חידון התנ"ך של פורום תנ"ך

פלגיה

New member
../images/Emo124.gif חידון התנ"ך של פורום תנ"ך

יום העצמאות מתקרב, ואיתו חידון התנ"ך העולמי, ואנחנו נשב בבית בחיבוק ידים? כלומר כן, נשב בבית, או לכל הפחות ניצמד למקלטי הרדיו ומאזין לחידון. אבל - לא. לא בחיבוק ידים. אני מזמינה בזאת את משתתפי הפורום ל חידון התנ"ך של הפורום החידון ייערך במתכונת "כולם שואלים את כולם" - כלומר כל אחד יכול לשאול, לכולם מותר לענות. הכללים
אין מגבלה על מספר החידות שאפשר לשאול.
התשובות - נלקחות מכל ספרי התנ"ך.
הסתמכות על פשט המקראות בלבד, ללא מקורות חיצוניים כמו מחקרים, מדרשים, פרשנים וכדומה.
בחיבור השאלות - נא לשים לב שלפותרים יתאפשר שימוש בתנ"ך מלא, כולל מאגרי נתונים ממוחשבים של התנ"ך, על אופציות החיפוש שבהם. (כלומר שאלה כמו "הבא את כל המקורות שבהם מוזכר 'שלום' בתנ"ך" לא נחשבת שאלה קשה בכלל.
אין מגבלה על אורך החידה, שנינותה, משחקי המילים שבה, החרוזים שבהם היא כתובה.
עדיף להביא חידות מקוריות.
ההשתתפות מותרת לעובדי תפוז, גולשי תפוז, בני משפחותיהם, חבריהם, מכריהם וידידיהם. כל הבא - ברוך הבא. מתי
שרשור החידון ייפתח מחר בערב. אז גם אתן את הכללים לכתיבת השאלות בשרשור, ולכתיבת התשובות. מיד לאחר שנכתבה שאלה, יהיה אפשר לשרשר אליה את התשובה. החידון ייסגר במוצאי יום העצמאות. אז נתפנה לבדיקת התשובות ולספירת המשיבים המתמידים ביותר והזריזים ביותר. גם השואלים לא יקופחו: נקדיש זמן לבחינת השאלות, יופיין, מקוריותן, הקושי או הקלות שבהן נפתרו, ועוד ועוד. והפרסים טוב, לא יהיו פרסים (קיצוצים בתקציב). אבל כמו שאמא שלי היתה אומרת "לא הפרס עיקר אלא ההנאה בהשתתפות". הזוכים המאושרים יזכו באייקונים כיד המלך
אז למה אתם מחכים
להכין תנ"כים, עטים, דפים ומחדדים (לחידוד המוח) לשנס מותנים, ולהתחיל לחבר חידות לחידון. את השאלות לשמור לשרשור החידות שייפתח מחר בערב.
 

DonaldDick1

New member
משלי פרק כה, פסוק יא

"תַּפּוּחֵי זָהָב, בְּמַשְׂכִּיּוֹת כָּסֶף-- דָּבָר, דָּבֻר עַל-אָפְנָיו."
 

DonaldDick1

New member
השאלה היא האם מדובר בתפוזים

או שמא הכוונה היא לתכשיטים עשויים זהב, שדומים בצורתם לתפוחים? שכן בפסוק שלאחר מכן מוזכרים "נזם זהב וחלי-כתם" שגם הם תכשיטים, ומשלימים את הרעיון, שדברי החכם הנאמרים באוזני מי שרוצה לשמוע אותם הם יפים כמו תכשיט יקר (ולא כמו פירות הדר, או שכן...?).
 

פלגיה

New member
כנראה שזו האפשרות השניה שהעלית

לא נראה לי שהפרי שאנו קוראים לו היום תפוז היה מוכר אז באיזור שלנו. נראה לי שבחידוש השפה העברית כאשר רצו לתת לפרי את שמו, ניתלו בפסוק וקראו לו "תפוח זהב". אבל במקור - מדובר בסוג של קישוט, בצורת תפוח עשוי זהב, הנתון בתבנית של כסף, או בסלסלה עשויה חוטי כסף.
 

סמיאגול

New member
בהחלט לא תפוזים

מקורו של התפוז,כמו כל שאר פירות ההדר הוא בדרום מזרח אסיה . זו גם הסיבה שבשלה הרבה חוקרים,חלקם אפילו דתיים אדוקים חולקים על הזיהוי של האתרוג כפרי עץ הדר. פירות אלו הגיעו לעולם העתיק בתקופה ההלניסטית. ולפני שישאלו אותי מיהם החוקרים שעליהם דיברתי אז הבכירים שבהם הם פרופ' יהודה פליקס ז"ל ונגה הראובני (שניהם דתיים). דעתם נתמכת גם ע"י אוריה פלדמןוראובן צ'יזיק.
 
מישהו מבית הספר שלי הוא סגן הצפון

לפי מיטב הבנתי גם זה כבוד עצום , הוא בכיתה ט' , ולפי מיטב ידעתי האיזור בארץ שעולה בעצם נשלח לחידון העולמי , לא?! בהצלחה שיהיה לכם בחידון הפורום
 
למעלה