המקרה הכי... ראשון

../images/Emo124.gif המקרה הכי... ראשון../images/Emo70.gif ../images/Emo131.gif../images/Emo218.gif

והפעם בהשראת המקרה עליו מסופר בחלק השני של ההודעה הזאת. מהו המקרה הראשון שתפס אתכם "לפתע פתאום" - באמצע הדרך / האוכל / השיעור? כך סתם כשהייתם עסוקים במשהו אחר - לא במשמרת, לא באבטחה. המקרה שמצא אתכם, ולא אתם אותו. זה ודאי אחד המקרים שלא שוכחים. אז כאן המקום לשתף את כולנו - מה היה? איך היה?
חשוב לזכור - המטרה היא לשתף בחוויה שלכם. אנא שמרו על סודיות רפואית, והשמיטו פרטים מזהים מכל סוג שהוא.

החייאה מטורפת ביום כיפור

היתי בבית כנסת פתאום בערך אחרי רבע תפילה אני קולט סוג של המולה קטנה בצד השני של בית הכנסת.חיכתי איזה דקה חשבתי זה סתם כי תמיד יש בבית הכנסת מהומות על שטויות ואחרי כמה זמן שראיתי שלא התפוגגה ההמולה הלכתי לשם. כאשר אני מגיע אני רואה בן אדם בערך בגיל ה50 מוטל על הרצפה ואנשים מסביבו מכים אותו בפנים וצועקים לו להתעורר. דבר ראשון שעשיתי זה העפתי בעזרת עוד חובשת שהיתה שמה את האנשים.בדקתי דופק נשימה הוא היה כבר ללא.די כחול אפשר להגיד.ישר הרמתי רגלים על כיסא,אני מסתובב עם מסכת כיס אז התחלתי להנשים החובשת השניה התחילה עיסויים,ביקשתי לרגע שמישהו יחליף אותי והתקשרתי למוקד שלנו ושאלתי את מיקומם כי עבר איזה רבע שעה מאז שקראנו להם הם יצאו מחיפה,לא היה פנוי בקריות,כאשר חזרתי המשכתי עיסויים,כאשר הגיע צוות האטן,ישר וריד לא מצאו אז פתחו בג'יגולרי תרופות,שוקים.העמסנו לאט"ן והמשכנו החייאה כשעה וחצי נוספת שבהם הוא החזיר דופק פעם אחת ואז שוב אסיסטולה לצערנו לאחר שעה וחצי הינו צריכים להזמין נט"ן לקביעת מוות. בהחלט מקרה שלא ישכח

יש לי

הראשון וזה שאני זוכר יותר טוב, שני ילדים רדפו אחד אחרי השני בכיתה כמו ילדים קטנים, תוך כדי ריצה אחד הזיז את השולחן כדי ליצור מכשול לרודפו, וזה שניסה להזיז את השולחן עם היד נחתך מהכיסוי החלק של השולחן שהיה משונן מאד. שט"ד רציני היה לו שם, תפסתי אותו ביד ואמרתי לו "בוא", הנרדף (שהוא חבר טוב של הרודף סתם שחקו) רצה לצאת גבר ואמר "טל, אני בא לעזור" הפצוע נחתך בכף ידו משורש כף היד כלפי האצבעות חתך של כ7-8 ס"מ ועמוק למדי, נכנסתי לחדר של המזכירה כי זכרתי שיש שם ארון ציוד רפואי, היא לא הבינה מה אני מתפרץ לה ככה לחדר עד שהיא ראתה את היד של הבחור וישבה כמו טטלה בכיסא שלה, חבשתי אותו עם ת.א והוא חזר למחרת עם 9 תפרים.

eranlevi1984

New member
מטורף

זה היה ב22.11.2000 חודש אחרי שהתחלתי להתנדב,ישבתי בתחנה בחדרה עם המדריך שלי,נהג רגיל ערב ועוד כמה מתנדבים,הנט"ן היה בנסיעה. בדיוק הזמנו באגטים לאכול ואני בתמימות של צעיר שאלתי את הנהג מה קורה אם עוד 5 דק' יש פיגוע אני יוצא?..... הוא אמר לי לא!!!! ואל תדבר אל זה יותר..... השעה הייתה בערך 17:20 ונחשו מה קרה אחרי כמה דק'.... הבאגטים הגיעו והתחלנו לאכול ופתאום באמצע השקט היה פיצוץ מטורף....הסתובבנו ואנחנו רואים פטריה לבנה עולה מכיוון מרכז העיר ומיד ריח אבק שריפה באוויר. כולנו ידענו מה הפיצוץ הזה אומר........ הרגשה פנימית או סתם צירוף מקרים?? לכו תדעו זוהי הייתה מכונית תופת שהתפוצצה מול פיצריה ,הרגה 2 ופצעה עוד 50....אחד מהפיגועים הראשונים שפתחו את 7 שנות הפיגועים שעברו עלינו... שלא נדע!!!

