הפגנה למען התרבות בישראל

doresh shalom

New member
../images/Emo124.gifהפגנה למען התרבות בישראל

ביום שני הזה, ה7/7, בשעה 20:00 תהיה הפגנה נגד הקיצוץ בתקציב התרבות, מול תיאטרון "הבימה" בתל אביב. כמו שאתם יודעים, תאטרון הבימה ["התאטרון הלאומי"] עומד בפני סגירה בעוד מספר חודשים, עקב הקיצוץ. חשוב מאוד שכולנו נגיע ונשמיע את קולנו נגד הקיצוץ בתקציב התרבות, לפני שיהיה מאוחר... נפגש כולנו ביום שני ב20:00 מול "הבימה", למען תרבות בישראל

idoz

New member
זאת הפגנה עם אופי פוליטי?

כי שמת תמונה של נוער מרצ בהודעתך.

doresh shalom

New member
לא...

אבל לפי מה שהבנתי נוער מרצ מארגן אותה (למרות זאת אתה מוזמן לבוא)

idoz

New member
עזוב, היא לא תעזור בגרוש

במקרה הטוב התיאטראות יסגרו בתחילת 2004. אני מציע לך לחפש מאמר ממקבץ הדעות של מעריב מלפני כמה ימים. הפולטיקאים מתנהגים בשיטה הישראלית של ה"יהיה בסדר". ככה היה עם העובדים הזרים , וככה יהיה עם החינוך והתיאטראות. מאיפה אתה חושב שיקחו את הכסף? (עכשיו כשההתנחלויות מפונות)

idoz

New member
ליצן החצר אתה ../images/Emo151.gif

תצאו להפגין , זה לא יתרום במאומה. בבקשה תסביר לי כיצד מדינה עם גירעון של כ30 מילארד ש"ח יכולה להגדיל את תקציב התרבות? הערה: אני חובב תאטרון, והייתי בלמעלה מ20 הצגות תאטרון שלא מטעם בה"ס.

doresh shalom

New member
חוצמזה

חלק מהרעיון בהפגנה הוא להראות שלציבור אכפת. כי אף הפגנה לא שינתה משהו באופן ישיר (תקן אותי אם אני טועה), הרעיון בהפגנה (לדעתי) הוא להעלות את הנושא על סדר היום להראות שלמישהו אכפת. לגבי ההפגנה הזאת אני יודע שהתקשורת תיהיה

EverMan

New member
אם הייתם רוצים להראות שלציבור

אכפת לא הייתם עם חולצת מפלגה או עם שלטי מפלגה. ברגע שמפלגה כלשהי מעורבת - זה מראה שלמפלגה כלשהי אכפת וזה נראה כמו גימיק פוליטי ולא כמו "לציבור אכפת".

idoz

New member
משתתפים פונטציאלים ופולטיקאים

עכשיו תשאל "למה?".

EverMan

New member
בתור אדם העוסק בפוליטיקה

הייתי מצפה שתבין שהפגנה זה 10% אידיאולוגיה 90 אחוז יח"צנות. זה לא משנה איזו דרך מציגים שם (כמובן שזה כן בשבילנו אבל...) חשוב שהדרך הזו תצא לתקשורת ולציבור. אחרת מצידם תעשה את ההפגנה בבית סביב מנגל ותנפנף ... כי אם אתה רוצה לשדר "הציבור נגד סגירת הבימה" אז מגיעים בתור ציבור. אם אתה רוצה לשדר "מרצ נגד סגירת הבימה" תגיע בתור מרצ. זה לא הולך ביחד.

doresh shalom

New member
דבר ראשון

מרצ זה לא ציבור? דבר שני אני יודע שיגיעו גם אנשים שהם לא ממרצ חוצמזה אני באמת שוקל לבוא בתור "ציבור". בלי קשר להודעה הספציפית הזאת, אתה מתכוון להגיע?

למעלה