יש לנו אבחנה (א-ר-ו-ך)!!!

../images/Emo124.gifיש לנו אבחנה (א-ר-ו-ך)!!!

לבכורי בן ה3 ו7 חודשים. עיכוב וקושי שפתי- בעיקר הבעתי (ואולי גם הבנתי). ייתכן חשד להפרעת קשב, אך מוקדם לקבוע. ההמלצה: ריפוי בדיבור אצל קלינאית תקשורת ו"אצבע על הדופק". היא טוענת שהוא לא בספקטרום והיא ראתה מאות ילדים. נכון שיש מאפיינים שמתאימים (בגללם פניתי)- אבל בגדול זה לא, כי הוא תקשורתי למדי לדעתה. למשל: ניפנוף ופשיטת ידיים קדימה לזמן קצר כשהוא מתרגש, מאפיינים חזרתיים בדיבור ובמשחק, אפיזודות של ניתוק/התעלמות, הענות נמוכה בשיחה והימנעות ממשחק משותף עם בני גילו (למעט חבר אחד מסויים). היא חושבת שהרוב (האלמנטים החברתיים והשפתיים) נובעים מהקושי השפתי שיוצר חוסר ביטחון באינטראקציות חברתיות ובשיחה וכן חזרתיות על מה שהוא אומר. עניין ה"התעלמות" יכול להיות מתאים לגיל כשהוא מרוכז- ויש לעקוב אחרי ההתפתחויות. למרות שקשר העיין שלו אינו רציף בשיחה, זה לא נראה לה בעייתי כי זה בד"כ כשיוזמים פניה אליו וכשהוא יוזם- קשר העיין טוב יותר (מבדיל בין קושי שפתי לתקשורתי). המשחק שלו, השתפר פלאים. פחות זורק וצווח- יותר מבצע המחזות עם הדמויות. עדיין לפעמים מסדר חיות בשורה אבל אומר שהן הולכות לטיול/עושות רכבת וכבר לא כפייתי בעניין (אח"כ מחזיר לקופסא ועובר למשהו אחר). היום, הוא "הלך לקניות" לבקשתי והביא לי "שוקולד" (קלף), "חלב" (אויר ששתינו) ו"תרופה לאחותי" (מראת צעצוע), אתם לא מתארים לכם כמה התרגשתי! כאילו זכיתי בטוטו! זה מחזק אצלי את התחושה שכנראה היא צודקת, למרות שעדיין יש לי מחשבות שאולי הוא בכ"ז "pdd גבוה במיוחד" (הגדרה שלי). כשהוא מתחיל עם הקולות והצווחות, קשה להפסיק אותו, אבל עכשיו הוא עונה לי: "אמא, די! אני רוצה לעשות אאאאוווווו. אני כריש מפחיד!!!!!". חברים, מה אתם אומרים? אוקיי, אז מה עכשיו? הובהר לנו בפירוש שקלינאית פעם בשבוע זה ממש לא מספיק (קופ"ח מכבי- טרם פנינו) וברור לי שנצטרך תיגבור. אלא שבלי אבחנה "מתאימה" לביטוח הלאומי- אין לנו מקורות מימון מי יודע מה. האם נוכל לצפות בקלינאית ולעשות בביית מה שהיא עושה? אולי יש חומר קריאה מקצועי מנחה (תירתיר?). כמה עולה מפגש עם קלינאית, בממוצע? אולי נוכל לעמוד בזה. ו
תתקבלנה בברכה! אני מחפשת קלינאית טובה שעוסקת בתחום שפה ותקשורת, כי אני יודעת שהוא ירוויח יותר מאסטרטגיות המכוונות לילדים בספקטרום. אנחנו בפתח תקוה.
ואשמח לכל תגובה/הערה/הארה... אמא, שכנראה לא תפסיק לדאוג לעולם.

