משהו עם מוסר השכל...

דרדרית

New member
../images/Emo124.gif משהו עם מוסר השכל...

הֶחָצָב- מְכוֹנַת אֱמֶת מְגַלָּה פּוֹשֵׁעַ /אין לי מושג מי כתב..... נִפְלאוֹתַיו שֶׁל הֶחָצָב: הֶחָצָב קִבֵּל אֶת שְׁמוֹ בִּזְכוּת הַשָּׁרָשִׁים החוֹצְבִים דַּרְכָּם לְמַטָּה בְּתוֹךְ הָאֲדָמָה הַיְּבֵשָׁה ועמוּד הַפְּרִיחָה החוֹצֵב דַּרְכּוֹ לְמַעְלָה. בֶּעָבָר נָהֲגוּ הַכַּפְרִיִּים לְסַמֵּן בַּחֲצָבִים אֶת הַגְּבוּל בֵּין שָׂדֶה לַשָּׂדֶה. הָאַגָּדָה שֶׁלְּפָנֵינוּ אֵרעָה בִּיֵמי שֶׁלּמה הַמֶּלֶךְ, הֶחָכָם מִכָּל אָדָם. בִּכְפָר קָטָן בִּדְרוֹם הָאָרֶץ חַי אִכַּר זָקֵן וְלוֹ שְׁנֵי בָּנִים. הָיוּ שְׁלָשְׁתָּם מעֲבְּדִים אֶת השָׂדֵה שֶׁלָּהֶם וְנֶהֱנִים מיבוּלוֹ הָרַב. כַּאֲשֶׁר קָרְבוּ יְמֵי הָאָב הַזָּקֵן למוּת , קָרָא אֵלָיו אֶת שְׁנֵי בָּנָיו וְאָמַר לָהֶם בְּקוֹל רוֹעֵד: "אֲנִי מוֹרִישׁ לִשְׁנֵיכֶם אֶת הַשָּׂדֶה וּכְדֵי שֶׁלֹּא תִּפְרֹץ בְּנֵיכֶם מֵרִבָּה – חִלַּקְתִּי אֶת השָׂדֵה לִשְׁנֵי חֲלָקִים שָׁוִים בְּגָדְלָם... בְּבוֹא עונַת הַזְּרִיעָה יִתְגַּלֶּה גְּבוּל הַחֲלֻקָּה... " לֹא סִיֵּם הָאָב הַזָּקֵן אֶת דְּבָרָיו, עָצַם עֵינָיו וּמֵת. קָבְרוּ הָאַחִים אֶת אֲבִיהֶם וְיוֹם יוֹם הָיָה הוֹלֵךְ הַבֵּן הַצָּעִיר לְהָנִיחַ פְּרָחִים עַל קֶבֶר הָאָב. בְּאוֹתוֹ זְמַן הָיָה הָאָח הַבְּכוֹר, שֶׁהָיָה אָדָם רַע יוֹצֵא בסֵתֵר אֶל הַשָּׂדֶה לְגַלּוֹת אֶת סִמּוּן גְּבוּל נַחֲלָתוֹ וּבְלִבּוֹ זָמַם לְהָזִיז אֶת הַגְּבוּל, כָּךְ שחֵלְקָתוֹ תִגדל עַל חֶשְׁבּוֹן חֶלְקַת הָאָח הַצָּעִיר. יוֹם אֶחָד בְּסוֹף יְמֵי הַקַּיִץ הֶחָמִים עִם בֹּא הַסְּתָו וְעוֹנַת הַזְּרִיעָה כְּשֶׁיָּצָא הָאָח הַבְּכוֹר לַשָּׂדֶה הוּא רָאָה שֶׁאֶת הַשָּׂדֶה בְּדִיּוּק בְּאֶמְצַע חוֹצָה שׁוּרַת חֲצָבִים זְקוּפִים. הַבֵּין הַבְּכוֹר כִּי אָבִיו נִצֵּל אֶת תכוּנַת הַחֲצָבִים לִפְרֹחַ בשִלהֵי הַקַיִץ תְּחִלַּת הַסְּתָו. בָּעֶרֶב יָצָא הָאָח הַבְּכוֹר