הכנת
סויה

monkilita

New member
../images/Emo124.gif הכנת ../images/Emo173.gif סויה../images/Emo70.gif

קיבלתי מתכון להכנת חלב סויה וטופו!!!!!! משרים פולי סויה (עדיפות ללא מהונדסים..) במשך 24 שעות במים. שמים בבלנדר: כוס פולי סויה+ 3-4 כוסות מים וטוחנים היטב (ככל שייטחן יותר יהיה יותר סמיך). מבשלים בסיר גדול (שיהיה מקום לגלוש) ומערבבים את התחתית (כדי שלא יידבק) 20-30 דקות- רתיחה ואז טמפרטורה נמוכה. לוקחים חיתול ומסננים. כל הנוזלים - חלב סויה (נשמר בערך 3-4 ימים) כל מה שבחיתול - בונזו סויה.. אם רוצים להמשיך ולעשות טופו.. לוקחים את החלב וממשיכים לבשל, ולאט לאט מוסיפים מיץ מלימונים.. לאט לאט כי לפתע יהיה קסם והחלב יהפך למוצק (מיץ מכמה לימונים,תלוי בכמות). תיבולים: תבלינים מסיסים במים להוסיף אחרי שמתגבן. תבלינים עליים (בזיליקום, נענע, מיורן..) לפני הוספת הלימון. בהצלחה. ספרו איך יצא
 

lior05

New member
לאחר הכנה!

עשיתי חב סויה במתכון שהצגת, לפני כשבוע. ת´אמת לא יצא לי משהו, אבל תמשיכו לנסות.
 

monkilita

New member
כל מיני

למשל, לטחון ולעשות קציצות, לטגן ולשים רוטב סויה.. זה בדיוק כמו שקונים בחנות טבע רק מעשה ביתי..
 

vegan

New member
נגיסוני אוקארה

מה שהוגדר כ"בונזו סויה" זו האוקארה שיש לה שימושים רבים. יכולה לשמש בקציצות, תוספת למרקים, גרנולה ועוד. האוקארה מכילה בעיקר סיבים תזונתיים שמסייעים לעיכול, אבל לא כדאי להפריז. הנה מתכון שלי שנוסה בהצלחה בשניים ממפגשי אנונימוס: נגיסוני אוקארה האוקארה היא השארית הנותרת לאחר הפקה של חלב סויה מפולי הסויה. היא מורכבת בעיקר בסיבים תזונתיים ויכולה להוות בסיס לקציצות, לחמים או תוספת למרקים. לא ניתן להשיג בחנויות אוקארה (ניתן לנסות אצל יצרני טופו או חלב סויה). למטה מצורף מתכון להכנה של חלב סויה ואוקארה. 100 גרם אוקארה 2 כוסות שיבולת שועל (קוואקר) 120 גרם רסק עגבניות 1 בצל בינוני קצוץ ומטוגן 1 כף טחינה 2 כפות פטרוזיליה 3 כפות רוטב סויה 1 כפית כמון 1/2 כפית פפריקה חריפה 1/2 כפית מלח 2 שיני שום 1 כפית תבלינים - אורגנו, מיורן, ריחן, טרגון, רוזמרין, קורנית או תערובת של כמה מהם. מערבבים את כל החומרים, יוצרים אצבעות שטוחות בעובי של כסנטימטר ומטגנים משני הצדדים. לחילופין ניתן לאפות בתנור.
 

Neta558

New member
איפה אפשר למצוא פולי סויה?