M e d i c 2 0

New member
שלי..

מייד אחרי שסיימתי קורס חובשים הגעתי לגדוד, שהיה בפעילות התקפית ברצועת עזה. הגעתי, אמרו לי יפה שלום, זה הווסט שלך, בהצלחה! מצאתי את הטנקבולאנס, מצאתי את הפארמדיק שהתלווה אלי, ונכנסנו למבצע של שבוע בבית חאנון. מי שלא היה בטנקבולנס בחייו לא יודע מה זה: אתה שבוע נמצא במצב שכיבה על רצפת מתכת שבלילה מתקררת ואתה קופא ובצהריים מתלהטת ואתה בוכה. כמובן שמרחב אין שם, אני לא יודע בדיוק איך חשבו על להכניס שם 2 פצועים. בכל מקרה, ביום הרביעי קיבלנו דיווח על פצוע הדף מפגיעת RPG. נסענו עם הטנקבולנס למקום האירוע, חברנו עם הטנק השכן, שהעביר לנו את הפצוע וראינו חייל מדמם מהקרוטיד, כל הכתף שלו היתה פרוקה ופתוחה, ראו רק את מפרד הכתף ועוד מעט בשר שנותר עליו, כמובן - נקודת לחיצה, את הכתף חבשנו בת.בטן ספוגת סייליין, החייל היה שוקי ולחץ הדם שלו כמובן היה נמוך לפיכך העדפנו שלא לתת לו מורפיום, קיבל 2000 CC הרטמן ואחרי 35 דקות בערך 669 חברו אליו ופינו אותו לבי"ח ברזילי.

Rockamora

New member
לא קרה לי משהו כזה.

אבל בכל מצב שבו אני נמצא בסביבה עם הרבה אנשים, אני משתדל להיות דרוך וקשוב למקרה שכן יקרה משהו! משהו שאני כן אוכל לעזור בו.

בערך כמוני

זה סיפור הכמעט שלי, כי אני בשוונג שיעור אנגלית אני יושב מקדימה תמיד לא משנה מה וקרוב לחלון. ילדים עומדים שם בחבורה ועוסקים בעיסוקייהם, ואני בשלי השיעור ממשיך, באילת בחורף פותחים חלונות בשביל הבריזה, הכל טוב ויפה עד ש...אני שומע מבעד לחלון הפתוח "הוא לא נושם", אני מסובב את הראש ורואה ילד שוכב עם הפנים כלפי מטה והתגודדות סביבו, כבר מתחיל לאכול סרטים של "וואי איך לא בא טוב החייאה על יחד בן 13 עכשיו בבית ספר..." מתחיל ללחוש לעצמי תקום תקום תקום...אחרי 5 שעברו כנצח שבהם אני עוד שניה משתבץ, הוא קם והכל בסדר.

DANIELTerrible1

New member
גם אתם בכל חריקת בלמים

שואלים מתי הבום? אני תמיד עם מדים איתי...המדים העתיקים של החלוק "וי" הם סבבה... נכנסית בשקית אוכל... קומפקטיים... אני כל הזמן איתם ועם כפפות... כשאני נוסע לנסיעות ארוכות אז אני עם ווסט מאובזר מאוד... למקרה ו....

טוב וסט מאובזר זה כבר מעבר לנורמה

אבל יש חבילת עזרה עזרה ראשונה של האוטו וכפפות יש תמיד בתיק, וסט מאובזר וחלוק לכל מקום...=\ אבל מה שעושה לך טוב, זה באמת חשוב להיות מוכן!

DANIELTerrible1

New member
בתיק בצפר שלי יש חלוק

וכפפות תמיד... ואני מוסיף חבישות קצת וזהו.... לנסיעות ארוכות וכאלה אני לוקח את הווסט...והוא מאובזר!

Rockamora

New member
וואלה זה רעיון..

פעם הבאה שנמלא אמבולנס, ניקח כמה ת.א שיהיה לייתר ביטחון בתיק ואולי איזה אייר וואי..

Dumpty

New member
המממפפפף...נכתב כבר לא פעם....

