חדשות פוליטיות

hagk

New member
../images/Emo124.gif חדשות פוליטיות

אתמול נפגשנו עם חברת הכנסת אורית נוקד, אשר חברה בועדת הכספים הצגנו בפניה את השינוי בחוק, אורית מתנגדת נחרצות לשינוי ותעשה ככל יכולתה לעזור לנו להחזיר את המצב לקדמותו. היום נפגשנו עם גורם בכיר במערכת קבלת ההחלטות אשר הבטיח לעשות ככל יכולתו על מנת לעזור לנו בועדת הכספים. נמסר לנו על ידו שהמאבק על הילד הראשון הוכתר בהצלחה ויבוא לידי ביטוי בתקציב במהלך עבודת הועדות. תתקיימנה בעתיד הקרוב פגישות נוספות.

hagk

New member
הילד השני

כרגע אין מימון לילד השני, ועל זה אנחנו כרגע עובדים, למעשה המאבק עובר לועדת הכספים וצריך להיות מוכנים היטב עם תשובות לגבי הילד השני.

jackson

New member
אפילו אם יתנו מספר מוגבל של טיפולים

לילד השני זה מבורך איך אתם מתכוונים להלחם על הילד השני?

שווערצה

New member
בכל הכלים שעומדים לרשותנו

הצוות הפוליטי שוקד על מפגשים עם חברים בממשלה, וחברי ועדות הכנסת הרלבנטיות אשר אמונים על ניסוח החוק, במטרה לגייסם כנגד הגזירות. במקביל נערכות מדי יום שיחות/פניות/פגישות עם חברי כנסת מכל הפלגים, מקורביהם, עוזריהם, וכל מי שיש לו השפעה עליה - במטרה לגייס לובי חזק בכנסת, כתכנית "גיבוי" למקרה שנכשל בנסיונותנו לשכנע את הממשלה לוותר על גזירת הילד השני והנושא יעלה להצבעה בכנסת. הכוונה היא להבטיח שרוב חברי הכנסת יצביעו כנגד הקיצוץ. הדיווחים של חגית היקרה שלנו, אשר מנווטת את פעילות הצוות הפוליטי, יחד עם עמי, בצורה מרשימה ביותר, הם "על קצה המזלג בלבד". אני חייבת לציין שעד היום התגובות מכל חברי הכנסת אליהם פנו חברי הצוות הן תומכות, חיוביות ומעודדות ביותר, אבל אין שום כוונה להרפות מהם עד שהתקציב יעבור לשביעות רצוננו המלאה. אני שמחה לומר שהפעילות במטה המאבק צוברת תאוצה מדי יום, ופועלים בו אנשים מצויינים אשר למרות שלא הכירו בעבר התגבשו לחבורה מלוכדת, מתואמת וחדורת מטרה.

מיכל @

New member
מה עם סבסוד תרופות?

הבנתי שלפי התקציב החדש יש פגיעה רצינית בסבסוד.

טליה 44

New member
../images/Emo124.gif ומה עם עניין הגיל? שאלה ל-

חגית,ליאור,נועם... מתנצלת שאני קופצת עם הנושא הזה כל פעם שיש הזדמנות,אבל האם כשאתם מקבלים תשובות לגבי ביטול גזרת מכסת הטיפולים לילד ראשון,כמו בפגישה שחגית הזכירה,אתם בודקים אם גם עניין הגיל ירד. בכל צורת חשיבה הגיונית-אם אין הגבלת טיפולים לילד ראשון אז גם עניין המגבלה מגיל 45 לגיל 44 צריכה לרדת מעל הפרק. אנחנו מיעוט וזה מתבטא גם בפורום,ואיני יודעת עד כמה נותנים משקל לנושא הזה בפגישות הצוותים. נועם,אולי הזדמנות לשאול אותך אם את נציגתנו בנושא? בכל אופן,אל תנסו להפריד את המאבק לילד ראשון לעד גיל 44 ולגילאי 44-45 כי אז באמת נלך לאיבוד כציבור כל כך מזערי של מטופלות. עקרי הטעונים שיש בדיון בנושא זה: הועדה המקצועית שקבעה טיפולים עד גיל 45 רק לפני כמה שנים. אישור טיפולים מבוסס על תגובה טיפולית והחלטת ועדה של רופאים. עניין מיעוט המטופלות בגיל הזה,שאינו מעיק על שום תקציב. העניין הרגשי-מטופלת שנלחמת בגיל זה על הורות,לא עשתה זאת כי בא לה הורות מאוחרת,אלא נסיבות חיים שהתגלגלו כך ובדרך כלל במסלולים לא קלים. אודה להתייחסות בנושא.

hagk

New member
אנחנו לא זונחים נושא זה

מטרתינו היא להחזיר את המצב לקדמותו אף אחד מנושאים אלו אינו נזנח במהלך הפגישות והשיחות עם חברי הכנסת והגורמים בממשלה טוב שאתם מעלים כל פעם מחדש את הנושא, ונשמח אם תצטרפו אלינו לצוות הפוליטי

tglus

New member
חגית, אני אשמח להצטרף לצוות הפוליטי

נושא נוסף שצריך להעלות, לדעתי, זה הסדרת תרומת ביצית בארץ. אגב, בקיבוצי יש אדם ממרכז מפלגת העבודה. אשמח לקשרו עימכם או לדבר איתו בעצמי, אם אתם חושבים שיש בכך תועלת. אני יודעת בוודאות שהוא מקושר היטב בצמרת מפלגת העבודה.

E נס

New member
הפתרון לגיל זה הוא תרומת ביצית

ועל זה צריך להאבק. רק עכשיו עם הגיע הגזרות אתם באמת מבינים מה זה לשלם 20000 שקל לטיפול. כשהיינו - הזקוקות לביצית - מצד אחד של המתרס, ואתם מטופלי IVF מצד שני - לא הבנתם ולא רציתם להבין. עכשיו אתם מרגישים זאת על בשרכם. גם אני אזרחית משלמת מיסים במדינה הזאת. גם לי יש זכות לעוד ילד. ואם אני זקוקה לביצית, גם לי יש זכות לקבל טיפול על חשבון המדינה. רופאים וגורמים חמסנים מעוניינים שהמצב ישאר כמות שהוא. למה אני צריכה להכנס למסלול מטורף ולא אמין של ייבוא אישי של ביציות מכל מיני מקומות איזוטריים בעולם תמורת עשרות אלפי שקלים???

למעלה