חשדות, ותמונת השבוע

../images/Emo124.gif חשדות, ותמונת השבוע ../images/Emo124.gif

עוד פטירה הקשורה לפלויד: נפטר הגורילה הלבקני Snowflake אשר כיכב בקליפ של ווטרס לשירו What God Wants. Snowflake היה, במקורו, מגיניאה המשוונית, ובעת פטירתו היה בערך בן 38-40 שנה. הוא חי מאז אמצע שנות הששים בגן החיות בברצלונה, שם היה סנסציה, כגורילה הלבקן היחידי הידוע. לפני כשנתיים חלה במחלה ממארת, שהביאה לבסוף למותו.
מאחר ולא ראיתי את הקליפ בכיכובו, האם יש מי מביניכם שראה אותו, ויכול לתאר את הופעתו שם? סטורם תורגרסון עדיין מחלים מהשבץ שתקף אותו לפני כחודש. הוא מאושפז בבי"ח בלונדון, ועפ"י דיווחי חברו, הוא צלול ובמצב רוח טוב, אך אין עדיין תאריך לשחרורו - מה שאומר שאו שהרופאים עדיין חוששים לשלומו, או שהוא יצטרך לעבור תהליך שיקום ארוך.
(תודה לאתר Brain Damage על העידכון המלא). ולתמונת השבוע, הקשורה אף היא לתורגרסון, ומהווה חשד בפני עצמה: אותו ידיד אשר דיווח על מצבו של תורגרסון הוא חבר ילדות שלו ושל סיד בארט, מקיימבריג'. הוא העביר למנהל אחד האתרים הגדולים על הפלויד תמונות שצילם אחד מידידיהם המשותפים, איאן מור, כאשר סיד היה בחופשה בפורמנטרה (בשנת 1967, אולי. יש לי תמונות נוספות מאותו טיול, שהורדתי מאתר כלשהו). תמונה אחת מעניינת במיוחד: בתמונה נראה סיד בבגד ים, לצידה של עלמה העוטה צעיף אדום בלבד. מעבר לקומפוזיציה המעניינת, העלו כמה אנשים את ההשערה שהתמונה שמשה השראה לעיצוב של Wish You Were Here, שנעשה ע"י תורגרסון: הצעיף האדום, מאחוריו מסתתרת אשה (או פנים של אשה) מופיע בעטיפה הפנימית של האלבום (ראו תמונה לעיל), והתנוחה בה עומד סיד בתמונה שמשה, לפי הטענה, השראה לדמות השחיין הקופץ למים המופיעה אף היא בעטיפה. אגב, דימוי זה חזר גם בקליפים המאוחרים שעשה תורגרסון לפלויד, במיוחד ב-High Hopes. אני זוכרת שקראתי רעיון עם תורגרסון, בו נשאל על הקליפ, והוא אמר במפורש שהשחיין הצולל מייצג את סיד, ומחלתו. התמונה מפורמנטרה לא היתה ידועה עד היום, וגילויה התקבל בהתרגשות בקרב אוהדים מושבעים של הלהקה. הערה: מי שמעוניינים להציע תמונת-שבוע, אנא פנו אלי.

באסה לגורילה.

אבל לבקן ?? מגניב.
(סלחו לי,אין לי כח לפתוח את הזה של הסמיילים). סנופלייק מזכיר לי את סנופקין מהמומינים :). ולא הבנתי ממש את התמונה..זאת אומרת,הרעיון.

גורילות בערפל

אכן, באסה. לגבי התמונות: תשווי את התמונה שצירפתי להודעה - זו התמונה שהופיעה בעטיפת WYWH, עם התמונה של סיד והבחורה עם הצעיף האדום, שבלינק בתוך ההודעה. וכן את סיד בתמונה הזו, עם תמונת השחיין הקופץ למים, שצ"ל ג"כ ב-WYWH. יש דמיון?

הבנתי :).

פשוט הלינק שהבאת באמצע ההודעה לא פעל לי מקודם..עכשיו כן. דמיון יש,והרבה,ולמרות ש-WYWH הוא רובו על סיד,עדיין מדהים לראות כמה סיד השפיע עליהם,על היצירות,ציורים - זה מדהים.

