יוכי (וכל השאר), אמנם לא סדנאת פירוק

../images/Emo124.gif יוכי (וכל השאר), אמנם לא סדנאת פירוק

פולקה (ואפילו רחוק מזה), אבל בשישי ניסיתי מתכון חדש ויצא סוףףףףףףףףףף. אז הנה המתכון, ולמי שרוצה גם סדנא מפורטת - יש בבלוג (וגם נוספה אופצייה לעדכונים במייל, לבקשת הקהל). מתכון - חיתוכיות גבינה עם שטרוייזל של מיקי שמו מצרכים: לבסיס: 200 ג’ חמאה 1/2 כוס סוכר 1 ביצה 3 כוסות קמח 1/2 שקיק אבקת אפיה לשטרויזל (פירורים): 100 ג’ חמאה 1/2 כוס סוכר 1 כוס קמח 1/3 כפית אבקת אפיה למלית: 900 גרם גבינה לבנה 5% 1 כוס סוכר 4 ביצים 2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל. אופן ההכנה: לחמם תנור לחום בינוני, 170-180. להכין את 2 סוגי הבצק - בצק פריך לא לשים, משום שעיבוד ממושך יפעיל את הגלוטן ויגרום לבצק לאבד את האלסטיות שלו והוא לא יהיה פריך ויתקשה מאוד באפייה. קיימות 2 שיטות להכנת בצק פריך - שימוש במעבד מזון - מכניסים את החומרים היבשים ומערבבים. מכניסים את החמאה ומפעילים את מעבד המזון בפולסים, עד לקבלת מרקם “חולי”. לבסוף, מכניסים את הביצים/הנוזל ומעבדים יחד עד כדי ליכוד (אפשר לפורר את החמאה בתוך הקמח גם באמצעות האצבעות). שימוש במיקסר - מקרימים יחד את החמאה והסוכר עם וו הגיטרה. מוסיפים את הביצים אחת-אחת, לבסוף מכניסים את הקמח ואבקת האפייה בבת אחת ומעבדים עד כדי חיבור. עפ”י המתכון, את בצק הבסיס יש להכניס למקרר ורק לאחר שהתקרר, לרדד ולהניח בתבנית גדולה. אני פיזרתי את בצק הבסיס ישירות לתבנית חד-פעמית גדולה מרופדת בנייר אפייה, הידקתי עם הידיים והכנסתי למקרר. את הבצק לפירורים מכניסים למקפיא. מערבבים את חומרי המלית, כאשר את הביצים טורפים קודם. ממליצה לפני שמוסיפים את האינסטנט פודינג, לשים קצת מהבלילה בקערה קטנה ולהוסיף אליה את האינסטנט פודינג, על מנת להימנע מהיווצרות גושים. מוציאים התבנית מהמקרר ושופכים את המלית על בצק הבסיס. מוציאים את הבצק הקפוא, מגררים על פומפיה ומפזרים על מלית הגבינה בצורה פחות או יותר אחידה. אופים כשעה. תלוי בגובה העוגה ובתבנית, עד שהפירורים למעלה זהובים. (האמת? עשיתי גם חיתוכיות עם ריבה, אבל לא יצא מוצלח - אז אחפש מתכון אחר, אנסה ואדווח לכם. חיתוכיות ריבה אפשר גם לעשות פרווה, אז יתאים לפורום)
 
למעלה