מהמטבח של רוזה

TheBlueOne

New member
../images/Emo124.gifמהמטבח של רוזה../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo124.gif

טוב נו, אז לא קוראים לי בדיוק רוזה... אבל אני יודע לבשל כמו רוזה!!!
אני שמח להציג פינה חדשה-
מהמטבח של...
. אתם מוזמנים להוציא את השף הקטן שבכם החוצה ולחלוק עמינו מתכונים מסורתיים/מיוחדים/מפנקים שאתם אוהבים במיוחד. כמובן שנשמח לשמוע גם מדוע דווקא מתכון זה/מה מיוחד במרכיביו (ומאיפה אתם משיגים אותם
) ובטח ובטח נשמח לטעום גם אם ייצא
. המתכון שבחרתי להביא מהמטבח הוויקאני שלי (הוא לא כזה עשיר בנתיים... ) הוא מתכון פשוט מאוד שאני מאוד אוהב (כשמכינים לי
, אחרת המטבח... הממ...פיגוע?
).
נטיפי תפוז
חומרים: 200גרם חמאה 1.5 כוסות סוכר 2 ביצים 1 כוס שמנת 2 כפות קליפת תפוז מגורר ¼ כוס מיץ תפוזים 1 כפית תמצית וניל 3.5 כוסות קמח רגיל 2 כפיות אבקת אפיה 1 כפית סודה לשתיה ¼ כפית מלח 1 כוס אגוזי פקאן קצוצים חצאי פקאנים לקישוט
אופן ההכנה: להקציף חמאה + סוכר להוסיף את הביצים אחת אחת . מוסיפים את הלבן , קליפת התפוז המיץ ותמצית הוניל וממשיכים להקציף לערבב לחוד את הקמח +אבקת אפיה + סודה לשתיה + מלח את החומרים היבשים להוסיף לתערובת המוקצפת ולבחוש היטב להוסיף את האגוזים הקצוצים בעזרת כפית מנטפים לתבנית ומקשטים כל עוגיה בחצי פקאן לאפות כ- 15 דקות בחום בינוני .
ועכשיו ארחיב קצת... כחובב דברי מתיקה- המתכון הזה מוצא את דרכו פעמים רבות אל המטבח שלי. חוץ מזה שהוא קל להכנה ולא דורש הרבה- הוא משתמש בשני חומרים שאני מאוד אוהב. תפוז ווניל. שניהם באים מהצומח והם בעלי תכונות רפואיות (ויש שיגידו אפילו מאגיות) עממיות. המתכון מומלץ ביותר לתקופת החורף הקר
- הוא מחמם את הלב ומכין את הגוף- מוסיף אנרגיה (ומשקל
). התפוז- שייך למשפחת ההדרים. וכמו שכולנו יודעים- אין כמו פרי הדר! פרות ההדר (במיוחד התפוז) מלאים בויטמינים שונים. התפוז ידוע כתרופה נפלאה למתקפת החורף - הוא מטפל בהצטננות, נזלת ומחזק את המערכת החיסונית. כמו כן מחקרים אחרונים מצביעים על כך שהתפוז מסייע בהורדת לחץ דם וכולסטרול. והכול הכול- מהגינה שלנו... הוניל- לוניל יש היסטוריה ארוכה אצל האצטקים. הם, כמו רבים אחרים רואים בתכונות צמח זה כמעורר תאווה מינית. הדבר קיבל חיזוק, לאחר שמחקר גרמני מצא שתרופה המבוססת על וניל מסייעת בריפוי אין אונות. כמו כן משמש הוניל ברפואה להורדת חום- וכמובן לגיוון טעמים. בתאבון!

למעלה