"המקרה שלא אשכח..."

../images/Emo124.gif "המקרה שלא אשכח..." ../images/Emo196.gif ../images/Emo193.gif

לאור הצלחת שרשור "המקרה / ארוע הכי ביזארי" בחודש שעבר, פינת השיתוף חוזרת ומבקשת מכם לספר לנו... והפעם : לכל אחד מאיתנו, חברי צוותי החירום השונים, לא משנה מה תפקידנו/הכשרתנו או ותק שירותנו בתפקיד, ישנה פינה קטנה במח האחורי, בה נשמרות החוויות המיוחדות. אותם מקרים מיוחדים (לרוב מדובר בשניים-שלושה, אולי מעט יותר) שאנחנו סוחבים איתנו בכל זמן ולכל מקום. השרשור הבא הוא המקום לספר לכולם על המקרה הזה, שאותו לא תשכחו....

E i Z i k

New member
כאן נמחקה הודעה

כאן נמחקה הודעה על ידי הנהלת הפורומים

המקרה שלי....

זה היה בסוף משמרת בוקר שקטה יחסית, בדיוק חזרתי עם הנהג מהלל יפה וברמזורים שמענו שמוציאים את האט"ן של אור עקיבא לכיוון חדרה ליריה אז סתם אמרתי לנהג שגם לי בא על הנסיעה הזאת ואנחנו יותר קרובים, קיצר איך שסיימתי את המשפט קראו לנו בקשר והויצאו אותנו גם לאותו כיוון קיצר הגענו לרח' ושנייה וחצי אח"כ גם האט"ן הגיע נכנסנו ואני בחיים לא אשכח את המראה של הילדה בת 10 שהייתה שכובה על הרצפה התוך שלולית דם. היא הייתה כ"כ חמודה, היא לא בכתה ולא כלום וגם שטיפלנו בה היא הייתה עירנית ושיתפה איתנו פעולה הדבר היחיד שהפריע לה זה שלא נחתוך אותה...אח"כ האט"ן פינה אותה לכיוון הלל יפה ואנחנו נסענו גם כדי לקחת פרטים ואז המוקד החליט שהם מוציאים אותנו לניסיון התאבדות... אבל אחרי הנסיעה הזאת כבר שום דבר לא נראה רציני

