האיחוד אבל אני מעדיף את Breathe... תודה רבה!

חרטושה

New member
תגובה ספונטנית:

האיש מעצבן. אני רוצה לצטט את המשורר (זה משורר אחר) בהקשר הזה: How do you afford your rock'n'roll lifestyle? How do you afford your rock'n'roll lifestyle? How do you afford your rock'n'roll lifestyle? Ah, tell me.

../images/Emo124.gif החשדות 9.9.05 |רמקול!

איחוד נוסף לפלויד - בנובמבר! ה-UK Music Hall of Fame מכניס השנה את הפלויד להיכל התהילה שלו, בטקס חגיגי שייערך - וישודר בטלוויזיה - במהלך חודש נובמבר. ארבעת הפלוידים - מייסון, ווטרס, גילמור ורייט - יקבלו פסל מעל הבמה, ואולי גם ינגנו משהו. הכבוד ניתן מדי שנה, למוסיקאים בריטיים הנבחרים ע"י ועדת היגוי בה 60 חברים: עיתונאים, מוסיקאים, שדרנים, ואנשי תעשיית המוסיקה. אין כרגע פרטים נוספים, (וגם לא מצויין מה עם סיד). לכשאלו ייוודעו - יועלו גם לכאן. ה-DVD של Live 8 כפי ש-Shakty דיווח, ב-7 לנובמבר יוצא ה-DVD של הארוע, במארז של 4 דיסקים. ההופעה של הפלוידים נכללת במלואה: Speak to me, Breathe, Money, Wish You Were Here, Comfortably Numb כמו כן יהיו צילומים מהחזרות, אך לא ברור אם מדובר בחזרה הגנרלית, בהייד פארק, או בחזרות באולפן. נחכה לפרטים נוספים. מהדורה "מעודכנת" לספרו של שאפנר לאור העניין הגובר בפלויד, החליטו המו"ל Helter Skelter להוציא מהדורה חדשה לביוגרפיה של הלהקה שחיבר ניקולס שאפנר. הספר נחשב לביוגרפיה הטובה והאמינה מבין הביוגרפיות על הלהקה. אלא שהספר יצא לפני קרוב ל-15 שנה ולא עודכן מאז, עקב פטירתו הפתאומית של המחבר. לאחרונה סיפרו המו"לים שהם חיפשו מישהו שיעדכן את הספר, אך לא מצאו מישהו מתאים. כנראה שהאיחוד ב-live 8 - והסיכוי לרווחים כספיים - גרמו להם לחשוב שנית. עתה הם מודיעים שהספר ייצא במהדורה חדשה, עם "פרק עידכון" בסופו, שנכתב ע"י אחד מייקל היטלי. לדעתי, לא די בפרק כזה ע"מ להפוך את הספר למעודכן. ב-15 השנים האחרונות מאז יצא הספר לא רק קרו הרבה דברים בעולם הפלויד, אלא גם הספרות המקצועית עליהם, הראיונות וכתבות התחקיר שנכתבו במהלך השנים, הוסיפו ידע עצום לגבי העבר, והאירו דברים שהיו עלומים עד כה. מכיוון ש-Helter Skelter פחות או יותר הרימו ידיים, זוהי להערכתי יריית הפתיחה במירוץ לכתיבת ביוגרפיה חדשה על הלהקה. ללא ספק, העניין העצום בהם לאור הצלחת הופעת האיחוד ב-live 8, מספיק בכדי שמו"לים יהיו מוכנים להשקיע בביוגרפיה מקיפה ומעוכנת.

wommer

New member
יוווווו אני מתרגש!!!

יאלה יאלה שינגנו משהו...איזה כיף לשמוע ציף!

wish i was here

New member
זאת תהיה בושה

אם לא יכללו את סיד.הוא הבן-אדם שמאחורי פינק פלויד,אין אלבום או שיר שסיד לא השפיע עליו בישירות או בעקיפין,אם זה Brain Damage מהדארק סייד,כל האלבום וויש יו,או קומפרטבלי נאמב בחומה....הוא כל-כך השפיע גם אחרי היעלמותו על הצורה של הפלויד ככה שזה לא יהיה בסדר לכלול אותו.....מצטער להגיד,אבל אם באמת לא יכללו אותו,יש לי כמה מילים רעות להגיד על חברי הפלויד

wommer

New member
בחלקך אתה צודק...