בתחילת השנה חיפשתי, ומצאתי פולים לא קלויים רק בחנויות טבע, ובהן המחיר של שקית היה גבוה מזה של כמות המשקה שאפשר להכין ממנה...
 

vegan

New member
עדיף לקנות במשקל

מחירם של פולי סויה ארוזים ובעיקר אורגנים מרקיע שחקים. מחירם של פולי סויה במשקל הוא נמוך בהרבה. לפני כמה חודשים המחיר היה 3.80. אני חושב שעלה מעט, אבל עדיים זה זול יחסית. בירושלים ניתן לקנות ברחוב אגריפס - בטבע נט, מול השוק ובניצת הדובדבן, לא רחוק משם, לכיוון מרכז כלל. במקומות אחרים חפשו בחנויות טבע המוכרות מוצרים במשקל (קטניות ודגנים) או בשווקים, אצל מוכרי הקטניות היבשות. ערכתי חישוב, לפי מחיר של 3.80 ומתקבל שמחירו של ליטר חלב סויה תוצרת בית (ללא תוספות) הוא 17 אגורות. מחירו של טופו תוצרת בית המוכן עם ניגארי (החומר המקריש) אמיתי הוא בערך מחיר הסויה במשקל זהה. לימון משמש מקריש פחות יעיל ולכן המחיר בערך כפול, שזה עדיין זול בהרבה מטופו קנוי והרבה יותר טעים.
 

sheda0ktana

New member
לא בהכרח, אם תסתכלי על הכמויות...

שקית של חצי קילו פולי סויה ארוזים עולה בערך 10 שקלים (אצל היקרנים שלנו במושב), וזה מספיק בערך ל-3 כוסות. תוסיפי לזה 3 ליטר מים (שלא כולם מתנדפים במהלך הבישול) על כל כוס, ואת מקבלת בערך 6 ליטר חלב במחיר של קרטון אחד של חלב סויה מוכן...
 

vegan

New member
תודה! כמה הצעות לשיפורים

1. אפתח מהסוף - אין כמו טעם של טופו טרי, במאמץ משתלם והטעם טוב בהרבה מכל טופו קנוי שטעמתם. טופו טרי טעים מאד לאכילה כמו שהוא או כממרח. 2. למי שלא אוהב את טעם הלוואי האופייני המתלווה למוצרי סויה, זו הדרך להעלימו: מחממים את פולי הסויה לפני הטחינה עם חלק מהמים, עד לכמעט רתיחה. את שאר המים מרתיחים ולאחר הטחינה שופעים את העיסה ישירות למים הרותחים. בתהליך זה האנזים היוצר את טעם הלוואי נהרס בחום. 3. טופו עם לימון הוא כמובן חמוץ ולכן לא מתאים לכל מתכון. אם כבר הכנתם טופו טרי ואינכם עושים זאת באופן קבוע, עדיף להנות מהטופו כמו שהוא ולהשתמש בקנוי לתבשילים. אני משתמש ניגארי שהוא סוג של מלח שמשמש להקרשת הטופו (וגם עשיר בסידן). את שלי קיבלתי מחו"ל, אבל שמעתי שמועות שניתן למצוא בבתי מרקחת. אם מישהו משיג ומעוניין, אני יכול להפנות למתכונים עם ניגארי. 4. אם רוצים שהטופו יהיה קשה בגוש, צריך לשים בתבנית מרובעת מחוררת מרופדת בחיתול וללחוץ במשך כשעה (יותר זמן - יותר קשה) עם משקולת של כמה קילו או כלי גדול מלא מים. אפשר גם להניח משקולת על הטופו העטוף בחיתול ואז מתקל טופו קשיח, אך ללא צורה מוגדרת. 5. המתכון נותן חלב סויה סמיך יחסית ומתאים לטופו. עבור משקה, ניתן להוסיף מים, אם מעדיפים פחות מרוכז.
 

shanty.G

New member
שאלה ל vegan ולמביני עניין

לפני כמה ימים שמעתי לראשונה טענה שמקורה ברופא של חברתי: הוא טען כי קיימים מחקרים המצביעים על הִמצאות חמרים מסרטנים בתהליך הכנת/הכשרת טופו/סויה למאכל. מישהו שמע על מחקרים/מאמרים המדברים על הנושא? תודה, shanty
 

