לתשומת לבכם, עודכן תקנון הפורום

Wolverchenus

New member
../images/Emo124.gif לתשומת לבכם, עודכן תקנון הפורום

עודכן סעיף 1.ב והוסף סעיף 1.ד.

Wolverchenus

New member
זה בדיוק מה שפחדתי לשאול....

שלא יהיה כאן עוד שרשורפלצת פוליטי.

y oh why

New member
תשובה ותגובה ל-Wolverchenus:

קודם כל, אני לא בריאתן, ולא דתי, ולא מאמין באלים כאלה או אחרים. נאו-למרקיסיזם זה למרקיסיזם באותה מידה שנאו-נאציזם זה נאצזים. אז מה ההבדל בין נאו-למרקיסיזם ללמרקיסיזם? המילה "נאו" כלומר שמדובר בהשקפה מתחדשת כי הרי התאוריה המקורית של למארק הופרכה בניסוי העכברים.

חבר'ה חבר'ה להרגע, ולקרוא לCH4

ניאו-למארקיזם זה איזשהי תאוריה ממש מוזרה שנועדה להסביר כל מיני דברים נורא אקזוטיים בפריפריה של הביולוגיה - זה לא משהו שמנסה (fat chance) להחליף את הברירה הטבעית שעובדת מצוין עדין - אבל זה כן, מהמאוד מעט שקראתי על זה (לוויקי פתרונים) אמור להסביר כל מיני תופעות הזויות. היחידה שבקיאה בפורום שאני יודע עליה בזה היא CH4, אז שמישהו ידליק את הBATLIGHT שלה.

Wolverchenus

New member
אני חושב שיש הבדל מהותי כלשהו

שלמארקיזם, להבנתי לפחות (לא מכיר יותר מדי) אומר שהיצורים בכוח הרצון יזמו שינויים. אבולוציה מכוונת אומרת שכוח עליון כלשהו או "המהות" של האבולוציה גרמה ליצורים להשתנות. אני חושב שלמארקיזם יותר סביר מאבולוציה מכוונת כי לרצון של חיות יש השפעה על הפיזיולוגיה שלהם ואז הטעות לא נחתכת במיידית בתער אוקהם כמו אבולוציה מכוונת.

y oh why

New member
אני קיבלתי את הרושם מקריאת התקנון שאתם אוסרים

דיוני למארקיסיזם / נאולמארקיסיזם בפורום שלכם. בכל מקרה מה שלמארקיסיזם מודרני (נאולמארקיסיזם) טוען הוא שלבעלי חיים יש מנגנונים המאפשרים להם להתאים את עצמם לתנאי הסביבה במהלך חייהם ולהוריש את התכונות שהם רכשו לדור הבא.

ואני עדיין טוען שאין דבר כזה "למרקסיזם"

יש "לאמארקיזם" (וגם נאו-לאמארקיזם" ע"ש ז'אן-באטיסט לאמארק. מאיפה נתקעה פה ה"ס"?

תלוי אם הולכים לפי הכתיב או לפי ההגייה

אתה אומר "פאוגאוט 206 מודל 2001" ,או "צ'אמפס אילזייס"? אז תגיד גם "ז'אן באפטיסט"

לא מבטאים את הפ' אבל כותבים

אותה?? למה, למה, למה הצרפתים עושים את זה? חשבתי שיש את הכלל הזה לגבי האות (או האותיות) האחרונות במילה, אבל למה באמצע המילה?!

פיו, מזל ../images/Emo178.gif

טוב שיש ויקיפדיה, אחרת עוד הייתי צריך להוכיח מכל מיני מקורות מפוקפקים כמו איזה חמישים ספרים שקראתי ואינסוף מאמרים מקצועיים . טוב לדעת שיש סימוכין לדיעה שלי.

למעלה