מישהו ראה את התוכנית היום?

../images/Emo124.gif מישהו ראה את התוכנית היום?

על הבחורה שנעלמה. ראיתי רק את הקטע האחרון- מי שראה מוזמן לספר במה מדובר...

brum

New member
כן ראיתי, נורא עצוב

נטלי הולווי בת 18 נסעה לארובה עם חברים, ביום האחרון שלה באי היא נעלמה. היא נראתה לאחרונה נכנסת לרכב עם שלושה בחורים מקומיים. הבחורים כל הזמן שינו את הגרסאות שלהם לגבי מה שקרה - לפי החקירה עולה שכנראה הם סיממו את הבחורה, על מנת לקיים עימה יחסי מין ואף אחד לא אמר את זה אבל לפי מה שעולה מבין השורות היא נרצחה אחרי זה - גופתה לא נמצאה. בתוכנית מעקב שנעשתה זמן מה אחרי זה - עדיין לא נמצאה גופתה, האם הקימה קרן מודעות לנסיעה בטוחה בחו"ל. מתברר גם שהנאשמים תבעו את כל מי שאיפשר להעלות את התוכנית במיוחד בגלל קריאתו של ד"ר פיל להחרים את ארובה כמקום נופש בגלל אוזלת ידה של ממשלת ארובה (לא רק שלא עזרו לה אלא ביקשו מהאם שלא לחזור יותר לשם) ד"ר פיל ציין את הדבר הטוב שיצא מהמשפט הזה כי על מנת להוכיח שמה שהוצג היה לא נכון הם יצטרכו להוכיח מה כן קרה ואז המשפחה יכולה לקבל את התשובות שהם כל כך רוצים לדעת.

Y. Welis

New member
משהו על התוכנית הקודמת (דימוי גוף)

שהשידור החוזר שלה היה בבוקר ראשון (והמקור כנראה מחמישי בצהריים) - זה היה פרק הפתיחה הרשמי של העונה ה-4, עם קהל ענקי (אלף נשים), דונאלד דאק ומיקי מאוס... (שזכו לתשואות כמו לסלבריטאים) וכמויות של מתנות לקהל. אני מקוה שזה לא הסתיר את המסר האמיתי על דימוי הגוף וסכנות האנורקסיה (נקוה לדיווחים טובים על המקרה שהוא לקח על עצמו). אגב זה, הוא חזר שוב על הנוסחה שלו ליחסים מוצלחים:
The quality of a relationship is a function of the extent to which it is based on a solid underlying friendship, and it meets the emotional needs of the two people involved.​
למרות המינוח המתימטי ('פונקציה של משך'), זו נוסחה מעניינת, שכדאי לנסות לפרש. הנה הנסיון שלי: 'איכות-היחסים תלויה בחוזקו של בסיס-הידידות עליה היא מושתת, וביכולתה למלא אחר הצרכים של שני הצדדים המעורבים.' פירוש: ככל שהידידות שבבסיס מערכת היחסים (כלומר זו ש*קדמה* ליחסים הפיזיים ושנבנתה על משיכה מנטאלית-רגשית) איתנה יותר, כך מערכת-היחסים שתיבנה עליה תהיה יציבה יותר. המבחן השני לאיכות היחסים (כלומר הסיכוי שהם ימשכו לאורך זמן) הוא ביכולת שלהם למלא אחר דרישות שני בני הזוג, כפי שהן עולות מדי פעם ומשתנות עם הזמן ('שאלו אותם מה הצרכים שלהם - עוד תשמחו ששאלתם'). כלומר - בסיס איתן רגשי ומנטאלי בהתחלה, ויכולת למלא את הדרישות בהמשך.

Y. Welis

New member
ואגב הנוסחה הזו, הייתי שמח אילו

למטפלים הזוגיים בסידרה שבערוץ 8 במוצאי שבת ('טיפול זוגי') היו מציעים נוסחה שכזו וממקדים את הדיון, במקום לתת לבני הזוג לדבר ולנסות לשכנע אותם בצדקתם. כשרואים מטפלים זוגיים שאינם ממוקדי מטרה, ושאינם מאתגרים את המטופלים שלהם בכל רגע, כדי לוודא שהם *מבינים* את המציאות האובייקטיבית ולא רק את מה שאוכל אותם, קל להבין עד כמה השיטה של ד"ר פיל מוצלחת ועד כמה הנוכחות האישית שלו וגישת ה-NO NONSENSE עושה את ההבדל: או שהמטופל יבין וידבר לעניין, או שהוא לא ידבר בכלל. לבני אדם יש יכולת אדירה לתרץ כל דבר, למצוא הגיון בכל גחמה, ולגייס את כל הנתונים שבעולם רק כדי להישאר באיזור הנוח שלהם. הכרחי ביותר על כן לקטוע אותם, ולוודא שהם מבינים את המציאות הקיימת, ואת ההשלכות של מעשיהם, ואת הצורך שלהם לצאת מהאיזור הנוח כדי להתקדם (אם צריך). מטפלים שמניחים למטופלים שלהם להפליג בדיבורים ובדמיונות (או בהאשמות ורחמים עצמיים, כמו הצמד מהשבת האחרונה), לא משרתים אותם ולא מועילים להם בדבר.

brum

New member
וואו איך זכרת את כל המשפט הזה

חבל שפיספסתי את הפרק הזה - פתיחות העונה שלו אומנם גרדיוזיות אבל זה נחמד לראות מה שחבל פה בארץ שלא מייחסים יותר מדי תשומת לב לתוכניות שלו - יש לו הרבה תבונות (ולא מעניין אותי אם הוא "גנב" אותם בפסיכולוג אחר) שיכולים להציל הרבה אנשים שמצויים בבעיות שונות בעיקר בכל מה שקשור לזוגיות ומשפחה -והכי חשוב ממש קל להקשיב לו בגלל צורת ההגשה שלו בניגוד להרבה פסיכולוגים שהופיעו עד כה בטלויזיה הישראלית. חבל שערוץ 3 לא מבין מה יש לו ביד וזרק את התוכנית למלא חורים כמו תוכנית בידור זולה ובמקום לראות את פריז'ר בפעם המי יודע כמה (ואני אוהבת מאוד את פרייז'ר אבל דחליק מספיק) אפשר בקלות לשים את ד"ר פיל ולתת צ'אנס לאנשים שלא יכולים לראות את התוכנית בשעות הדפוקות האלו או לפחות שידורים חוזרים ביום שבת בבוקר.

Y. Welis

New member
הוא מייצג ענף בפסיכולוגיה שלא מיוצג

די הצורך בארץ - הקוגנטיבית והחברתית (כלומר שמבוססת על מחקרים מעשיים ומעדיפה טיפול דרך שינוי התנהגות). בארץ יש עדיין עדיפות לאנליטיקנים ולפסיכואנליזה, ובכלל גישה שמרנית למדי. אני מוצא בורות גם בתוכניות יותר פופולאריות, כמו 'בנות' שבערוץ 3, שם דנה שפקטור מצטטת מספר של סקסולוגית בשם פרל, כל מיני דברים שלא נשמעים אמינים בכלל. אבל יש לקוות שהתוכנית שלו עושה את שלה ומשכנעת לאיטה את הצופים.

למעלה