יניב ריז

New member
המקרה הכי מוזר שלי../images/Emo121.gif

הנה עוד יום השתלמות הגיע...אני עולה לבדוק את נט"ן דן 16 לקראת משמרת ערב,סתם עוד יום רגיל אי שם בשנת 2006. תוך כדי הבדיקה אני שומע את ה "באאאאאאאאאאפפפפ"! ממחשב הניידת,שמבשר ש"חטפנו" נסיעה,ואני עוד לא סיימתי לבדוק את הציוד... אני מסתכל על הצג ורואה: "בן 90 אונקולוגי חוסר הכרה". תוך חצי דקה הניידת מתמלאת באנשי הצוות,אני תקוע עם הרופא מאחורה,ושני הפאראמדיקים מקדימה-סירנות,צ'אקלאקות ויאללה באלגן... בגלל שאני משתלם,הייתי צריך להגיע ראשון אל הבית,וכבר בחדר מדרגות מקבלת אותי המטפלת הפיליפינית בבכי ודמעות,כבר בשלה הזה הבטתי ברופא שהיה מדרגה וחצי מתחתי,ואמרתי לו "החייאה". חוק מס' 7 של ספר המשתלמים קובע כי "אם בני המשפחה ממהרים לקבלך מחוץ לכתובת בדמעות-90% החייאה/5% שתהיה מוצלחת". בכלל,תמיד שמתי לב לעובדה שהמטפלות הפיליפיניות הן אלו שמזילות הכי הרבה דמעות מבין כל בני הבית שנוכחים בהחייאה? עד היום אני לא יודע אם זה בגלל שהן היו מטפלות מסורות ונקשרו ל "סבא",כפי שהן נוהגות לכנות את המטופלים שלהן,או שהן פשוט הבינו שהן הפכו בזה הרגע למובטלות... נכנסנו,וסבאל'ה כולו לבן כסיד שוכב מחוסר הכרה על הספה,במוניטור אסיסטולה,ולדברי המטפלת הוא כבר ככה 20 דק'. הרופא ישר אמר לפאראמדיק שזה X,אבל אני נתתי לפאראמדיק האחראי מבט עיני כבש,של מי שרוצה לפחות לנסות להתאמן על טובוס ונוהלי החייאה. והפאראמדיק האחראי הסכים. התחלנו להוריד אותו לרצפה,להתחיל החייאת BLS,אח"כ טובוס שהצליח לי לראשונה,וריד,אדרנלין,אטרופין,בי קרבונט...ו...הופ! הוא נכנס ל-VF (לפחות יותר טוב מאסיסטולה),טעינת כפות, "זהירות שוק"! בום 200 ג'אול-ושוב אסיסטולה... ככה מתנהלת ההחיאה למשך 20 דק' עד שהרופא כבר מאבד את הסבלנות ומביט בי,ואומר "זהו? מיצנו להיום"?! כאן לא נותר לי אלא רק להדפיס את האסיסטולה ב-3 לידים... המטפלת שישבה כל הזמן בצד ראתה שהפסקנו את ההחיאה,וישר החלה לחזק את דמעותיה ושאלה "אז זהו? he is dead"??? הנהנתי לה שכן,ושמתי יד על כתפה לתמיכה,תוך כדי שהיא בוכה. לבינתיים הצוות החל לפרק את המוניטור,ולנקות את הזירה מכל הבלאגן שנשאר. איך שאני מתקדם לעבר הטובוס כדי להוציא אותו אני רואה משהו מפחיד-בית החזה של סבאל'ה פועם! אני ישר צועק לדר' להסתכל,והוא והפארמדיקים מביטים בהלם,בעוד המטפלת מפסיקה מיד את הבכי ושואלת "he is alive"? לקח לנו 5 שניות להבין מה זה,וישר חיברנו מחדש את המוניטור-סינוס ברדיקרדיה! חזרנו להנשים (מזל שהטובוס עוד נשאר),ל"ד 70 סיסטולי! ישר החלנו קיצוב חשמלי ומתן דופמין ונוזלים,ופינינו אותו מהבית. בדרך למיון קצב הלב שלו הדביק את של הקוצב,ולכן הפסקנו את הקיצוב,ל"ד על ל-130/80 והבנאו אותו מונשם לביה"ח. עד היום אני תוהה לגבי מה על בגורל תעודת הפטירה שהרופא כבר כמעט סיים למלא,ומה הסבירו למשטרה כשאמרו להם לבטל את בואו של השוטר למקרה של מוות בבית...לאלוהים פתרונים,וסבאל'ה כעבור יומיים,כך נמסר מחדר המיון,הצטרף אליו שוב.

Anusha

New member
וואו, איזה סיפור! אותי זה ריגש...

וגם...המקרה שלי. סוף חודש אוקטובר, 2006. משמרת ערב, נסיעה לנט"ן. יצאנו לכיוון חדרה, בית אבות...הגענו, טיפלנו, פינינו, עלינו לנט"ן חזרה. רק הנהגת התניעה את הניידת, כולנו שומעים בקשר מה הולך בדקות אלו ממש בנתניה "...עוד פצוע קשה, צריכים עוד נט"ן לפינוי..." וכך המוקד מוציא אותנו לתאונה, כי להם לא היו נט"נים פנויים יותר (אחד היה בתאונה והיה גם רגיל...). הגענו לשם, אנחנו רואים גבר שוכב על הרצפה, כבר עם טובוס וחובש מנשים אותו. הבאנו לוח גב, צווארון, העמסנו אותו לאמבולנס, התחלנו טיפול ופינוי. נכון לרגעים אלו לא ידעתי את הסיפור שמאחורי התאונה... מסתבר שזהו אבא לילדה בת 4. שניהם הלכו ברחוב, מגיעים למעבר חציה וחוצים אותו. באור אדום!! האבא...שיכור!! עדי ראיה סיפרו שהוא פשוט הלך, בלי לעצור ואוטו שלא הבחין בשניהם פשוט התנגש בהם. למיטב זיכרוני מהכתבה שראיתי בחדשות (כמה ימים אחרי התאונה עצמה), הילדה נפטרה אחרי זמן מה בניידת אחרי מאמצי החייאה כושלים. והאבא? הוא יצא מזה בזול... הרופאים בבי"ח הגדירו אותו כפצוע בינוני. כמה שהמקרה הזה ניקר לי בראש. המראה של הילדה הקטנה מחוברת לשלל כבלים. והטובוס... דברים שלא יצאו לי מהראש הרבה זמן.

