חידות בפורום פוליטיקה עולמית

חידה מס' 1

קודם כל תודה לאקוויטס שהזמינני לבוא: אלה שהחריבו את הבית יחד עם אלה שטימאו אותו יחצצו בין כורתי עצי הבניה לבין בוני הבית [באיזה אירוע מדובר?]

חידה מס' 2

מה המקום בו נפגשים בני הארץ התיכונה, בני השבטים הנודדים שבאו מצפון, אנשי המדינות שנקראות על שם יורד הים, בני קצה הארץ ובני הארץ הגדולה מכולן, המקום בו הם מביטים בנהר המזרחי ועל פיהם יקום או יפול דבר?

Bill9

New member
וואלה חידה קשה

אלו שהחריבו את הבית הם או בבל או רומא. אלו שטימאו את הבית הם או מצרים או יוון או רומא. טוחבי העצים הם לבנון ובוני הבית הם יהודה או עבדים עבדים אשורים. עכשיו רק צריך למצוא אירוע לכל אותן מדינות. אפשר רק רמז האם זה אירוע מהעת העתיקה או אירוע מהעידן המודרני?

Bill9

New member
אוי ואבוי

מה לי ולטולקין...את החידה הזאת אשאיר למישהו אחר.

a e q u i t a s

New member
יש לי תשובה חלקית

יש לי תשובה חלקית... אני דיי בטוח שבני קצה הארץ הם האנגלים, לגבי שאר הפרטים אני לא בטוח. בני הארץ הגדולה אולי הם ארה"ב, אבל שאר המדינות סין, צרפת ורוסיה לא מסתדרים לי פה. אבל הנהר כן מסתדר לי בנוגע לנהר הדסון שכן, בניין האו"ם ממוקם במנהטן...מזרחית לו זה נהר הדסון. ויש לי הרגשה שמדובר באו"ם או במועצת הביטחון?!
ניחוש פרוע

ואללה!

הארץ התיכונה היא סין: ג'ון גואו, קצה הארץ זו באמת אנגליה, רוסיה היא הארץ הגדולה מכולן, צרפת היא בני השבטים הנודדים שבאו מצפון - הפרנקים שעל שמם נקראת FRANCE וארה"ב היא המדינות הנקראות על שם יורד הים אמריגו וספוצי, והנציגים של כל אלה יושבים ליד ה-EAST RIVER ונושאים בזכות הטלת ווטו במועצת הבטחון.

אתה בכיוון הנכון

והתשובה לשאלתך טמונה בכך שהפורום הזה הוא פורום "פוליטיקה עולמית" ולא פורום "היסטוריה"

Bill9

New member
ירייה באפלה

עסקת השבויים? אלו שטמאו והרסו את הבית (רומאים- כלומר איטלקים) חוצצים (מתווכים) בין בוני הבית (ישראל) לחוטבי העצים (לבנון).

כמעט כמעט...

אלה שהחריבו את הבית -> הרומאים, מחריבי הבית השני יחד עם אלה שטימאו אותו -> היונים, אנטיוכוס וכו' יחצצו בין חוטבי עצי הבניה -> הלבנונים, צאצאי חירם מלך צור לבין בוני הבנין -> הישראלים או במלים פשוטות: פריסת הכוח הרב לאומי הכולל בין השאר איטלקים ויוונים ברצועת הבטחון של גבול לבנון ישראל

a e q u i t a s

New member
../images/Emo124.gifחידות בפורום פוליטיקה עולמית

אני רוצה להודות לגולש, טללי בוקר שהסכים לפרסם בפורום את חידותיו השונות, כל החידות ופתרונם קשורים לנושאי הפורום השונים. בדקות הספורות יפתח גם דף במאמרי הפורום שירכז את כל חידותיו. בנוסף, ממש בימים הקרובים אנו גם עובדים על חידון טירוויה ועל מתכונת פירסום החידות.

חידה מס' 3

שורשיו בקולות רעם ונפץ ופירותיו מבוקשים להשכין שקט שלושה המה שזכו לטעום ממנו: האחד נקטל לאחר שהומלך האחר גווע בארץ רחוקה לאחר שנכלא והאחרון חבר ליריבו ולא ישוב עוד למלוך

enzim

New member
ניחוש מאוד פרוע

הסכם כלשהו. הסבר: הסכם עושים לאחר מאבק (רעם, נפץ) על מנת להביא שלום (להשכין שקט). עכשיו מחפשים הסכם שמעורבים בו שלושה מנהיגים. לדעתי מדובר על הסכם אוסלו: רבין נרצח (נקטל), ערפאת מת בצרפת (ארץ רחוקה) לאחר שנכלא במוקטעאה, קלינטון לא יהיה עוד נשיא בשלישית (לא ישוב עוד למלוך). באותה מידה זה יכול להיות כל דבר אחר. אני מזכיר שוב שזה ניחוש מאוד פרוע ותלוש אז נא לא לקטול יותר מידי

למעלה