היכל השמות מקוון - מדהים

טומי*

New member
../images/Emo124.gifהיכל השמות מקוון - מדהים../images/Emo70.gif

מאגר המידע העצום של "יד ושם" - אשר מורכב בעיקר מדפי דע המנציחים נספים בשואה - מריץ גירסת פיילוט לחיפוש ושיטוט מקוונים. הפיילוט הוצג בכנס הגנאלוגי הבינלאומי שנערך בוושינגטון (בשנה הבאה בירושלים הבנויה...) - והפרטים לכניסה: שם משתמש: 3025 סיסמא: hallgen2003 המאגר מדהים והאתר מרתק אפשר לצפות בדפי העד המקוריים, כמו גם באינפורמציה שבהם מתורגמת לעברית/אנגלית. תודה לצבי מ"יד ושם" שהביא את העניין לידיעתי, אנא הפיצו את הקישור לאתר, תודה גדולה לארנון מפורום שורשים משפחתיים שהביא את הכתבה לידיעתנו

mocsari

New member
הפיילוט

לא מצליחה להיכנס. הסיסמא והמשתמש עוברים אבל אח"כ כלום. מרגלית.

mocsari

New member
הפיילוט

ובכן זה עובד אבל לאט. פשוט מדהים שגיליתי מידע שהיה חסר לי ולא היה לי את מי לשאול כי כל הדור ההוא כבר מת. תודה רבה רבה טומי! מרגלית.

אבוטבול

New member
תודה

לטומי תודה על ההפניה האתר עובד לאט מאד אך הצלחתי לעלות כבר על דף עד לזכרו של אח סבתי מעוד מרגש ומעניין קוסונום

ברק 188

New member
אכן מדהים,צריך סבלנות עובד לאט.

אצלי עלה עובד באיזי עד כה לא הצלחתי למצוא שמות משפחה כמו בצפת.

olee

New member
נכון מאוד לאט ומעניין אם כי להונגרי

שכמונו אני מצאתי בצפת הרבה יותר אינפורמציה התמזל מזלי כניראה

olee

New member
אם משהו הצליח להיכנס בבקשה

תתארו את ההליך משום שכשאני מעלה את הפיילוט הכל גבריש או כתב כפול על פי תאור יהיה לנו קל יותר תודה מראש

liti

New member
נכנסתי,

מדובר בתהליך פשוט מאוד. מה זאת אומרת ג'יבריש? אם זה מה שאני חושבת אז תלחצי בסרגל העליון (ליש השורה בה את מכניסה את כתובת האינטרנט) על "VIEW", אח"כ על "ENCODING" ותשני ל- hebrew(windows). אם זה לא עובד נסי לשנות לאחד מה- hebrew האחרים. מקווה שזה יעזור!

liti

New member
משהו דווקא על בית התפוצות

(למרות שכאן מדובר על יד ושם) הייתי בבית התפוצות בשבוע שעבר. כידוע, בית התפוצות נמצא בתוך אוניברסיטת תל אביב ולפי מה שהבנתי קשור אליה מבחינת כספים. חייבת לספר לכם שחשתי הרגשת אכזבה עצומה- המקום נטוש כמעט לגמרי, הצוות מצומצם, משיחה שהייתה לי עם אחת העובדות הסתבר שעקב הקשיים הכלכליים של המקום צמצמו שם את הצוות באופן משמעותי (מ- 200 איש ל-40) ובכלל התחושה שם היא של שממה. עליתי לחדר של המחשבים, שם יש תוכנה גניאולוגית בה ניתן לאתר שמות קרובים (במידה והם הוזנו), וגיליתי מחשבים עתיקים לגמרי, עובדים על תוכנת דוס העתיקה (מישהו זוכר?), נעים במהירות של צב, וממש לא ידידותיים לסביבה. היה מאוד עצוב לגלות שמוסד כל כך חשוב נראה ככה. כשיצאתי מהחדר, הסתובבו באיזור התצוגות מספר קבוצות, חלק היו תיירים אמריקאים, דבר שמאוד שימח אותי לראות (גם תיירים וגם מגיעים לשם), אבל מעבר לכך, היה ממש עצוב. כמה כואב היה לראות שמוסד כזה חשוב נראה ככה. עם כל הכאב על המצב הכלכלי הנוכחי במדינה, לא יכול להיות שההתייחסות להיסטוריה של העם היהודי תיראה כך.

למעלה