e t 2

New member
גם לי יש...

אז הסיפור שלי הוא קצת פחות "הירואי", אבל אולי זה מה שגרם לי לזכור אותו במיוחד. משמרת ערב, באטן, נוסעים לחשד להיפו בפ"ת. כשהגענו היה ברור שזה לא בדיוק היפו. החולה היה עם חום גבוה, ועדויות לדלקת ריאות... אז בכל מקרה השלמנו את כל הבדיקות של האטן, הגלוקומטר הראה 136, הכל היה נחמד. כשבאנו להרים אותו, התברר שיחד עם החום, הבחור גם השתין על עצמו. הפראמדיק, באקט של אנושיות, אמר שזה לא בסדר לקחת אותו ככה וביקש מהמשפחה שתארגן בגדים שלו ושיחליפו לו. זה לא נראה כאילו אכפת להם יותר מדי, והם התייחסו אליו בצורה קצת מבזה ולא רצו להחליף לו. וכך מצאנו את עצמנו, פראמדיק, חובש בכיר, משתלם, ואני(נוער), מחליפים בגדים לאדם מבוגר שלא מרגיש טוב וצריך עזרה. זה לא היה ממש סימפטי, אבל עצם העובדה שעשינו את זה למרות שלא היינו חייבים ולמרות שהמשפחה התייחסה אליו כאל משהו מיותר.. היה בזה כ"כ הרבה אנושיות וזה גרם לי להרגיש טוב עם עצמי, אפילו שזאת לא באמת הייתה נסיעת אט"ן מטורפת.

amazone

New member
שמעתי על מישהו

ששרד את ההלוויה שלו וגילו שהוא חי רגע לפני שהורידו אותו עד היום הוא שומר את תעודת הפטירה שלו צמוד אליו ומבין את המשמעות הכפולה של המשפט "היית מת"

ענת73

New member
../images/Emo121.gif להתאמן על טובוס ונהלי החייאה

אפשר גם עם בובה אימון מצויין בלי לפגוע בכבוד החולה/נפטר, ברגשות המשפחה, ובלי להוציא לנו שם נורא בבית החולים

YTmda

New member
המקרה שלי

21/06/2005, משמרת ערב על האט"ן באשדוד. אנחנו נמצאים בנה"ז שבתחנת הכיבוי באשדוד. לא זוכר בדיוק את נוסח ההודעה בקשר, אבל היה ברור שיש אירוע גדול. הגענו למקום (שטח קשה), מסרו לנו את הפצועה עדי אמנו ז"ל, שהייתה אז פצועה במצב קשה. היא פונתה ראשונה על ידינו מהאירוע. היא הייתה בהכרה מלאה, דיברה איתנו. פגיעת בטן, חתך עמוק בירך, כוויות. בסופו של דבר נפטרה בביה"ח קפלן בלילה. אני מניח שאתם מכירים את האירוע, וחלקכם בטח הייתם בו.

