הסופרת פרי סני
אורחת שלנו:

פרויז1

New member
../images/Emo251.gifאורחת../images/Emo47.gif בפורום../images/Emo260.gif../images/Emo63.gif

נושא:
אורחת
בפורום
תוכן : הסופרת הפרסיה : פַּרי סָני
פַּרי סָני עלתה לארץ מאיראן בגיל 18. כ 50 שנה אחר כך, התרבות והחוויות אותן ספגה בילדותה באיראן רוחשות כגחלים הבוערים בתוכה והניעו אותה לפרסם את הספר "תרנגול פרסי" שהיה לרב מכר בתפוצה רחבה ומועמד לפרס ספיר ולפרס ספרות יפה. הספר מספק לנו הצצה נדירה לחייה של משפחה בטהראן בתקופת פריחתה. ביום חמישי הקרוב 21.7.11, החל משעה 18:00, פרי תתארח בפורום ותספק לנו הצצה לאירן שלא הכרתם ממקור ראשון ומזוית ראיה אישית ואותנטית. פרי תשיב על שאלות הגולשים בנושא ילדותה באיראן, הערכים והחוויות שספגה, הגעגועים לאיראן, ספרה הראשון והספרים הבאים שבדרך. כמו כן, תוכלו לשאול אותה על התרבות, השפה מאכלים ועוד. אתם מוזמנים לשרשר את שאלותיכם לאשכול זה כבר עכשיו!

פרויז1

New member
../images/Emo124.gifהסופרת פרי סני../images/Emo47.gifאורחת שלנו:

יששש
הסופרת שמעדיפה בלי גינונים להיקרא בשמה הפרטי פַּרי, תתארח בפורום תרבות פרס ביום חמישי משעה 18:00 . Pari כתבה את רב המכר תרנגול פרסי המועמד לפרס ספיר ולפרס ספרות יפה, ונמצאת בעיצומה של כתיבת ספר חדש. היא תשתף אתכם בהצצה נדירה לאירן שלא הכרתם קודם, בכתיבתה,ילדותה באיראן עד גיל 18 ואז עלתה לישראל, התרבות, השפה מאכלים ומה שתבקשו את הסופרת פַּרי. אתם מוזמנים לשרשר את שאלותיכם לאשכול זה כבר עכשיו!

pary sany

New member
גילה יקירתי,

אוטו טו בעזרת השם , אני במשא ומתן בענין זה. בנתיים אל תפספסי את הספר במקור. אשמח לשיחה איתך.......פרי

שרונהה

New member
לא קראתי את הספר

אז הלכתי לגוגל כדי לראות על מה הוא וזה נשמע מעניין... השאלה שלי: בשנות השבעים היה גל עליה של יהודי אירן לארץ, אני מניחה שאת היית בין העולים לארץ באותו הזמן. תקני אותי אם אני טועה. ולאחר תקופה קצרה, חלק מהעולים חזרו לאירן. מה גרם לקהילה הזו לחזור לאירן?

אילבן

New member
חלק גדול מיהודי פרס הצילו את עצמם את משפחותים

בזה שהם לא עלו לארץ בזמן העלייה הגדולה. ואנו רואים את ההבדל. יהודי פרס רכשו השכלה רחבה בעוד אחיהם שבאו לפה סבלו את השלטון הזר [שמאל אשכנזי] ונשארו חוטבי עצים ושואבי מים. ביחד עם רוב עולי ארצות ערב. השאלה היא מה את חושבת על הנושא. פרויז כפרה שלנו. איש אציל.

pary sany

New member
אדון אילבן

לדעתי, כל מי שראוי ויכול להתקדם , יעשה זאת בכל הזדמנות. יש לשער שמי שעלה אז אולי אולי.. בלי לפגוע באף אחד, לא הייתה לו יכולת ללמוד או כדומה. עובדה שיש בינינו אנשי השכלה גבוה ואנשי עסקים, ופוליטיקאיים טובים, אנשי מדע ומחקר ואנשי צבא בכירים ביותר. מה חסר לנו? אם אנחנו נכבד את הקהילה שלנו, לא תהיה לאיש אפשרות להנמיך טון עלינו..........פרי

pary sany

New member
שרונה יקרה

עליתי בגיל 18 בשנת 1964- בחשבון פשוט אני בת 65- אל תטרידי את עצמך לחשב לבד. עשיתי לך את העבודה. אז אני כאן כבר לפני המהפכה האיסלאמית. אלו שחזרו לאיראן בכל הזמנים לאחר העליה , כנראה שהייתה להם סיבה משכנעת מספיק. בואי נתעסק בשלנו. היום ישראל ארץ הכי מצליחה לכל היהודים ואני גאה להיות שייכת לעם שלי. כידוע לך אנו עם קשה עורף. חישבי רגע יקירה, איפה כל העמים שקמו עלינו עד כה? אנו כאן בגאווה על אפם ועל חמתם.......פרי

הגברת פרי סני, ערב טוב לך!

