היום ב
אנשים

../images/Emo124.gif היום ב../images/Emo43.gif אנשים ../images/Emo54.gif

פורום אריק איינשטיין מזמין אתכם לכתוב סיפור קצר עם שמות שירים של הזמר ולזכות בפרסים.לפרטים נוספים הקליקו כאן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1583&msgid=86671943
תחרות הצילומים "בעלי חיים ואדם" ממשיכה בפורום בעלי חיים במערכת החינוך . השבוע זו ההזדמנות האחרונה להשתתף ולזכות בארוחה זוגית! http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1017&msgid=85833458
סרטונים מצחיקים, קורעים או סתם הזויים עכשיו ב- FLIX , אתר שיתוף וידאו גולשים הגדול בישראל.

debby12

New member
מנהל
../images/Emo207.gif כתבה ב- YNET על סקציות

קישור -- שום דבר חדש שלא ראינו קודם. מה שעניין אותי היה טוקבק מס' 83 - רופא שהיה רוצה אפשרות לסרב מטעמי מצפון/אתיקה מקצועית לבקשה לבצע ניתוח קיסרי שאינו רואה בו הצדקה רפואית. התלבטתי ביני לביני. מצד אחד אני ממש מבינה את הצד שלו - לא פשוט לבצע פרוצדורה כירורגית משמעותית במישהי כשאתה סבור שזו טעות וכשיש לכך סיכונים ממשיים. מצד שני - אני מאוד בעד זכותן של נשים ללדת כרצונן. אחרי שחשבתי על זה קצת - נדמה לי שעדיין אני "בעד" הבקשה של הרופא - כלומר, שצריכה להיות להם זכות אישית לסרב לקיסרי אלקטיבי <אני מניחה שגם ככה יישארו עשרות רופאים ש*כן* יסכימו. אבל בעצם מה אם לא?> מה דעתכן?

בלינקה

New member
נדמה לי שככה זה באנגליה

זוכרת שקראתי איפשהו (אולי באתר מיילדות) שבאנגליה יש הנחיה לרופאים להפנות אשה שמבקשת קיסרי אלקטיבי ללא סיבה רפואית לרופא אחר. אנ'לא יודעת. הצעד הבא זה לתת לכל מי שרוצה להוציא את התוספתן, רק כי יש סיכוי כלשהו שהוא יתפוצץ מתישהו, והחיים בלי תוספתן שווים לחלוטין באיכותם לחיים עם תוספתן.

לא צריך ללכת רחוק... יש כיום

ניתוח מאוד נפוץ בישראל ובארה"ב, שבמהלכו מסירים מהגוף חלק מאיבר חשוב ומתפקד, לרוב מסיבות חברתיות (אפילו לא רפואיות, או פסבדו רפואיות). נשמע אבסורדי? לחלוטין לא, לצערי. משערת שניחשת נכונה

debby12

New member
מנהל
זה מה שחשבתי על התוספתן

שהוא לא מעורר את אותן תחושות ורגישויות - בלידה יש משהו מאוד קמאי/נושק למוות/כמעט-מיני שמקפיץ לאנשים את הפיוזים איכשהו. וגם מעורבים בו חיים של 2 אנשים במקום אחד. אני מניחה שהניתוח שרוני התכוונה הוא ניתוח פלסטי באף? (אם כי לא מסירים איבר שלם ומתפקד) או שלא הבנתי נכון
סתם מהסקרנות - שמעתן אי פעם על רופא בארץ שסירב לבצע קיסרי אלקטיבי?

בלינקה

New member
את רצינית?

רק למקרה שאת רצינית - רוני התכוונה למילה. יכול להיות שהיא דווקא כן צודקת, ובכל זאת, מילה לדעתי מורכבת יותר. ועדיין, תוספתן מוציאים מדי פעם מסיבות רפואיות, כמו שניתוח קיסרי מבצעים מדי פעם מסיבות רפואיות מוצדקות, ולכן הוא זה שעלה לי ראשון לראש.

debby12

New member
מנהל
הייתי רצינית דווקא

שכחת שאני מנהלת את תק"ת הטמבליות?
. עכשיו ראיתי שקראתי בחוסר תשומת לב - חשבתי שהיא כתבה על איבר שלם שמסירים לא על חלק מאיבר (אולי בגלל התוספתן שציינת עליו חשבתי כאיבר שלם - למרות שבמחשבה שניה בעצם גם הוא חלק מהמעי) מסכימה איתך שמילה מורכבת יותר כי יש שם רכיב של דת - וזה עניין אבסולוטי למי שמקפיד על מצוות דתיות.