New member
המקרה שלא אשכח לעולם

זה היה לפני כמה שנים, באותם הימים היפים בהם כל שעה פנוייה של היום הייתה מוקדשת למד"א (באותם הזמנים לנוער לא היה מותר לעשות לילות בכלל). לקראת הערב שוב נסיעה לרגיל, "חארטה", כמו שאהבנו להגדיר. "שייקחו כבר מונית, יותר זול". המוקד מכריז בקשר (גם הזנקות בביפרים לא היו) " בת 84, חום, ירידה בתפקוד, לא דחוף". המילים הללו "לא דחוף" מהדהדות באוזניים , מדכאות את עמקי הנשמה של המע"ר הצעיר והמתלהב. כל מוחי היה מוקדש לחומר שנלמד בקורס 60, ועל ירידה בתפקוד, לא למדנו כלום. למעשה, כל מצב רפואי שלא הוגדר כחרום, והיה מתמצה בפנוי איטי לבית החולים הקרוב היה מסתכם בראש כבתור "מס" שנצאלצנו לשלם בשביל זריקת האדרנלין היומית שהגיעה עם המקרים היותר רציניים. מגיעים לכתובת, באופן לא מפתיע, קומה שלישית בלי מעלית. כבר במדרגות עולה באף ריח הזקנה, מעיין שילוב של טחב עם נפתלין ורצפה שלא רחצו אותה זמן רב. החולה, שוכבת לה על המיטה, לצידה, מי אם לא, מטפלת פיליפינית מסורה. הערכה קצרה בשטח, דופק, ל"ד, רושם כללי תקינים. הנבואה לא כזבה גם הפעם ואכן בראש כבר מתרוצצים אותם הקודים המוכרים 218- חולשה, סחרחורות, בלבול. ו 299 - ירידה בתפקוד. המסדרונות צרים והכיסא עובר בקושי את מפתן דלת חדר השינה, הפיליפינית אוספת את הנעליים, התרופות ואת השיניים התותבות ואט אט יורדים במדרגות, לשמחתנו "סבתא" לא שוקלת יותר מידי, ושרירי הגב שלנו לא סובלים לשם שינוי. מתחילים לנסוע לבית החולים, בדרך, מבקשים מהמטפלת את תעודת הזהות ואז מגיע השוק הראשון. תעודת הזהות מרופטת וקרועה מעט ונראה שהיא הוצאה לפני לא מעט זמן, פותחים ומסתכלים בפרטים ובזוית העין ניצבת לה דומם התמונה של הגברת, תווי פנים המזכירים את הגוף המותש ששוכב למרגלותיי, אבל המהות, האנושיות , אינן דומים בכלל. הדמות שמביטה עליי מתעודת הזהות נראית שמחה ובת 60 ומשהו, לבושה במיטב מחלצותייה, אפשר לדמיין אותה מכינה עוגה למסיבת ההולדת של הנכד, ויושבת בביתה על הכורסא מביטה בבעלה. הנכד כנראה כבר מזמן לומד באוניברסיטה או בצבא והבעל מת לפני שנים מהתקף לב. והיא נותרת לבדה, עם הפיליפית והבת שמגיעה פעם בשבוע לשים מצרכים במקרר. הגוף ששוכב למרגלותיי נראה כאילו אינו חושב על כלום, הרמה הקוגניטיבית כנראה לא יותר משמעותית מזו של מילד בן שנתיים , רק שלו יש את כל החיים לפניו ולה יש רק את מה שעוד נשאר מחייה, אם אפשר לקרוא לזה חיים. האמבולנס נוסע לא דחוף אבל נושק למהירות המותרת, האוכל שהזמנו בטח כבר הגיע לתחנה והוא מתקרר, מתישהו נתפוס את המרפי הזה שמזמין לנו נסיעות כל פעם שהוא מרגיש שחייגנו את המספר של הבורגר. השילוב של המהירת יחד עם פס ההאטה שעל הכביש ועם בולמי הזעזועים הרעועים של הונדורה הותיקה מרעידים את רצפת האמבולס ואת בטנינו הריקות. החולה מתחילה למלמל אנקות כאב שנובעות מהטלטלה שהמיטה עוברת. אנו קרובים לבית החולים ואני רוכן לעברה ואומר את אותו המשפט המוכר "עוד מעט מגיעים למיון, ואז הכאב יעבור", לא בטוח שהיא תבין אותי אבל זה בטוח לא יזיק. נראה שהחולה מבינה ואז היא ממלמלת בלחש, כל עוד אני רכון לעברה, "אני רוצה... אני רוצה ללכת", המוח שלי עושה את עצמו לא מבין ואני שואל "לאן ללכת?" ואז מגיע השוק השני "אני רוצה למות, נמאס לי". הצלילות שבה נאמרו המילים, המבט בעיניים שמראה שלא מדובר בדימציה שמדברת אלא ברצון אמיתי לסיים את הסבל, הכה בי בתדהמה. באותו הרגע הפנים של החולה השתנו, תוך שנייה הם הפכו לפנים של סבתי, ואחרי זה של אמי ואחרי זה שלי עצמי. הבלתי נמנעות של ההזדקנות נפלה עליי כרעם ביום בהיר באותו הרגע. אמרתי " אל תדאגי, יהיה בסדר" כשלא ממש האמנתי לכך תוך כדי שאמרתי זאת. הורדנו אותה במיון, העברנו את סיפור המקרה לאחות האחראית וחזרנו לתחנתו, "הבורגר בטח כבר קר" נזרק לחלל האויר ע"י אחד מאנשי הצוות. "טוב, לא נורא נחמם כבר במיקרו". הדממה שררה באויר למשך שאר הנסיעה. מבוסס , לצערי, על הרבה יותר ממקרה אחד. אבירם