אבל מי יודע אם סיד בכלל רוצה לבוא?? מי בכלל יודע אם הוארוצה קשר לעולם המוסיקה שהוא זנח לפני המון שנים? ובקשר לשאר, נכון, סיד אחראי לתקופה הראשונה של הפלויד, אבל לא לתקופה שבאה אח"כ. לל אומן יש מישהו(אין סיכו שלא) שהוא הושפע ממנו, או מישהו שהוא אהבב ומת או משהו כזה, והוא יכתוב עליו שירים, והמישהו הזה הוא כלום, כאילו סתם אדם מהשורה, ולפני שהוא הפך להיות בנאדם גדול ומפורסם(האמן) הם היו חברים...אז עכשיו כשיהיה אירוע כזה אתה תעמיד אותו על הבמה? אני אם כבר מעמיד את סיד על התקופה הראשונה של הפלויד, על החדשנות במוזיקה. לא על התקופה שבה שאר הפלויד המשיכו.

The Walrus

New member
עוד איחוד! אני לא מאמין...

הלוואי שינגנו משהו... איזה כיף יהיה...

עדכון

לגבי ה-UK Rock Hall of Fame: זהו פרוייקט יחסית חדש. בשנה שעברה, זכו לכבוד - מקום ב"היכל התהילה הבריטי", האמנים הבאים: הביטלס, מייקל ג'קסון, מדונה, בוב מארלי, אלביס פרסלין, קווין, קליף ריצ'ארד וה"צלליות", הרולינג סטונס, U2 ורובי וויליאמס. כריס בלאקוול, מייסד Island Records, קיבל תואר של כבוד על תרומתו לתעשיה. הוא האיש שחשף את הבריטים לראגיי, לראשונה. הטקס השנה יתקיים כאמור בנובמבר. שמות כל המכובדים יוודעו רק מחר, כאשר המארגנים ו-Channel 4 בטלוויזיה יודיעו על כך ברבים. מלבד הפלויד, דלף בינתיים רק עוד שמו של בוב דילן, כמי שיקבל את התואר. כן יינתן תואר כבוד לג'ון פיל, השדרן המהולל שנפטר לפני שנה. יו"ר הועדה שבוחרת במכובנדים אמר: "הכנסתם של פינק פלויד להיכל התהילה של המוסיקה בבריטניה מהווה הכרה בהשגיהם יוצאי הדופן במוסיקה, במהלך 5 עשורים. השתתפותם בטקס ההכנסה יהיה ציון דרך." לפרוייקט "היכל התהילה" יש שיתוף פעולה עם Channel 4, והם מפיקים ביחד תכניות על ההסטוריה של המוסיקה. כך, מתוכננות השנה תוכניות על "האמנים שמכרו הכי הרבה תקליטים באלף הנוכחי", תכנית על אוסף התקליטים הענק של ג'ון פיל, ותכנית על "ההופעות החשובות ביותר אי פעם". נשמע פופוליסטי בחלקו, אם כי מעניין. שיאם של השידורים המשותפים יהיה, כמובן, טקס "היכל התהילה", שיהיה באורך 120 דקות (אין עוד תאריכים). כאמור, ארבעת הפלוידים יהיו שם. אבל אין מילה על סיד.

Mak16

New member
יש איזה משהו שאנלא יודע על סיד

ושאתם כן? שכל רגע אתם מתייחסים אליו כאילו שהוא הולך לחזור? עד כמה שאני יודע הבנאדם הפסיק עם המוסיקה, והוא מבודד בביתו, לא בריא לגמרי נפשית כבר כמה עשורים. איך אתם מתעלמים מהעובדה הזאת? אם הוא תיכנן לחזור ולא שמעתי אז תגידו, אבל אם לא אז זה נראה לי די מגוחך, העיסוק הזה.

מדובר במתן תואר כבוד

עזוב את ההופעה... אף אחד לא מצפה ממנו לנגן. אבל אם כבר נותנים תואר כבוד לפלויד, האם הוא לא אמור להיות מנוי בין המקבלים?

itaikuskus

New member
גם אם הוא לא יבוא

מה שלדעתי יקרה, הוא צריך להיות בין המקבלים. ובכל זאת, איך קורא מצב כזה שרובי ויליאמס מקבל את התואר כבוד לפני פינק פלויד?

avki

New member
כי הוא זכה התואר בקטגוריות בחירת

הצופים.

Mak16

New member
בסך הכול עוד תואר כבוד די סתמי

אני משאר שבמשך השנים הלהקה זכתה בכמה וכמה פרסים לא פחות מרגשים, ואני מאוד בספק אם סיד בכלל יתעניין בעניין. בכל מקרה אנלא חושב שפרסים עניינו אותו מלכתחילה יותר מדי.

יתכן

אבל אני מצפה מהמארגנים - ומהלהקה - להצהיר שגם הוא חלק מהמכובדים. זה לא משנה בכלל עד כמה התואר "סתמי" - זוהי הערכה פומבית וציבורית ללהקה על פועלה ב-5 העשורים האחרונים, ועל הפופולריות הגדולה שלה בקרב הציבור הבריטי. לכל אחד מ-5 חברי הלהקה חלק בכך.

למעלה