התייעצות קטנה

../images/Emo124.gifהתייעצות קטנה

אני מאוד רוצה לקנות נחש,אבל יש לי בעיה קטנה....(לתיקון גדולה...) אני לא אהיה מסוגלת להאכיל אותו בעכברים...
אמרו לי שיש נחשים שאוכלים דברים אחרים ולא עכברים, רציתי לדעת מה הם אוכלים?האם הם מתאימים לגידול ביתי?ומאיפה אפשר לקנות אותם? תודה רבה לכם

TAINTED SAINT

New member
חוששני כי האופציות האחרות לא רבות בארץ...

חוץ מנחשים כמו בירית האוכלים דגים ונחשים מסויימים האוכלים חרקים רוב מיני הנחשים הנמכרים בארץ אוכלים עכברים. אפשר כתחליף לתת למינים הגדולים יותר בצעירותם ולדות של חולדות,אך הן לא מומלצות על בסיס קבוע בגלל אחוז השומן הגבוה שלהן. כמו כן נחשים מסויימים יסתדרו עם תזונה של אוגרים,גרבילים,שרקנים,ארנבים וכו',אך בהתחשב בעובדה כי יש לך בעיה עם האכלה של עכברים לנחש לא נראה לי כי את\ה תשמח\י להאכיל במכרסמים כל שהם. הוזכר לאחרונה בפורום נחש האוכל צרצרים,נחשי בירית אוכלים דגיגים ונתחי דג,כך שהם כנראה יתאימו לך ביותר. נחשים אפשר לרכוש במספר מקומות,המקום אשר מחזיק במבחר הגדול ביותר ממוקם בכפר הנגיד,הם מוכרים גם ציוד ויספקו הדרכה מקצועית. נחשי בירית אפשר לגדל בתנאים ביתיים ואף להרבותם. בקשר למין האוכל צרצרים אין לי נסיון באחזקתו,אך כנראה שלא קשה מדי לגדלו אם מספקים לו את התנאים הדרושים.

אוקי תודה רבה!../images/Emo24.gifועוד שאלה...

על הנחשי בירית אמרו לי שהם מהירים מאוד ואי אפשר להחזיק אותם... זה נכון?

TAINTED SAINT

New member
על לא דבר.

נחש בירית לדעתי איננו נחש אידיאלי,בנוסף לכך שהם מהירים הם גם מתמחים בבריחה מטרריומים,אם כי כיום הדגמים המוצעים למכירה די ESCAPE-PROOF,לרוב ביריות נמלטות בגלל רשלנות וחוסר שימת לב של המטפלים. למה שלא תחשבי על לרכוש נחש שמתאים יותר למתחילה בתחום כגון כרכן תירס [לא בייבי,אחד בן 4-6 חודשים] או פיתון מתכדר צעיר ? הבעיה שלך עם האכלה בעכברים די נפתרה לפי הבנתי עיי הצעתו של אחיך להאכיל בעכברים במקומך.

האמת שחשבתי על כרכן תירס כבר מזמן...

הבעיה היחידה היא האוכל... כי אני לא יודעת כמה זמן ייקח לי להגיע לשלב שאני אוכל להאכיל אותו לבד,בלי עזרה... נראה אולי אני באמת אקנה ואנסה להתרגל להאכיל אותו...(בתקווה שאני אצליח
)

אם לא תהיה בעיה עם יתר שוכני הבית

את יכולה לקנות נחש (אפשרי כרכן תירס) שרגיל לאכול מזון מופשר וכך את לא צריכה להתמודד עם יותר מדי רגשות. וזה הרבה יותר נוח מללכת בכל שבוע ולחנות ולבדוק אם יש עכברים בגודל המתאים, פשוט קונים כמות מהגודל שצריך אחת לכמה שבועות או חודשים.

אה הוא יכול לאכול מזון מופשר?

זה באמת יעזור לי... ומקווה שלא תיהיה בעיה למשפחה שלי(למרות שבטוח הם יעדיפו את זה מעכברים
)

Fairy24

New member
גם אני עברתי את זה

עכשיו אני פחות היסטרית. (אני כבר שנתיים בערך מגדלת) עם זה ועם עוד דברים התחלתי ממש לאהוב את האבולוציה (אבל אני עדיין צמחונית בגלל שבני אדם זו חיה דפוקה שמנסה להבדיל את עצמה ואוכלת את הטרף שלה בצורה ממש אכזרית ונוראית שנוגדת לגמרי את הטבע...) עכשיו זה יותר "מרגש" לי מאשר גורם לי לרצות לבכות בכלל ה"עכברונים המסכנים"... אם יש לך מישהו שיכול להאכיל בפעמים הראשונות (עד שתרגישי שאת יכולה, לא אומרת שזה לא יהיה עצוב לך קצת עד זמן מסויים, אלא שתרגישי לפחות שאת מסוגלת לזה) תבקשי ממנו. טל

אח שלי אמר שאין לא בעיה להאכיל במקומי

אבל נראלי שייקח לי המון זמן עד שאני אהיה מסוגלת להחליף אותו...

למעלה