עצוב מאד אך בהחלט מובן, אבירם.

תמיד היה לך את הכישרון להביט על מטופל כאדם ולא כ"נסיעה" , "מקרה" , "פינוי" וכו'. וזה מה שעשה אותך למתנדב מדהים, מדריך מדהים, ויעשה אותך לרופא מדהים. שמור על זה ועל עצמך

אני יותר טובה בסיפורים מצחיקים אבל...

אחת הנסיעות הראשונות שלי על הנט"ן (לפני 12 שנה בערך). קראו לנו לכתובת בלוד לחשש לאסון. כשנכנסנו ראינו מחזה מאד מוזר- בעל (לא משנה מאיזה עדה) צורח וצועק כאשר אישתו (המתה, אין מה לעשות) שוכבת על הרצפה. מה היה הסיפור? אלו זוג נשוי בני 60-65 שרצו לעשות ביקור מולדת חזרה לשורשים מכיון שהבעל גילה שהוא חולה בסרטן ונותרו לו מספר חודשי תפקוד תקין. הזוג החביב הלך והוציא מהבנק את כל חסכונותיהם (לא סכום אסטרונומי) ואחד השכנים שידע על כך , חיכה שהבעל יצא למכולת, נכנס לביית כאשר האשה לא שמה לב, שם לה שקית כהה על הראש, הידק על צווארה עם סלוטייפ, קשר את ידיה ורגליה, חתך את בטנה, לקח את הכסף והלך. כמובן שלא עזרו כל המשפטים של הבעל(מוציא ערמת שטרות ואומר לרופא "היא מתה- אתה מת , היא חייה -זה שלך. הבעל הרביץ לרופא , הנהג הרביץ לבעל, הפרמדיק הרביץ לנהג, ואני הורדתי למטה את הציוד. אחרי שעה ההורים שלי באו מבוהלים לתחנה. הסתבר שצילמו שם לחדשות או משהו, והם ראו אותי חיוורת מבוהלת בטלויזיה. עד היום אני אומרת, על איזה שטויות לוקחים היום חיים. טוב, תקראו לי שיתחיל השירשור המצחיק, שם אוכל לתרום הרבה יותר. אפרת

שלי...

ההחייאה הראשונה שלי, בחיים לא אשכח, את מהלכה ולא את שם המטופל (סתם כי זה נחרט לי). הגענו, 2 דקות עיסויים, שוק וחזרו הדופק והנשימה. זה מה שנקרא החייאה מוצלחת, עוד לפני שסיימנו למלות את טפסי המקרה הבחור כבר התעורר והתאושש. שבועיים לאחר מכן, הלך (ודגש על הלך) לעבור צנטור בהדסה. נהדר לא?

למעלה