לאורלי מנהלת פורום זכויות

../images/Emo124.gif לאורלי מנהלת פורום זכויות

האזרח שלום וברכה , כידוע לך לפני מספר שנים נחקק חוק ע"י כנסת ישראל בנושא זכויות אזרחי המדינה , אשר בו נכלל גם זכיות העובדים להיתארגנות ולהיתאגדות במקומות עבודה , האם באפשרותך לפרסמו כאן באתר הפורום , אודה לך מאוד. יש לי הרושם שהרבה מאזרחי המדינה וגם הגולשים כאן לא יודעים על חוק זה כלל , תודה לך מראש

orlyt

New member
גרשון, שלום

לא הצלחתי לאתר את החוק באינטרנט או בחומר שיש לי בבית אני מקווה להגיע לאוניברסיטה בהמשך השבוע ולחפש אותו שם. תוך כדי חיפוש לא יכולתי להמנע מהמחשבה על כך שהחוק לא מופיע באתר הכנסת למרות העניין לציבור שיכול להיות בו (יש שם אגף מאוד מצומצם של "חוקים בעלי עניין", לעניות דעתי חסרים שם הרבה מאוד חוקים שעשויים לעניין את הציבור). זה נוגע בנושא של הזכות למידע. ישראל היא מדינה עם חוקים מאוד יפים, כל הזמן מחוקקים ומחוקקים, אבל הציבור עצמו חסר את הנגישות האמיתית למידע הנוגע לזכויותיו (ומן הסתם גם חובותיו). חוקים רבים לא נאכפים בצורה רצינית, והנגישות הן למידע, והן למערכת המשפט נותרת בידי בעלי היכולת הכלכלית בעיקר, שיכולים גם לרכוש השכלה (שעשויה להרחיב את הנגישות שלהם למידע וגם את הידע בשימוש בו) וגם להאבק על זכויותיהם.

למעלה