בסדר.
עד החתונה זה יעבור --> ודברים אחרים יבואו. בעיני המשפט הזה זה סתם משפט שאומרים לילדים קטנים שכואב להם, מעולם לא חשבתי עליו כעל איזשהו מוטו לחיים שמישהו יחיה על פיו. מאד חבל אם יש מי שנותן לזה חשיבות רבה יותר....
מי שמחפש לא מוצא --> ומי שלא מחפש? באופן ככלי- אף אחד לא מוצא
הוא/היא לא בנוי/ה לקשר --> יש כאלו, שמעידים על עצמם שהם אינם בנויים לקשר רציני. אני דווקא יכולה להבין כאלו אנשים. ויש בזה משהו חיובי. רק לאחרונה הכרתי גבר כזה, עוד לפני שהחלפנו 3 מילים הוא כבר טען שהוא לא בנוי לקשר רציני- ולאמיתו של דבר, הוא טען את זה בעניינה של בחורה אחרת, כך שלא נראה לי שזה היה רמז ליחסו אלי. אני מאנשים כאלו תופסת מרחק רומנטי ברור. אני הרי לא זאת ש"תוציא אותם מהארון"
אבל בעיני מאד יתכן מצב שמישהו לא יהיה בנוי נפשית לקשר. יש אנשים כאלו! באמת! זה פשוט סוליטריות זאב-בודדיות שכזו. גם לי יש אלמנטים מאד חזקים של זה.
אני לא בנוי/ה לסטוצים --> אני דווקא כן
גם את זה אני יכולה להבין. יש אנשים שלא מסוגלים להפריד את המיניות שלהם מהרגש שלהם. זה בסדר גמור ואני לא מוצאת בזה שום שום שום פגם.
זה לא את/ה זה אני --> זה נכון תמיד. תמיד כשלא מעוניינים במישהו זה בגלל הדברים שמתעוררים בנו למראהו\הכרותו\תקשורת'יתו ולא בגלל המהות שלו. ולכן, כמעט תמיד בסופו של קשר, אם מאן דהוא באמת רוצה לא לפגוע- הוא יכול לקחת על עצמו את האחריות לפירוק הקשר- והצד השני יוותר בתחושה נוחה יותר, בבטחון עצמי מושפל פחות, במקום להפיל על הצד השני את כל העומס הזוועתי של האשמה- בנוסף על כאב הפרידה הלא רצויה. להיפרד ממישהו בגלל ש"הוא ככה וככה" זה מאד לא אמיתי, לא מודע ולא בוגר!
נישאר ידידים --> שוב, אפשרי. אבל לא כשאחד הצדדים מעוניין באמת, ולא כשאחד הצדדים יותר מדי מכוון חיפוש קשר. שאז- בכלל אין לו מקום לידידים!
זה לא הגיל זה התרגיל --> דווקא לא מאמינה בזה יותר מדי. אין מה לעשות, גיל מביא נסיון חיים. הייתי אומרת שבאופן כללי "זה לא הגיל זה התרגיל" עובד רק בכיוון אחד, ובד"כ זה לא הכיוון הרצוי, כלומר: מאד יתכן שאדם לא יהיה בוגר כמספר שנות חייו, אבל לדעתי לא באמת יתכן שאדם צעיר יהיה בוגר יותר ממספר שנות חייו.
הוא/היא בחור/ה איכותי/ת --> לפי איזה מדד? בדיוק לפני יומיים החברה הכי טובה שלי אמרה לי על בחור שהתחלתי לצאת איתו (ושבינתיים הפסקתי
) שהוא לא איכותי, בעוד שהיא אמרה על החבר שלי לשעבר שהוא כן. עכשיו רק לצורך השוואה במונחים מסויימים: הבחור ה
לכאורה פחות איכותי הוא בעל תואר ראשון מאוניברסיטה מוכרת במדעי המחשב (מה שמעיד על די הרבה מוח) עובד בבנק (מה שמעיד גם על הכנסה מסודרת יחסית) עם רכב מהעבודה. הבחור ה
לכאורה יותר איכותי לא עובד כבר 3 שנים ברצינות, מנסה להשלים בגרויות כבר הרבה מאד זמן (בהצלחה זעומה אם לא חוסר הצלחה, עלי להודות), גר עם הוריו ואין לו כל הכנסה.... ובכל זאת, חברתי הטובה ביותר (שאינה סתומה מכל וכל) טענה שהשני איכותי יותר מהראשון.... אז מה המדד?? לא יודעת, אני גם מודה שאהבתי הרבה יותר את היותר איכותי לכאורה, כך שאולי זה המדד??!