אבל בכלזאת: חצי שנה אחרי תחילת התנדבות, יום עיון בביולוגיה שבמקרה היה בבית ספר של חברה שלי שאני מכירה מהגן בערך (למדנו יחד עד החטיבה ובכלל במקומות קטנים נמצאים ביחד כל הזמן גם כשכבר מתפזרים לבתי ספר שונים...) השתעממתי אז יצאתי החוצה, כמה דקות אחרי זה החברה יוצאת, חיוורת לגמרי, השפתיים שלה בצבע של טיפקס והיא מנסה לצאת דרך החלון, ניגשתי אליה ובשניה ששאלתי אותה מה קרה היא פשוט התמוטטה על הרצפה עם דום נשימה. כשהוחזרה לה הנשימה (היתה שם עוד בת שהתחילה להתנדב איתי...) הבית ספר הדפוק שלה סחרב להזמין אמבולנס! וואי, זה היה כל כך מרגיז. בכולופן היום היא בסדר, אבל דמיינו לעצמכם מקרה כזה על מישהו שאתם מכירים לא מעט זמן ושאתם ממשיכים להתקל בו ביומיום שלכם.... (לא פשוט לחיות במקומות קטנים כצוות אמבולנס....) אני מתנצלת על התחביר המזוויע.... אחרי שעות של חרישה לפיכסומטרי המוח הופך לדייסה....! יומצוין!

Rockamora

New member
סירוב להזמין אמבולנס?

מי שואל את הבית ספר בכלל?! וזה באמת בית ספר מפגר. אפשר להגיש תלונה על חשד לפלילים- נסיון לרצח. [עזבו, אני תמיד הולך רחוק
אבל זה בהחלט אפשרי במצב כזה. נראה לי.]

בהקשר ל"חלוק תמיד בתיק שלי"

בתור חיילת ומתנדבת מד"א מורעלת, תמיד הסתובבתי עם החלוק.יום אחד עמדתי בצומת בית דגן וחיכיתי לאוטובוס , ולפתע שני דברים תפסו את עיני: א. נט"ן ראשל"צ חוזר מאסף ונכנס לעיר ב. רכב נכנס ברמזור. כמובן שמתי עלי את החלוק, הנטן קלט את התאונה, עשה פרסה (או כמו שאחד מתורני מוקד איילון נוהג להגיד "וואי טרן") והתחלנו לטפל. כמו משום מקום צצו גם צוותי טלויזיה, אז הזדרזנו בפינוי. מגיעים לאסף...ופתאום אני קולטת את הפרמדיק (הסטלן, יש לציין) מקמט את מצחו, רוצה לשאול משהו , פותח את פיו כמה פעמים, ושב וסוגר אותו, ואז הוא פתאום מצא לנכון לשאול: "היית איתנו גם מקודם??!!?? . אם לא ראיתם פרמדיק סטלן, לא צחקתם מימיכם...

ShiftDelete

New member
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח ענקקקקקקקקקקקקקקקקקק הרגת אותי!!!!

הנה שלי

שיחקתי כדורגל עם חברים במגרש אצלנו בישוב (בנוף איילון אם אתם מתעניינים)ומסביב היו כמה ילדים שעשו סיבובים עם האופניים. בדיוק הלכתי שנייה לשתות (יש לנו ברזייה 20 מטר ליד המגרש) כשחבר שלי פתאום בא בריצה כשהוא צועק שכדור פגע באחד הילדים שרכבו על האופניים. רצנו לשם ובדרך הוא אמר לי שהכדור פגע בו בראש תוך כדי רכיבה והוא נפל על הראש והוא לא מדבר ולא זז וכו'. ראיתי את הילד על הרצפה על הגב נושם מהר מאוד. התקרבתי אליו התחלתי לשאול מה ואיפה ואיך. אחרי תחקור קצר הילד הצליח לא כל כך דיבר, הוא היה היסטרי ובכה כאמור תוך כדי הנשימות המהירות והקצרות ולהזיז הכל אבל נשם נשימות קצרות ומהירות מאוד. הדופק היה מהר כצפוי, בדקתי גם אישונים והאישונים היו בסדר והגיבו לאור כצפוי. חשבתי שזה HY ורציתי לתת לו להירגע ואז להחליט מה לעשות, אבל שמתי לב שהוא נשם מאוד מהר משהו כמו עשר שניות כל פעם, ואז הוא עשה אפניאה מוחלטת למשך 3-4 שניות, עוד עשר שניות נשימה ושוב אפניאה ושוב את הסבב הזה. זה כבר הלחיץ אותי, התקשרתי למוקד, הזדהיתי וביקשתי רגיל דחוף. הרגיל הגיע ממודיעין תוך בערך 2 דקות, עדכנתי אותם בקצרה לוח גב צווארון ויאללה לתה"ש. כמובן שהילד נרגע בדרך, בתה"ש צילמו אותו קצת ואחרי שלוש שעות הוא חזר הביתה חי ונושם...

למעלה