../images/Emo141.gif הסקר הקודם וסקר חדש ../images/Emo141.gif

על הסקר שנערך בשבועיים האחרונים ענו 26 אנשים. השאלה, כזכור, היתה "כמה אלבומים של הפלויד יש לך?". מספר גדול יחסית של אנשים - ששה (6) ענו כי יש להם את כל האלבומים של הפלויד, גולש אחד ענה שיש לו כמעט את כולם ועוד ארבעה (4) אמרו שיש להם יותר מ-10 אלבומים. היינו, סה"כ 11 גולשים הם אוהדים "כבדים" של הלהקה. מבין שאר המשתתפים בסקר, למרביתם מספר בינוני של אלבומים, בין ארבעה לתשעה. רק מעטים מבין המשתתפים הודו שיש להם מעט מאלבומי הלהקה: שניים אמרו כי יש להם שלושה (3) אלבומים, ועוד שניים הודו שאין להם אף אלבום של הלהקה. התמונה העולה מהסקר היא שמרבית הגולשים בפורום מכירים היכרות טובה את רוב אלבומי הלהקה, ורק למעטים היכרות שטחית בלבד עם הלהקה. ממצא מעודד בהחלט!
הסקר החדש, שהעליתי כעת (ושישאר במשך השבועיים הבאים) שואל "האם לדעתך זה רעיון טוב שהפלויד יתאחדו וישובו לנגן ביחד?" אכן שאלה כבדת משקל. ניתן גם להצביע יותר מפעם אחת בשבועיים הקרובים, אם שיניתם את דעתכם בינתיים...

Miss CB

New member
פפפפייי, שאלה קשה!

מצד אחד.. אבל מצד שני.. (חוסכת ממכם את ההתלבטויות). ו-
ללבקן החמוד

Miss CB

New member
../images/Emo9.gif אם את מתעקשת ../images/Emo8.gif

אז אני אציין שלדעתי זו שאלה סופר קשה. והכל תלוי בהכל. ז"א גילמור עדיין מנגן כמו גילמור, אני בטוחה, ווטרס עדיין שר ומנגן כמו ווטרס (אני לא אתייחס בכלל לאפשרות של הפלויד מוציאים עוד אלבום, כיוון שזה לוקח זמן, ואני מדברת על העתיד הקרוב יחסית - אז רק להופעה משותפת), וכו' וכו' אבל האם הכימיה קיימת? יש לשער שאם הם אשכרה רוצים להיפגש ולהופיע ביחד (תאורטית, תאורטית) זה אומר שאכן יש כימיה בינהם והם לא ממש שונאים אחד את השני... אבל הסיכוי שהכימיה שוות ערך לזו שהייתה פעם נמוך למדי. האם לקחת את הסיכון והסיכוי להופעה? אולי זו תהיה הופעה חבל"ז, מעולה, מדהימה, משאירה טעם לעוד?! אבל מה אם זו תהיה הופעה חלשה, מאולצת...? אכן, תמונות קשות. (גם לא התייחסתי לשיתוף פעולה על סיד, כי בחיית, תהיו מציאותיים)

תשובה

בארט חי כיום לבדו בבית פרטי בפאתי העיר קיימבריג', עיר הולדתו. הוא לא מרבה לצאת מביתו, ואת עיקר זמנו הוא מעביר בציור ובטיפוח הגינה שלו. הקשר הכמעט-יחיד שלו עם העולם הוא עם אחותו הקטנה וגיסו, המטפלים בענייניו הכספיים והבריאותיים. בשנים האחרונות דווח שבארט סובל מאולקוס ומסכרת, והוא אושפז מספר פעמים בבית חולים לטיפולים עקב מחלות אלו. לבארט אין קשר עם חבריו מהעבר. עד לאחרונה, הדעה הרווחת היתה שכל איזכור של עברו גורם לו לדכאון, אך נראה שמצבו השתפר: אחותו סיפרה שהוא צפה בתוכנית הדוקומנטרית שה-BBC הפיק עליו לפני שנתיים, ואף נהנה ממנה. יש רק לקוות שהוא יהיה מסוגל, ביום מן הימים, לפגוש שוב את חבריו לשעבר ללהקה. הערה: אני מעלה את השאלה והתשובה ל"שאלות נפוצות".

GingerBread Man

New member
הסיפור על כך

שישב מחוץ לאולפן שהם הקליטו את ויש יו וור היר פעם אחת ושאל מתי תורו לנגן?

