../images/Emo124.gif חידון התנ"ך של פורום תנ"ך
יום העצמאות מתקרב, ואיתו חידון התנ"ך העולמי, ואנחנו נשב בבית בחיבוק ידים? כלומר כן, נשב בבית, או לכל הפחות ניצמד למקלטי הרדיו ומאזין לחידון. אבל - לא. לא בחיבוק ידים. אני מזמינה בזאת את משתתפי הפורום ל חידון התנ"ך של הפורום החידון ייערך במתכונת "כולם שואלים את כולם" - כלומר כל אחד יכול לשאול, לכולם מותר לענות. הכללים
אין מגבלה על מספר החידות שאפשר לשאול.
התשובות - נלקחות מכל ספרי התנ"ך.
הסתמכות על פשט המקראות בלבד, ללא מקורות חיצוניים כמו מחקרים, מדרשים, פרשנים וכדומה.
בחיבור השאלות - נא לשים לב שלפותרים יתאפשר שימוש בתנ"ך מלא, כולל מאגרי נתונים ממוחשבים של התנ"ך, על אופציות החיפוש שבהם. (כלומר שאלה כמו "הבא את כל המקורות שבהם מוזכר 'שלום' בתנ"ך" לא נחשבת שאלה קשה בכלל.
אין מגבלה על אורך החידה, שנינותה, משחקי המילים שבה, החרוזים שבהם היא כתובה.
עדיף להביא חידות מקוריות.
ההשתתפות מותרת לעובדי תפוז, גולשי תפוז, בני משפחותיהם, חבריהם, מכריהם וידידיהם. כל הבא - ברוך הבא. מתי
שרשור החידון ייפתח מחר בערב. אז גם אתן את הכללים לכתיבת השאלות בשרשור, ולכתיבת התשובות. מיד לאחר שנכתבה שאלה, יהיה אפשר לשרשר אליה את התשובה. החידון ייסגר במוצאי יום העצמאות. אז נתפנה לבדיקת התשובות ולספירת המשיבים המתמידים ביותר והזריזים ביותר. גם השואלים לא יקופחו: נקדיש זמן לבחינת השאלות, יופיין, מקוריותן, הקושי או הקלות שבהן נפתרו, ועוד ועוד. והפרסים טוב, לא יהיו פרסים (קיצוצים בתקציב). אבל כמו שאמא שלי היתה אומרת "לא הפרס עיקר אלא ההנאה בהשתתפות". הזוכים המאושרים יזכו באייקונים כיד המלך
אז למה אתם מחכים
להכין תנ"כים, עטים, דפים ומחדדים (לחידוד המוח) לשנס מותנים, ולהתחיל לחבר חידות לחידון. את השאלות לשמור לשרשור החידות שייפתח מחר בערב.
יום העצמאות מתקרב, ואיתו חידון התנ"ך העולמי, ואנחנו נשב בבית בחיבוק ידים? כלומר כן, נשב בבית, או לכל הפחות ניצמד למקלטי הרדיו ומאזין לחידון. אבל - לא. לא בחיבוק ידים. אני מזמינה בזאת את משתתפי הפורום ל חידון התנ"ך של הפורום החידון ייערך במתכונת "כולם שואלים את כולם" - כלומר כל אחד יכול לשאול, לכולם מותר לענות. הכללים