מי רוצה ללמוד קלינגונית?

../images/Emo124.gif מי רוצה ללמוד קלינגונית?

הבטחתי לא מזמן, אז אני אקיים... יש לי כמה משפטים שימושיים לחיי היום יום בקלינגונית. מי שמעוניין שיכתוב פה או משהו, כי אם יהיו מעט אנשים אני אכתוב להם מסר ישירות! בינתיים אפרד מכם בברכת קפל´א. טאשה

DDN

New member
אני!

הבנתי שאין להם שלום, יש להם: "מה אתה רוצה?" והקללה הכי קלה שלהם זה: "האף שלך מבריק"? איזה עוד דברים שימושיים?

G.O.D

New member
וואן קהיווה וואן קאקהויה

"בית אחד משפחה אחת" (השבועה של אלכסנדר בפרק שהוא חזר) שמתם לב למילה "וואן"? מאד דומה לשפה אחרת שאני מכיר... "נוכנה קלאכנס" = ברוכה הבאה, נאמר לקיילאר ע"י רייקר כאשר היא הגיעה בתוך הטורפדו לאנטרפרייז.

ק´פלה !

פעם ידעתי הרבה מילים... אבל לא נשאר הרבה בזכרון:) ק´פלה - הצלחה מאין ברכת שלום נפוצה סטו´וו´קור - המקום אליו הולכים הלוחמים לאחר מותם, גם ניתן לפרש כחיים שלאחר המוות. ב´אך - אש במובן FIRE TOPEDOS וכו´ כמו כן יש את השמות והחפצים כמו באטל´ט שזו החרב החצי עגולה.. שמתם לב למילה BATTLE בפנים:) אם לא היו חושבים שהשתגעתי הייתי מייצר חרב כזאת ותולה על הקיר, לדעתי זה יראה יפה. ואל נא נשכח את קי´לאס (לא אשתמש בתרגום העברי הטפשי "חאלס":) שהוא הגיבור ההיסטורי... וכל סיפורי הגבורה. (לא חיבבתי את הרעיון שהוא שוכפל גנטית) זהו, זכרוני כשל ואין לי עוד...

יאללה קלינגונית../images/Emo70.gif../images/Emo124.gif../images/Emo88.gif../images/Emo62.gif

אז ככה... אמנם יש כמה משפטים שכבר כתבו איך אומרים אותם, אבל יש לי עוד. כל המשפטים הם מתוך חוברת שנקראת: STAR TREK 30 years special collector`s edition (שיצאה, מן הסתם ביומולדת שלושים למסע בין כוכבים...) אני כותבת לכם פה משפט באנגלית, אחריו איך שהוא כתוב ואיך שאמורים לבטא אותו. בהצלחה!!!!!!!! כמו כן אני מוסיפה כמה קללות שימושיות שלא ברור מה משמעותן... לפעם הבאה שמישהו יתנגש באוטו החדש שלכם... You diahonourable Topp`A!!!1 ככה קרא קפטן קלינגוני לאחד מהקצינים שלו כשהוא לא עמד בדרישות... (בפרק THE CHASE) You filthy Pa`tAk!!!2 ככה קרא גאורון לשכפול הגנטי של קאלס... תהנו. טאשה נ.ב המשפטים מצורפים בקובץ כי היו לי בעיות עם הכתב האנגלי פה...

למעלה