כן, למרבית ההפתעה.. ../images/Emo10.gif

במשך יותר מ-20 שנה חשבתי שזו אגדה אורבנית ותו לא, אך מסתבר שזה אכן קרה. הלהקה אף סיפרה על כך בסרט הדוקומנטרי על בארט שהפיק ה-BBC. אבל הסיפור עוד יותר מסובך מכפי שנדמה, ועד היום רב בו הנסתר על הנגלה. העובדות, בהסתמך על כל המקורות שקראתי, הן כדלקמן: ב-5 ביוני 1975 הלהקה עמדה לפני יציאה לסיבוב הופעות בארה"ב. לפני הנסיעה, הם רצו להספיק עוד שני דברים: לסיים את המיקסינג של Shine On, ולערוך את החתונה של דייויד גילמור עם בח"ל, ג'ינג'ר. (כן, זה היה שמה. או כינוייה, בכ"א). הלהקה התכנסה לכן באולפנים ב-Abbey Road לעשות את המיקסינג, כאשר קבלת הפנים לגילמור נערכה בקפטריה של האולפנים (או באותו יום, או למחרת. כאן הפרטים קצת מעורפלים). בנוסף על הלהקה, היו אנשים רבים הקשורים לה במקום, כולל אנדרו קינג, אחד משני המנהלים המקוריים של הלהקה, נשותיהם, חבריהם וכיו"ב. עפ"י הגרסה הרשמית של הלהקה, באותם ימים, האולפנים היו פתוחים ואנשים נכנסו ויצאו משם חופשי. לכן הם התעלמו מכל מיני אנשים שהסתובבו במקום, ולא היו מוכרים להם. אחד מהם היה גבר קרח ושמן, שישב בפינה בשקט. וכאן הפרטים נהיים, שוב, מעורפלים. בשלב כלשהו - לא ברור מתי, בין 20 ל-45 דקות אח"כ, תלוי למי מאמינים - מישהו פתאום תפס שזה בארט, וסיפר לאחרים. מסיבות ברורות, כל מי שהיה באולפן באותה שעה טוען כיום שהוא-הוא (או היא-היא) היה זה שזיהה את סיד לראשונה. אף אחד לא מודה שהוא לא זיהה אותו מיד. הידיעה שסיד נמצא שם גרמה להתרגשות גדולה, כמובן. רייט ו-ווטרס, לפחות, מודים כיום שהם פשוט פרצו בבכי. בארט עצמו נראה כמי שלא ממש מבין מה קורה. כל שער גופו היה מגולח, כולל הגבות, והוא העלה משקל באופן משמעותי, מאז ראו אותו לאחרונה. הלהקה השמיעה לו את הקטע עליו עבדו - Shine On, כזכור - והסבירו לו שהם עובדים על המיקסינג. הוא לא הבין מדוע הם משמיעים את הקטע שוב ושוב, ואמר "אבל כבר שמעתם אותו, מדוע לחזור על זה?". לדברי ריק רייט, בשלב כלשהו בארט אמר שהוא מוכן "להוסיף את הגיטרה המובילה" - אף שלא הביא גיטרה עמו - והם אמרו לו שהם כבר הקליטו את הגיטרות. רייט גם סיפר שבארט היה קם מדי כמה דקות, מוציא מברשת שיניים ומצחצח את שיניו, ואז מתיישב שנית. ללא ספק, מצבו היה אז גרוע. בארט נשאר גם לקבלת הפנים לגילמור ורעייתו, שנערכה כאמור בקפטריה. עפ"י עדויות של אנשים עלומי-שם שהיו שם, בארט הפחיד את האורחים בצחוקו ה"מטורף", ונראה כמי שלא מבין היכן הוא נמצא. בשלב כלשהו הוא נעלם כלעומת שבא. עד היום לא ברור איך הוא הגיע לאולפנים בכלל, ודווקא באותו היום. הניחוש שלי הוא שבארט פשוט קיבל הזמנה לחתונה של גילמור - כנראה ממשרד ההנהלה של הלהקה, ששלח באופן גורף הזמנות לכל מי שקשור אליהם. אבל זה רק ניחוש שלי. בכל אופן, עפ"י ההסטוריה הרשמית של הפלויד, זו היתה הפעם האחרונה שהם נפגשו אתו פנים אל פנים. לפחות זו הפעם האחרונה שהם מודים בה, נכון להיום.

יש

אני לא מצליחה להעלות את התמונה ישירות לפורום, אז העליתי אותה לגלריות - ראו התמונה בגלריה של סיד, תחת הכותרת "סיד על אופניו" התמונה צולמה לפני כשנה וחצי, בהסכמת משפחת בארט וככל הנראה גם בהסכמתו של סיד. שימו לב, שתמונות אחרות שלו, מהשנים האחרונות, שמסתובבות באינטרנט, צולמו ללא ידיעתו וממילא ללא הסכמתו. מסיבה זו בחרתי את התמונה הנ"ל, שצולמה ברשות.

WhiskyBar 1

New member
באמת

התחלתי כבר לתהות ממה הוא מתקיים,מאחר שאין לו ממש קשר עם העולם החיצוני.

מנסה להעלות שוב את התמונה

ובאשר למקורות מחייתו... אין לכם מה לדאוג. בארט מקבל תמלוגים נאים עבור השירים שכתב, ומכירות תקליטיו. לדברי גילמור, בארט מרוויח מאות אלפי פאונד כל שנה. למרות שהוא מודע לכך שהוא עשיר, אורח חייו צנוע מאוד ונטול-מותרות. ופרט נוסף: אוהד אחד של הפלויד שהיה בשכונה מספר, שביתו של בארט נמצא כבר ממש בתוך היער, ומוסתר על-ידי העצים, כך שאף קרן אור אינה חודרת אליו. גם בצהרי היום, הבית חשוך לחלוטין.

למעלה