ראשית : תרשי לי להביע את רחשי הכבוד שאני חש למשמע העובדה שיש סופרת פרסיה שספרה לא המאה, אלא הראשון זוכה להיות מועמד לפרסים לאומיים ומקומיים בישראל! אני גאה בדבר! וברשותך : שאלה : איך חיו היהודים באירן בצל משטר של מדינה שבה הרוב המוחלט הם מוסמים מהמגזר הקיצוני ביותר של הדת האסלמית - השיעים?האם המוסלמים הציקו ליהודים, קיבלו אותם? חבר שלי סיפר לי שאבא שלו אמר שהיהודים נחשבו טמאים. האם קיימת לדעתך הקבלה ליחס של החרדים אל החילוניים בכל הקשור למזון, רכש, חיים בצוותה ועוד? תודה רבה ואני מאחל לך בריאות שלמה !

pary sany

New member
אגא מרדכי

אתה בילבלת תקופות שונות. בתקופה שהספר שלי מתיחס אליה, היהודים חיו בשלום והגאווה בצל השאה. היו עשירים, מלומדים וכל השווקים פתוחים לפניהם. אני מזמינה אותך לקרוא בתרנגול פרסי לא רק להנאה ספרותית אלא גם לקבל תמונה ברורה לאותה תקופה. לעצם הענין , אכן השיעים הם הפלג הפנתי והקשה ביותר באיסלאם. בכל הדורות, גם בתופת הזוהר חיפשו להרוג את המיעוט וזה כולל , ארמנים, בהאיים, זרואסטרים, וכ'ו. אנחנו טמעים כמו כל היתר, לא פחות ולא יותר. אני מודה לך על כל המחמאות ומאחלת לכונו שיגשוג בדרכינו..........פרי

IBP1

New member
השיעים נהגו כטמאים בכל אלה שאינם שיעים

אפילו התת פלגים שיצאו מתוך השיעים ,נתפסים בעיניהם כטמאים!!!! כתנועה קיצונית השיעים לא נהגו בגדלות נפש כלפי שום גורם ששונה מדרכם ודעתם. מה שלא תעשי ,אין יכולת להתפשרות מצידם. זה כמו ללכת לשכנע את אנשי כהנא חי ללכת לחבק את אחמניג'אד.... הסיכוי שהם יחבקו אותו הוא בלתי אפשרי אפילו ע"י האל עצמו....

פרויז1

New member
../images/Emo124.gif../images/Emo124.gifשלמי תודה../images/Emo47.gifלפַּרי :

איזה כיף היה לארח אותך, פַּרי חנום. תודה על שהעברת כאן ידע חשוב על אירן והכבוד כולו שלנו! שמחתי מאוד להכיר אותך סופרת פרסיה מדהימה. מרצה בנושאי אירן. הספר הראשון וכבר מועמדת לפרסים, זוכה בים לייקים ועוד! פַּרי ג'אן ! תמיד את רצויה אצלנו ונשמח להיפגש שוב כאן ובשמחות. תודה על קבלת הפנים החמה והאישית שהענקתם לי בביתכם את ובעלך, איש לבבי וחם.
תודה רבה על הזמן שהשקעת פה. אני מאחל לנו ולך עוד הרבה הרבה כתיבה לתעוד והנצחת הידע על פרס ועל תרבות פרס. שלך, פרויז.

IBP1

New member
שאלה אחת תשובות רבות....

כמה מתוך הפירוט עלייך בכותרת ביקשת מפרויז להסיר כשהוא פירט לפנינו עלייך ?

pary sany

New member
כמה מתוך..........

חבר יקר, לא מגלה!!! שמעתי שאתה מיסטיקן , אז תגלה לי אתה. אשמח

IBP1

New member
הייתה כאן תגובה והסבר מסויים.....

מנהל הפורום השתמש במחק שלו מכיוון שלא הבין את התגובה שלי.... קיימים כל מיני סוגי מיסטיקנים . לצערי כל מי שמביט היום אל הנושא המיסטי חושב כי מיסטיקה אילו הקוראים בקפה וקוראי הטארוט אשר מתיימרים לחזות את העתיד. ובכן כל אלה המתיימרים לחזות את העתיד ....שכחו למי ניתנה הנבואה.... תוכניות כגון "זמן מיסטיקה" וכדומה ,מוציאות שם רע לתחום רחב הידיים והנשגב מבינתינו הנקרא מיסטיקה. לתוכניות המוציאות שם רע לתחום הנ"ל אני בז !!! (ומכנה אותן בתור "תוכניות זבל" ,"צהובונים" ,"תוכניות מסוג ז'" וכיוצ"ב ) ולא לעמיתים לכתיבה יוצרת!!!!! על פי ההתנהלות של מנהל הפורום ומהתשובה של הסופרת והאל יודע למה ,חשתי צורך לשאול את השאלה ששאלתי ולכן יריתי את התחושה שלי כשאלה....נראה לי שצדקתי בתחושה שלי.... כחוטא בעטו האחד למשנהו ,אאחל לסופרת בהצלחה בספריה האחרים !!! לחברי הפורום כאן אודה על הבית החם ועל האירוח הקצר כאן .היו שלום .ביי.

למעלה