הכה את המומחה

../images/Emo124.gif הכה את המומחה

השנה האחרונה והמיתון במשק הובילו מקומות עבודה רבים לסגור ולצמצם בכח העבודה. מעסיקים אחרים העדיפו פגיעה בתנאי העובדים כמו הורדה בשכר, מצמום בהיקפי המשרה וכד'. שאלה השבוע - "האם המעביד יכול לכפות על העובדים חופשה ללא תשלום
ומה משמעותה של כפיה שכזו
"
 

beky1

New member
../images/Emo98.gif התשובה היא כן , אך יש מכסה של

ימי חופש אותם הוא יכול לנכות מחופשתו של העובד , נדמה לי עד שבוע (אל תתפסו אותי במילה)
 

siv30

New member
קישור : מי עובד ומי בחופשה

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2780522,00.html
 
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif התשובה הנכונה

חופשה ללא תשלום אינה מנהושאים שמוסדרים בחוק אבל מהתיחסות של בתי המשפט ניתן ללמוד את העקרונות הבאים שהתגבשו:
בחופשה ללא תשלום יחסי עובד ומעביד מתמשכים.
בפרק הזמן בו נמצא העובד בחופשה ללא תשלום הוא אינו מחוייב לעבוד והמעביד אינו מחוייב לשלם שכר עבודה. בתי המשפט רואים בחופשה ללא תשלום השעיה של חוזה העבודהלכן כאשר היא מסתיימת המצב חוזר לקדמותו הן מבחינת תנאים, חובות וזכויות של העובד. באופן עקרוני ובסיסי חופשה ללא תשלום תלויה בהסכם בין המעביד לעובד ומשמעותה היא נגזרת שלהנסיבות בהן היא ניתנה, במטרה שלשמה היא ניתנה ובפרק הזמן שנקבע להץ יש לשים לב כי במשך תקופה זו אין העובד צובר זכויות לדוגמא לפנסיה או פיצויי פיטורין. יחד עם זאת העובד והמעביד יכולים בהסכמה להחליט בינהם על צבירת הזכויות בנוסף לאלה הקבועות בחוק.
 

siv30

New member
והנה כתבה ממעריב בדיוק בנושא

רק שימו לב לפרטים החשובים הבאים מתוך הכתבה:
מצד אחד, המעביד הוא זה ש''נותן'' את החופשה על-פי החוק, ולכן הוא זכאי לקבוע את מועדי החופשות בהתאם לצורכי מקום העבודה ולסדרי העבודה. עם זאת, הוא נדרש לקבוע את מועדי החופשות תוך תיאום עם העובד והתחשבות בצרכיו במידת האפשר.
הוצאת עובדים לחופשה מרוכזת, מטעמים של חיסכון בעלויות וירידה בפריון בתקופת החגים, היא פעולה לגיטימית מצד המעביד. עם זאת, אם המעביד לא נתן לעובדים הודעה מראש של 14 ימים לפני מועד החופשה, העובדים יהיו זכאים לקבל שכר מלא בגין ימי החופשה. על-פי המחוקק, בהיעדר הודעה מוקדמת, העובדים אינם יכולים לתכנן כראוי את החופשה ולהתארגן לקראתה, ועל כן היא לא נחשבת כחופשה. החוק אינו מחייב את המעביד לתת הודעה מראש על חופשה שאורכה פחות משבעה ימים.
בעיה אחרת שמתעוררת בכל הנוגע לחופשה המרוכזת היא במקרה שבו מעביד מודיע לעובדיו כי מקום העבודה יהיה סגור בחול המועד סוכות וימים אלה ייחשבו עבורם כחופשה שנתית. לעתים, לזכות חלק מהעובדים לא נותרו ימי חופשה בלתי מנוצלים, ולכן המעביד אינו משלם להם שכר בגין תקופת ההיעדרות הכפויה. לדברי עו''ד צור, ''המעביד אינו רשאי לכפות על עובדיו לצאת לחופשה ללא תשלום, ועל כן במקרה כזה לא ניתן לקזז משכרם של העובדים הללו את ימי החופשה הכפויה. http://images.maariv.co.il/cache/cachearchive/10102003/ART554880.html
 
למעלה