מאמר: גורמים המשפיעים על פיתוח כוח

הר ניר29

New member
../images/Emo124.gif מאמר: גורמים המשפיעים על פיתוח כוח

מקווה שתהנו מהכתוב קובץ מצורף

חן M

New member
../images/Emo229.gif../images/Emo52.gif

עדיין לא קראתי את המאמר מפאת חוסר זמן , אבל כל הכבוד על היוזמה .

oridoron77

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifמאמר מתומצת ומקיף../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

יפה שמצאת זמן להעשיר לנו את הפורום!! יש לי 2 שאלות: 1. האם תוכן המאמר נלקח מהחומר הפורמלי שאתה מעביר בשיעורים? אתה לא חייב לענות אגב. זה מעניין אותי, כי החומר הנ"ל מועבר ברמה די היקפית (ביחסיות לקורס מדריכים כמובן). 2. אני חושב שבסוף דף מספר 11 יש חוסר במלל, בגלל שהמשפט בתחילת דף 12 נראה לא כ"כ תואם. 3. דובר על טאטניזיציה כעל אוסף של כיווצי שרירי בודדים. האם במהלך כיווץ איזומטרי, השריר מבצע עשרות טוויצים בכמות מסויימת של יחידות מוטריות (כמות מדוייקת שתהיה שווה לכוח ההתנגדות, וכך לא תשפיע על אורך השריר\תנועת המפרק)? אורי

הר ניר29

New member
היי אורי

1. את החומרים האלו אני בהחלט מלמד. השאיפה היא להספיק את הכל. אני נוגע בכל הנקודות שמוצגות במאמר, אך לא תמיד יוצא לי ללמד אותן בהרחבה. 2. בדקתי שוב, ואני לא רואה איך חסר מלל, "בגלל משך ארוך של טוויץ בודד, נשלחים מספר פוטנציאל פעולה". טוויץ השריר ארוך ושליחת גירוי בודד. 3. אכן, בכיווץ איזומטרי ישנה הפעלה של מספר יחידות מוטוריות, כלומר, שלב א' גיוס מדוייק של מספר יחידות, ושלב ב' שליחת כמות מספקת פוטנציאל פעולה לאותן יחידות על מנת ליצור טטאניזציה.

oridoron77

New member
שלום איתי

1. כל הכבוד. אני מניח שהסיכום הנ"ל כן מגיע לידיים של התלמידים, ולכן זה ראוי לשבח. החומר באמת מועבר בצורה מקיפה, והוא לדעתי בין הכי מקיפים בתחום מדריכים שניקלתי בו. 2. צודק, עכשיו זה מובן לי. 3. טוב לדעת. נתראה:) אורי

חן M

New member
איתי

אני חושב שהמאמר בהחלט מקיף ומתמצת את הנושא והלוואי והיה עוד הרבה חומר כתוב בעברית ברמה הזו . היבטים לשיפור לפי ראות עיניי : - מן הסתם צריך לעבור על שגיאות כתיב / הקלדה . - אני חושב שלמרות שיש דוגמאות מעולות במאמר צריך להוסיף עוד כאלה בכל מיני מקומות על מנת לתת לקוראים פחות מיומנים להבין יותר טוב . - אני לא יודע אם זה אפשרי אבל אם היתה דיאגרמה שמחברת בין כל הנושאים ומציגה את התהליכים בצורה פשוטה זה היה עוזר יותר . מעבר לזה אני אצטרך כנראה לקרוא שוב :) ... ואשמח אם יהיה אפשר להעלות את המאמר למאמרים בפורום , תמשיך כך ידידי אתה מעלה את רמת הפורום

הר ניר29

New member
היי חן

אפשר להעלות את המאמר לפורום רק תוסיף את הקרדיט הרלוונטי
לגבי לפשט את הגרפים.... זה באמת נושא למחשבה ויצירתיות תודה על הפירגון

למעלה