והרי החדשות...

TheBlueOne

New member
../images/Emo41.gifהמיקווה עושה קאמבאק../images/Emo70.gif../images/Emo41.gif

"זהו טקס נשי עתיק כמו הכתבים העיבריים אבל בזמנים מודרנים, הקונספט של ביקור באמבט הטקסי- המיקווה נהפך להיות זר לחלק מהיהודים כמו שהוא זר לאוכלוסייה. כך זה התחיל מסקרנות מועטת כאשר קבוצה של 100 נשים מוולוסיה ופלאגלר (אל תשאלו אותי- ככה זה כתוב Volusia and Flagler counties
) התכנסו ביום שלישי בלילה בצ'אבד לובביץ' כדי לראות את מבנה המיקווה החדש של בית הכנסת חוף ארמונד ולשמוע מומחה ניו-יורקי מדבר על ההטבות במוסד הנישואין בעקבות הרחיצה במיקווה. אורתודוקסים מאמינים ששרה, אשתו התנכי"ת של אברהם (אבינו) הייתה הראשונה אשר רחצה במיקווה במסגרת הנישואין והטהרה. במהלך הדורות עקבו אחרי המסורת הזאת נשים, אשר הלכו למיקווה המלא במי גשמים ככלות, ולאחר מכן באופן חודשי עד שהיו הרות או זקנות מידי ללדת ילדים." לכתבה.

TheBlueOne

New member
../images/Emo41.gifנחשפו ראיות להקרבת קרבנות אדם../images/Emo41.gif

"ארכיאולוג מקסיקני חשף ראיות להקרבת קורבנות אדם. כבר הרבה זמן שקיים הויכוח: האם האצטקים ובני המאיה עסקו בהקרבת קורבנות אדם בצורה הרחבה והמצמררת כמו שכתוב בספרי ההיסטוריה או שמא הכובשים הספרדיים הגזימו על מנת לגרום לתרבויות להיראות פרימטיביות? בשנים האחרונות ארכיאולוגיים חשפו ראיות המאששות את טענות הספרדים על גודל התופעה. בעזרת כלי רפואה משפטית מתקדמים הוכיחו הארכיאולוגיים שהקרבת קורבנות אלו כללה לעיתים ילדים ורציחות בורטליות." הנ"ל לקוח מפה.

TheBlueOne

New member
../images/Emo41.gifהאימבוליק מתקרב...../images/Emo41.gif

חג האימבולק (Imbolc) קרב ובא בשעה טובה.
החג, אשר נחגג ב-1/2 לפברואר ולעיתים אף לילה קודם. (אצל האמריקאים נפוץ יותר ה-2 לפברואר, כנראה בגלל בילבול עם חג הקאנדלמאס (Candlemas), חג אחרון בתקופת החגים הנוצרית, דרך אגב- יש הטוענים שבעצם הקאנדלמאס הוא בעצם קונטרה נוצרית לאמבולק , אבל אפעם לא הוכח שהאמבולק נחגג בתקופות פרה-נוצריות חוץ מבאירלנד,בעוד שהקאנדלמאס התחיל דרכו באזור הים התיכון). זהו אחד משמונת הפסטיבלים של גלגל השנה. נחשב לפסטיבל "האור", מציין את התארכות היום בתקווה לאביב הקרב. מסורת היא להדליק את כל המנורות ומקורות האור שיש בבית לכמה דקות בחגף וכמו כן טקסים שונים לחג כוללים הרבה נרות
. אימבולק - מגאלית "ewe's milk" מונח קלטי המציין את האביב. פירוש נוסף הוא - (in the belly" (i mbolg". נקרא גם אוימלק (Oimelc) ובריג'יד (Brigid) . רבות מהמסורות הפגאניות מקדישות חג זה לאלה או בצורה "מדויקת" יותר אל האלה האירית ברג'יד או בריד. האימבולק בא אלינו אחרי היול (Yule) ועוקב אחריו הוא האוסטארא (Ostara)- יום שיויון האביב (21 למרץ). מידע נוסף במאמרים , או באינטרנט ואיך אתם מתכוונים לחגוג?

מי אגם

New member
יול תמיד מוציא אותי מדיכאון

אמצע החורף שלי, ומזכיר לי שמעכשיו והלאה הימים יחזרו ויתארכו, אבל אימבולק הוא באמת סיבה למסיבה! פתאום השמש יוצאת פה ושם, ובארץ מפסיק הגשם ואפשר לצאת לטייל במזג אוויר הנפלא של האביב. פברואר-מרץ-אפריל הם הזמנים החביבים עליי לטיולים, כשעוד הכל ירוק וחי ופורח, כך שאימבולק מסמן את תחילתה של תקופה נפלאה, קלילה יותר, "היי" קטן לאחר חורף של "דאונים" (לפחות אצלי החורף נחווה כחוויה קצת קשה). ממליצה לחגוג את אימבולק בטיול בטבע, עם טקס קטן לכבוד כל הדברים הנפלאים הממלאים את חיינו, כל הדברים שמצליחים לנו, לבקש הצלחה לדברים האחרים שמצליחים פחות, ולחזור להיות אופטימיים! האביב חוזר אלינו!
אימבולק לדעתי נועד למצוא את האמצעים שגורמים לנו לפרוח - אילו אנשים בחיינו עושים לנו טוב, אלו התעסקויות עושות לנו טוב. כמובן שלמקסם את הטוב ולמנמם (יש כזאת מילה? עכיוש יש...
) את הדברים הרעים. איזה כייף, אני אוהבת את אימבולק
עשתה לי טוב התזכורת שלך...

wierdi

New member
שתילות

החלטתי השנה לצאת למסע שתילות עם קקל בטו בשבת ובאימבולק עצמו אני יוצאת לשתול זרעים שאני אספתי במיוחד ליום הזה.

TheBlueOne

New member
../images/Emo41.gif מילון המונחים שלנו ../images/Emo41.gif

אני שמח לומר שהוא גדל לאט לאט וכיום הוא כבר מכיל כ- 19 מונחים מעניינים ביותר. כולכם מוזמנים להמשיך ולתרום...
למילון המונחים הפאגני.

מי אגם

New member
מותר אוף-טופיק אחד?

סתם רציתי להגיד שנחמד לעשות הפסקה בין הלימודים לעבודה ולראות את הפורום תוסס עם דיונים מעניינים.

למעלה