הצילו!!!

Veiltail

New member
../images/Emo124.gifהצילו!!!

לשני הדגים שלי יש מן נקודות כאלה לבנות,ומסביבם אדום. מהפצעים יוצאים חוטים דקיקים כאלו לבנים,שמתי אותם בקופסה מבודדת,עם קצת מלח ותרופה נגד נקודות לבנות. מה זה ומה לעשות?

adiemus

New member
המצב לא טוב

אני לא יודע אם יש מה לעשות מעבר למה שעשית אני לא רוצה לחרוץ את דינם ומקווה שהם יהיו בסדר בהצלחה בכל מיקרה

סנר

New member
פיתרון לבעיה

אחי אחרי ששמת תרופה חשוב לעלות את טמפרטורת המים אל תחשוש אפשר להוריד את הנקודות ביד אפילו.בהצלחה.

dz108

New member
נשמע כמו טפילים.

תן תיאור יותר מדוייק: כמה דגים, כמה נפגעו, מצב המים, תיאור האקווריום, מתי הכנסת דברים חדשים? (דגים . צמחים), מתי עשית החלפת מים?

Veiltail

New member
קודם כל אני בת.

5 דגים,(עכשיו צרפתי חדש)2 נפגעו,(צרפתי אתמול,כשבודדתי את הדגים החולים)מצב המים-לא עכורים,האקווריום אצלי סה"כ שבועיים כמעט,ולא החלפתי כלל,יש לי פילטר אחושלוק,אז לא ממש צריך להחליף לעיתים תכופות. יש לי 3 תינוקות(1 ס"מ וחצי בלי סנפירים)ו-3 בוגרים 2 ס"מ וחצי,מי שנפגע אלו 2 הבוגרים. האקווריום פנורמי(ולכן אני לא יודעת כמה ליטר זה)40 ס"מ...סטנדרטי כזה,עכשיו הוא באופנה... אתמול הכנסתי דג,ויום רביעי הכנסתי 3 דגים,לפני כן היו לי 2 דגים בוגרים ותיקים. הדגים הם כיפה אדומה.שלירים=דגי זהב(רק יותר עמידים-ויפים!!!) אז עכשיו יש תשובה?? תודה מראש!

Suikun

New member
את לא מפנימה כלום.

הפילטר שלך חזק מדי לאקווריום (800 ליטר לשעה בשביל בסביבות ה20 ליטרים). זה לא פוגע בהתפתחות בקטריות בתוך הפילטר, ועושה יותר מדי זרמים שבטח פוגעים ומציקים לדגים. הוספת יותר מדי דגים בפרק זמן קצר (ארבעה דגים ביומיים-שלושה באקווריום כזה קטן זה ה-מ-ו-ן). ועוד טעות שלך היא להוסיף דג כשיש לך שניים חולים! למה עשית דבר כזה? ברור שמשהו במערכת לא בסדר, אם הכל היה תקין ואיכות המים הייתה בסדר לא היו מחלות. נחמד וטוב לך להאשים כל הזמן את החנות שמביאה לך דגים עם מחלות, אבל זה לא ככה. רוב המחלות מתפתחות אצלך באקווריום בגלל איכות מים גרועה, וזה בכלל לא קשור למים עכורים. כנראה שצריך להגיד לך שוב ושוב, עד שתביני. האקווריום שלך הוא ק-ט-ן. בחיים אין בו מקום לכל כך הרבה דגי זהב. לא פלא שהם כל הזמן חולים לך. בקשר למחלה שיש עכשיו, לא יודע מה היא, נשמע כמו טפיל חיצוני כלשהו (אותו החוט הלבן). תנסי לבקש עזרה בחנות. חבל שאת מתעללת ככה בהם, ולקרוא את זה עוד בפורום דגים עושה לי רע.

dz108

New member
אל תרד עליה כל כך חזק...

למרות שאתה צודק. החלפת מים לא קשורה לאיכות הפיטלר (בין אם הוא עלה 20 או 2000 ש"ח), יש הרבה חומרים במים שהפילטר לא סופח (כמו ניטראט). לפי דעתי את סובלת מסינדרום "האקווריום החדש", אם האק' בן שבועיים - אין לך בו שום פעילות בקטריילית, סיכוי ההשרדות של הדגים שלך בשבועות הקרובים - נמוכים ומטה. רוב הסיכויים שהחנות לא הביאה לך דגים חולים, שכן מחלות לא מתפרצות "פתאום" - יומיים אחרי שהבאת את הדגים, רוב הסיכויים שמדובר באיכות מים ירודה (וברור שהיא ירודה - הרי אין באק' שום פעילות בקטריאלית). איכות המים הירודה החלישו את המערכת החיסונית של הדגים ("סטרס") - והטפילים מיד תקפו. אני לא מתכוון לתת כל פעם...(כל שאר החברים הטובים פה בפורום)...הרצאת "מבוא לאקווריומים", סינדרום האק' החדש קורה לכולם - אנא קראי הודעות ישנות בפורום כיצד לאתחל אקווריום, ומה זה סטרס של דגים.

dz108

New member
איזה אקווריום יש לך?

פנורמי של JEBO (עם פילטר רטוב/יבש עליון) או תוצרת הארץ (עם פילטר פנימי)?