vegan

New member
זה מה שידוע לי

ייתכן שמדובר בפתית הסויה שהם תוצרים תעשייתיים הנותרים לאחר זיקוק השמן מהבויה. בתהליך זיקוק השמן משתמשים בכימיקלים תוצרי נפט. במוצר הסופי נשארת שארית קטנה מאד מחומרים אלה, אבל ישנם שוחרי בריאות, בעיקר כאלה המקפידים על מוצרים אורגנים ונמנעים מתוספי מזון מלאכותיים, הנמנעים מכך. מעבר לכך, ישנם מחקרים המציגים תוצאות שונות כמעט לכל מרכיב מזון. כמו שאנו יודעים, ניתן להוכיח כמעט כל דבר, אם רק בוחרים את החיה הנכונה לניסוי. לייצרני המזון מהחי אינטרס גדול להציג את הסויה ככמזון לא בריא ולחוקרים יש אינטרס גדול לזכות בכספם. ישנם מספר אתרים המוקדשים לדיעות כנגד הסויה. מאמץ קל מגלה שמאחוריהם נמצאים גופים כמו תאגיד מגדלי הבקר. אם הברירה היא בין סויה לאכילת חיות, אין ספק שהדרך השנייה מגבירה משמעותית את הסיכול לסרטן, מחלות לב והרבה מחלות נוספות.
 

shanty.G

New member
תודה

לרגע לא חשבתי על בחירה מהסוג שציינת בעקבות אותה שמועה, פשוט נראה לי תמוה שעד היום לא קראתי שום דבר שמזכיר אפילו את הנושא באור הנ"ל. גם אני טענתי אל מול אותה חברה כי על כל מאמר שכזה ניתן למצוא עשרה שיסתרו אותו. באופן כללי, לדעתי לא ניתן להתווכח עם העובדה שמליארדי אנשים במזרח הרחוק - בריאותם מצויינת ותזונתם בכ"ז מבוססת טופו/סויה. תודה על התשובה המפורטת.
 

sheda0ktana

New member
בפולי הסויה יש חומר חשוד כמסרטן

ועשו נסיונות שבהם האכילו פרות בפולי סויה טריים וככה הגיעו למסקנה, אבל ידוע לכל צמחוני מתחיל שפולי סויה צריך להשרות, ואח"כ להרתיח במים אחרים, ושאסור להשתמש במי ההשריה של הסויה לתבשילים אחרים אלא נותנים אותם לצמחים (בניגוד למי השריה של כל שאר הקטניות) ושצריך לבשל את הסויה לפחות 20 דקות על אש גבוהה לפני שאוכלים אותה. כל הוואג´ראס הזה נועד להרוס את אותו חלבון חשוד ולהפוך את הסויה למזינה וטעינה ובריאה כמו שהטבע התכוון שתהיה. אף אחד לא אוכל סויה טריה, זה לא טעים! מחר אני אהיה בעבודה ושם יש לי לינקים לכמה מאמרים (אם שמרתי) שעוסקים בנקודה הזו. קרן
 

vegan

New member
מבשלים כי יש חומר המפריע לעיכול

יש בסויה חלבון, או רכיב אחר המפריע לעיכול ויכול לגרום לבחילות קשות ולכן חובה לבשל את הסויה. הצורך בבישול אינו נובע מחשש לסרטן. איני מכיר את כל המחקרים, אבל אם יש טענה כלשהי לגבי חומר חשוד כמסרטן, היא אינה קשורה בצורך בבישול. את הסויה ממליצים לבשל שעה וחצי. ניתן לקצר את משך הבישול אם הסויה מונבטת או אם טוחנים את הסויה, כפי שנעשה בהכנת חלב סויה. בכל מקרה, בני אדם הם לא פרות ואם חומר מסויים חשוד כמסרטן אצל פרות, זה לא אומר לגבי בני אדם. זה רק טוב כדי לפרסם עוד מאמר, לעשות רוח, להפחיד ולגייס כספים - הכל על חשבונן של הפרות. מחקרים בעלי רמת אמינות דומה "הוכיחו" חשד לחומרים מסרטנים בכמעט כל חומר, כולל פירות וירקות שנאכלים על ידי האדם במשך אלפי שנים. הנסיון של אלפי שנים על בני אדם הוא הוכחה טובה יותר מכל נסיון מזדמן על בעל חיים אחר.
 
למעלה