לחוקרי הדולפינים שבנינו

לילב

New member
../images/Emo124.gif לחוקרי הדולפינים שבנינו

נשמח אם תספרו לנו על המחקר שלכם.... מה כמה למה איך איפה מתי וכל דבר שיוכל לתרום לידע שלנו

nir hadar

New member
טוב, זרקת כפפה???../images/Emo13.gif

אז אני ניר בוגר המכללה הימית במכמורת וחבר במחמל"י כ6 שנים. כיום אני שנה שלישית באוניברסיטת חיפה בחוג לציוויליזציות ימיות, עושה את התואר השני שלי בתפוצה של דולפינים לאורך חופי הארץ. המחקר שלי מתעסק בכל התצפיות של דולפינים אשר נצפו לאורך חופי ישראל החל משנת 1993, ויש כ 150 תצפיות בשנה (דולפינים ולוויתנים).אומנם מרבית התצפיות הם במרחק של מעל ל1 מיל ימי, אבל יש גם תצפיות של דולפינים חיים, מהחוף!!!! אני מקווה מאוד לסיים את כל שיבוד הנתונים הזה עוד השנה, ובכך לענות על שאלות נוספות כגון מתי, איפה וכמה דולפינים ניתן לראות בחופי הארץ. מהנתונים שנאספו לאורך השנים ניתן להגיד בברור כי ישנם 5 מיני דולפינים ן-5 מיני לוויתנים החיים לאורך חופינו. אם רק נביט על הים, נוכל לראותם. הם תמיד שם. היו לפנינו ובתקווה שיהיו גם אחרינו.

מחקרי יונקים ימיים בארץ

באתר האינטרנט של מחמל"י ניתן למצוא מידע על מחקרי מחמל"י בעבר בהווה וגם בעתיד, וגם פרטים על האנשים שחוקרים את הנושא. על שאלות יותר ספציפיות, אני בטוחה שכל אחד מאיתנו ישמח לענות, וכל הכבוד לניר על הסיפתח. האתר - http://immrac.haifa.ac.il, ואז לבחור באופציה מחקר בתפריט מימין.

קטלוג זיהוי דולפינים

היי, אני מיטל, מתנדבת וחוקרת במחמל"י. אני עובדת על קטלוג הזיהוי האינבידואלי של הדולפינים. אמצעי הזיהוי לדולפינים הוא פרופיל סנפיר הגב שלהם. לכל סנפיר יש את המבנה הכללי שלו, שריטות, שנצים וחתכים הקורים באופן טבעי והופכים אותו ליחודי, ומאפשר להבדיל בין פרטים שונים. אנו מצלמים את הספיר הגב, וכך מבדילים ביניהם, שיטה זו נקראת Photo - ID. כיום הקטלוג מכיל 84 דולפינים מזוהים.

למעלה