Suikun

New member
-

אולי הגזמתי קצת, אבל אולי את לא מכירה את הסיפור בעבר למרות שוויתרתי כבר ואמרתי שאני לא אגיב לה עוד בנושא כי פשוט נמאס, זה ממש צרם לי והיה לי חבל על הדגים. זה סיפור כבר של כמה חודשים שהיא מגדלת דגי זהב באקווריום קטנטן, אמרנו לה עשרות פעמים שזאת התעללות, שהם רק סובלים, והיא - בשלה. טוענת שהם שמחים ומאושרים, ושכשהם מתים זה בגלל מחלות שמגיעות איתם מהחנות. אז אולי הגזמתי קצת הפעם, אבל באמת שנמאס. אם היא רוצה להמשיך עם הדחיסה הזאת של הדגים בכלי קטנטן שתצפה גם לביקורת.

Suikun

New member
וופס. סליחה על הטעות בזוויג ../images/Emo12.gif../images/Emo9.gif

bilbolim

New member
........

דגי זהב הכי משגשגים באגמי מים קטנים זה שאומר שאין זרימה. לדעתי צריך פילטר חלש. לי יש 2 דגי זהב+ פלאקו שעד עכשיו מסתדרים... ככה כבר חודש- חודשיים באקווריום של 60 ליטר מים בערך בלי פילטר בכלל. של שבוע אני מחליפה קצת מים ופעם בכמה זמן שאיבת רפש ועד עכשיו הם כבר שנתיים אצלי בלי שום בעיות...

Veiltail

New member
האקווריום לא קטנטן.

יש שאומרים לי שהוא 50 ליטר,ו-60 ליטר,אמרו לשירלי(שיש לה אקווריום בול כמו שליאבל אני לא יודעת למדוד אקווריום פנורמי אז זרקתי השערה... פילטר חלש לא מנקה את האקווריום,היה לי פילטר חלש,אפילו שכל שבוע החלפתי להם כמעט חצי אקווריום,תוך 3 שבועות המים ניהיו אפורים ירוקים כאלה,מסריחים ומגעילים,הפילטר עבד,אבל לא ניקה(אני אתן אותו לדג קרב שיהיה לאח שלי)ובכלל-אי אפשר לעשות שאם אני קונה אקווריום למשל של 100 ליטר,בכזאת בומבה יהיו רק 2 דגים!זה ממש לא ככה!אני מכירה מלא ילדים(חלקם בפורום כאן!)שגידלו דגי זהב בכמות יותר גדולה,ובאקווריום יותר קטן והם חיו להם שנים שמחים ומאושרים!אני לא חושבת שהם מודדים את גודל האקווריום בליטרים,וזה לא שיש להם מחיצות באקווריום שכל אחד מקבל 3 ליטר...הם כולם ב-50,60(לא יודעת בדיוק)ליטר. ואני לא מצופפת אותם יותר מידי,כשאני אצלם אותם ואשלח תמונה אתם תראו שממש לא צפוף להם,הם משתוללים חופרים לעצמם בחצץ,(גם בחלזונות)אז אל תראו אותי כזאת מתעללת! כי זה שלא בא לי על דגים טרופיים זה לא אומר שאני עושה רע לדגי זהב,פעם קודמת,הבאתי דגה חולה מהחנות כדי לטפל בה,וטיפלתי בה והבריאה,ומתה בסטרס שכולם לקו בו,אבל קניתי תרופה נגד סטרס תוצרת גרמניה.

bilbolim

New member
האמת

אצלי אפילו אין פילטר... והדגים עד עכשיו לא תפסו שום מחלה... אולי את לא מחליפה מספיק מים? לפני זה חיו אצלי באותו האקווריום שני דגי זהב 5 שנים.

Veiltail

New member
כיוונתי ת'פילטר שלא יהיה בעצמה!

הוא שואב,אבל הזרם לא מכוון אל הדגים!חוץ מזה שמתי לב שהדגים אוהבים ג'קוזי...הם כל הזמן משחקים,במיוחד ה-3 תינוקות שלי!(יש לי 3 דגים צעירים!לאחד מהם אין לגמרי את הצבע...לשניים יש אבל הם עוד קטנים!) מתה לי דגה!!! אני עצבנית!בא לי להרוג מישהו!!!!!!!!!!!!ררררררררר!!!!!!!!!! אני בקריז!אמרו לי שזו מחלה סופנית!אז איך הדג שלי עוד שורד אותה(ולדעתי טפו טפו טפו בלי עין הרע,אני מחזירה אותו לאקווריום מחר-מחרתיים,וקונה מחמם!אני אתחיל לנקות מדרגות בשביל להשיג ת'כסף הזה!אבל אני צריכה לשמור על טמפרטורה תקינה,ולרצוח את הטפילים המחורבנים האלה שיכחדו!הטפילים האלה הם ההוכחה שאלוהים כן עושה טעויות!)אז איך יכול ליהיות שדווקא הדג ששרד את ה-פשפשים,נקודות לבנות,טפילים,סטרס(הוא ממש גסס,הוא הגיע למצב שהוא בכלל לא זז ובקושי נשם,וכבר אמא שלי אמרה לי לבודד אותו כדי שלא ימות ויטנף-ואני אמרתי שאני משאירה אותו עד שהוא ימות ובסוף הוא חי!)דווקא הוא הכי עמיד מכל הדגים!כפרה עליו שיחיה!

עוזאבי

New member
חחחח רוצחת קטנה ../images/Emo8.gif

בא לך להרוג מישהוא אה?! בשביל זה אני פה
סתם , מה קורה איתך ? ומה עם את יודעת מי?

למעלה