ayala26

New member
לא מסכימה שזה יותר מורכב

מי שמבקש שאת בנו ימול רופא דווקא ולא מוהל כבר ברור שהדת לא מרכיב אבסולוטי אצלו בחיים - אחרת זה לא כל כך מסתדר הלכתית. ועדיין - רופאים מבצעים את הניתוח שהוא כמעט בכל המקרים ללא סיבה רפואית. יכול להיות שיש מצבים שבהם כן הסרת ערלה מתבקשת מבחינה רפואית אך אני לא מאמינה שמצבים כאלו מתגלים כך אצל למעלה מ-90% מהזכרים הנולדים בישראל כבר בגיל 8 ימים. לי זה נראה סותר את תפקידו של הרופא ואת שבועתו ודווקא נראה לי פחות מורכב מקיסרי אלקטיבי. אשה בוגרת אחראית על גופה והיא גם מבינה שמדברים אליה ואפשר לספר לה מראש על החסרונות והסכנות ובכל זאת זכותה לבחור בניתוח. לא כך המצב בניתוח השני לכן אני לא מסכימה שהמצב מורכב יותר ושלרופאים יותר קל לסרב לקיסרי. מצד שני, אני לא יודעת כמה "מרוויח" רופא על קיסרי. יכול להיות שזה לא משתלם ועדיף להעביר לרופא אחר..

ולמי שלא מקפיד?

אולי זו רק אני, אבל נראה לי קצת אבסורדי להתחיל להקפיד דווקא על חשבון מישהו אחר (=התינוק) ולא, נגיד, מהדלקת נרות שבת או שמירת כשרות.

אגב, זו הסיבה שכתבתי "סיבות חברתיות

ולא סיבות דתיות... אין ספק שעבור שומרי מצוות ומי שמחובר לדת ולאמונה שלו, המילה היא מצווה שיש למלאה. רוב החילוניים (לפחות אלו שאני מכירה) לא מלים בגלל קרבה עצומה לדת אלא מחשש חברתי (בלתי מבוסס) ולפחות לי זה נשמע בדיוק כמו ביצוע ניתוח פלסטי בתינוק רך.

זהו, שאני מרגישה כמו דבי

שני הניתוחים (קיסרי ומילה) מעלים בי אמוציות שקשורות מאות להריון והלידה, לאמהות, ולחוסר היכולת להבין איך אפשר לעשות משהו שפוגע כל כך גם בתינוק וגם באמא... ושוב, אני מבקשת להוציא את הדת מפה כי היא לא קשורה. אני לא מדברת על מילה כצווי דתי אלא מילה כמעשה חברתי.

mise

New member
מעניין.

מעניין איך נושאים דומים עולים על פני השטח במקומות שונים (אני יודעת שאת לא גולשת בד"כ בבאופן ולכן מרשה לעצמי להגיד את זה בכזו ודאות). בדיוק קראתי (וכתבתי) בדף ביקורת_על_הורים_שעושים_ברית. לי באופן אישי מעשה המילה כאקט חברתי לא ברור, מצד שני, יש אנשים שאומרים שגם כציווי דתי הוא לא מוצדק ואפילו הזוי יותר.

אכן, מעניין ../images/Emo24.gif

אני לא מאוד מקורבת לדת, ולכן אני לא יכולה להרשות לעצמי להעביר ביקורת על צוויים דתיים אלו או אחרים או להחליט עבור המאמינים אם הם הזויים. אבל אני מסכימה איתך בעניין האקט החברתי. האם את חושבת שלא היית מלה לו לא היית אשה מאמינה? ובעצם, כשאני מנסה להפוך את זה על עצמי אני מבינה שזה כל כך קשה לענות על זה כי איך הייתי יכולה לדעת איזה בנאדם הייתי לו לא הייתי מי שאני עכשיו...

mise

New member
אני יודעת

שאם לא הייתי מאמינה, לא הייתי מלה. למה למול (הרי זה לא 'רק' להדליק נרות, זה לחתוך בבשר החי של תינוק בן 8 ימים) אם לא מאמינים?

mise

New member
אז בוא נחדד:

מאמינים באל ובבריתו. הברית שכרת עם אברהם על נצח ישראל. במעשה הברית אנו בעצם ממשיכים ומנציחים את ההבטחה להמשך קיומו של עם ישראל ושושלת האבות. המנעות מברית בעצם מפרה את החוזה בין אברהם לה' להמשך קיומו של עם ישראל.

למעלה