תירתיר2

New member
כמה הצעות

יש ספר טוב בשם "לשיחה דרושים שניים"- שבו יש עצות איך לחזק את השפה והתקשורת. ניתן להשיגו אולי דרך האגודה הישראלית לקלינאיות תקשורת . ספר נוסף מומלץ- "הכושר לקשר", על אף שהוא יותר ממוקד על הספקטרום האוטיסטי. אני מציעה לך לא להתלבט כל כך כרגע לגבי האבחנה שניתנה לך, אלא פשוט לטפל בו ! ההתערבות המוקדמת חשובה מאין כמותה ויכולה לחולל שינויים מופלאים. לגבי קלינאית מתאימה, נסי לחפש ב: או האגודה של הקלינאיות, שם יש רשימה של קלינאיות ותחומי מומחיותן הספציפיות, או בחוברת "מדריך הורים להורים". אם תיכנסו לרוטינה של טיפול, הקלינאית בוודאי תדריך אתכם ותכוון אתכם על מה כדאי לעבוד בבית, ואף תוכל להדריך את הגננת. עלות ממוצעת של מפגש טיפולי, לפחות באזורנו, היא 140-150 ש"ח לפני ההחזר מקופת החולים.אולי דרך מכון של הקופה תוכלי לקבל טיפולים מסובסדים או טופסי 17. אני חושבת שמשתתפי הפורום מאיזור המרכז ישמחו לתת לך המלצות (נונינה ואחרות) המון המון הצלחה,

יש לי את שניהם...

'הכושר לקשר' מאוד מעשיר, אבל מתייחס יותר לאבחנה, טיפול ופרוגנוזה ופחות בנושאי מיומנויות שיחה. נראה לי ש'לשיחה דרושים שניים' מתאים לשלבים יותר מוקדמים של רכישת השפה. הבעייה שלנו היא לא אוצר מילים אלא קושי בשימוש שוטף בשפה (יודע המון מילים אבל משתמש ברפרטואר מוגבל יחסית, עם לא מעט חזרות)ושיתוף פעולה פורה בשיחה. אולי עליי לקרוא אותו שוב?

תירתיר2

New member
אני מציעה ש...

תקבלי את ההנחיות והמידע מקלינאית המתמחה בתחומים אלו.מי שעובד/ת כמו שצריך ואני מאחלת לך שתמצאי מטפלים טובים,יעזור לך ואף יפנה אותך למקורות מידע מתאימים. אחד מהמטרות בטיפול היא לעבוד על הפרגמטיקה שבשפה- לא רק על מה מדברים, אלא גם על האיך ועל ההקשר, וכן אם הילד נוקשה וחזרתי, מנסים "להגמיש" אותו. הקלינאית שעובדת עם בני בהחלט שמה דגש על דברים אלו, ואני רואה תוצאות בשטח... ביי,

אמא מ1

New member
בבית אפשר לעשות המון

כשאני קוראת על הילדים המטופלים כאן אני מבינה עד כמה היתה משמעותית העבודה עם בני בבית. מגיל שלוש וחצי עד גיל חמש הוא היה במסגרת חינוך רגילה ופגש אחה"צ קלינאית פעם בשבוע לחצי שעה . הקלינאית הנחתה אותנו איך לעבוד עם הילד בבית ואנחנו בצענו . כשהיה לי קשה להתמיד (הריון..)נעזרתי בנערה שלוש פעמים בשבוע. (שילמתי כמו לביביסיטר) הנערה עבדה בקפדנות לפי ההנחיות שלי והילד התקדם מאוד. המצב של בני היה קשה בהרבה ממה שאת מתארת ואני מאמינה שבמקרה של בנך יהיה פשוט יותר לגרום לילד לשתף פעולה.אני חושבת שכשקוראים את מה שמספרים כאן בפורום אפשר להרגיש מאד מתוסכלים שכן לא כל משפחה יכולה לעמוד בהוצאות הכספיות (מטפלים ,קלינאים,סייעות בגן, תמיכה ריגשית להורים ויתור על עבודה מחוץ לבית של האם וכו') מתאור הבעיות שאת מציגה כאן אפשר להתרשם שהמצב לא קשה ושלך יש מספיק מרץ והבנה כדי לנצל הנחיה של פעם בשבוע כמנוף לטיפול יום יומי שלך בבן. אז הרבה בהצלחה ו...תדאגי פחות ושמחי באבחנה.

למעלה