בקי את יכולה להצביע על דרכי
שהן מציעות מבלי להכנע לעצם העובדה שהעולם הוא עולם גברי במהותו, עם כללים גבריים. ותקראו טוב את מה שיש לאלון גל לאמר : "במקרים רבים אני נתקל בגישה גברית שאומרת שאשה, כדי להוכיח שהיא'שווה' עסקית, צריכה לצאת מדימוי ה'בובה'.
אבל זה לא אומר שעליה לבטל את נשיותה, כי במקרה כזה, אם היא לא בובה ולא גבר, אז בתפישה הגברית בעצם לא נשאר לה שום דבר, ולכן לא יהיה לה קל יותר. עקרונית, יותר נוח לגברים לעשות עסקים עם גברים". אז למעשה הוא אומר לנו שני דברים שצריך לשים אליהם לב:
בכל מקרה לגבר יהיה נח יותר לעשות עסקים עם גבר.
בכל מקרה הגבר שמולך מצפה שלא תתנערי מהדימוי הנשי/ בובתי שלך. והוא ממשיך: [...] "הטעות החמורה ביותר של נשים היא לנסות' לנצח' את הפגישה העסקית דרך המיניות הנשית. מצד אחד, זה אומנם יוצר יתרון יחסי, מהסיבה הפשוטה שהגברים הם עם עלוב מבחינה זו, והם ממש הופכים להיות פתיים חסרי יכולת שיפוט כשניצבת מולם מישהי שמפגינה את מיניותה, מתנהגים כמו חבורה של דבילים שכל אחד מהם מנסה לזכות בלבה של ה'נסיכה'. לכאורה, זה נראה כטקטיקה מוצלחת לאשה, אך אין טעות חמורה מזו, שכן ברגע שהאשה נתפשה כבובה או כאובייקט מיני, הדימוי שלה תמיד יישאר כזה. גם הגישה ההפוכה, כשאשה עוברת לקיצוניות שנייה, היא מוטעית. אני מתכוון לנשים שמשחקות אותה קשוחות, מעמידות מיד את הגבר במקום כשהוא אומר להן מלה מסוימת. אף אחד לא אוהב שמאיימים עליו או מבקרים אותו כל הזמן." בקיצור אם עד עכשיו הוא הצליח לבלבל אתכן, אל תדאגו לדעתי אתן בחברה טובה כי הוא גם מבלבל את עצמו. שימו לב שבתחילת המאמר הוא מסביר את המסע של הנשים במסע העסקים: "[...] אשה, לעומת זאת, צריכה לעבור מסע בתוך השיפוטיות של הגבר. היא חייבת קודם כל להוכיח שהיא מספיק גבר, כלומר מספיק חריפה, אכזרית ומסוגלת לקבל החלטות קשות. התהליך שלה לצמרת העסקית עובר בדרך שבה היא מציגה את עצמה ובמוכנות שלה לקחת סיכונים." בסיכומו של עניין, לא הבנתי מה אני אמורה לעשות כדי להצליח בעסקים מה גם שהראשונה שרואינה לא מבינה בכלל על מה המהומה והשניה בעד "להשתמש נכון בנשיות שלך". רק אלוהי יעזור לי להבין את נפלאות המשפט הזה.
http://images.maariv.co.il/cache/ART588046.html