אֶל הַשָּׂדֶה, חָפַר וְעָקַר אֶת כָּל בִּצְלֵי הַחֲצָבִים שֶׁשָּׁרְשֵׁיהֶם חָצְבוּ וְהֶעֱמִיקוּ בָּאֲדָמָה הַיְּבֵשָׁה וּמִיָּד שָׁתַל אוֹתָם בַּמֶּרְחָק נִכַּר מִמְּקוֹמָם בְּתוֹךְ חֶלְקַת הָאָח הַצָּעִיר. כָּךְ הִגְדִּיל הַבְּכוֹר אֶת שָׂדֵהוּ עַל חֶשְׁבּוֹן חֶלְקַת הָאָח הַצָּעִיר. כְּשֶׁסִּיֵּם חָשׁ הוּא בַּצְּרִיבָה וגֵרוּד עַז בְּכַפּוֹת ידַיו. בַּבֹּקֶר הִבְחִין הָאָח הַצָּעִיר שֶׁחֶלְקַת שָׂדֵהוּ קְטַנָּה מְאֹד וְאִילוּ חֶלְקַת אָחִיו הַבְּכוֹר גְּדוֹלָה פִּי כַּמָּה. פָּנָה הַצָּעִיר לְאָחִיו וְשָׁאַל: כֵּיצַד זֶה חֶלְקַת שָׂדְךָ גְּדוֹלָה מִשֵׁלִי? לֹא יְתַכֵן שֶׁכָּךְ חִלֵּק אָבִינוּ אֶת הַשָּׂדֶה! "עֵינֵךְ הָרוֹאוֹת הֵשִׁיב הַבְּכוֹר וְאֵין לשָׁנוֹת אֶת מַעֲשֵׂה אָבִינוּ ..." עוֹד הֵם מִתְוַכְּחִים וּבַמָּקוֹם עָבַר שֶׁלָּמָּה הַמֶּלֶךְ עִם מִרְכַּבְתּוֹ כְּשֶׁשָּׁמַע אֶת הָאַחִים הִבְחִין שֶׁהָאָח הַבְּכוֹר מְגָרֵד אֶת כַּפּוֹת יָדָיו . חִיֵּךְ הַמֶּלֶךְ הֶחָכָם וְאָמַר: "אָכֵן הַחֲצָבִים יְגַלּוּ לָנוּ אֶת הָאֱמֶת ! הַרְאֵה אֶת כַּפּוֹת יָדַיִךְ!" כַּאֲשֶׁר פָּרַשׂ הַבְּכוֹר אֶת כַּפּוֹת יָדָיו הֵן הָיוּ אדוּמוֹת וצרוּבוֹת "הַחֲצָבִים יְגַלּוּ לָנוּ אֶת כָּל הָאֱמֶת". אָמַר שֶׁלָּמָּה וְהָלַךְ יַחַד עִם הָאַחִים לַשָּׂדֶה, שָׁם נִמְצְאוּ בִּצְלֵי הֶחָצָב בִּמְקוֹם שֶׁהָאָב שָׁתַל אוֹתָם . "כַּאֲשֶׁר עוֹקְרִים חָצָב תָּמִיד יִשָּׁאֲרוּ חֵלֶק מֵהַשָּׁרָשִׁים וְהַבְּצָלִים עָמֹק בָּאֲדָמָה וְכַאֲשֶׁר נוֹגעִים בַּבָּצָל הוּא גוֹרֵם לִצְרִיבָה עַזָּה. אֲנִי מֵבִין שֶׁהָאָח הַבְּכוֹר עָקַר אֶת הַחֲצָבִים כִּי רָצָה לְהַגְדִּיל אֶת חֶלְקָתוֹ עָנְשְׁךָ יִהְיֶה שֶׁאִתָּהּ תְּקַבֵּל אֶת הַחְלָקָה הַקְּטַנָּה וְאָחִיךָ אֶת הַחֶלְקָה הַגְּדוֹלָה".

bimbo.

New member
על כך נאמר: "לשקר אין רגליים"

ואפשר להוסיף: "ולחצב יש בצלים"
והמבין יבין....

ע ו מ ר 4

New member
והנה הוא כאן......במלוא הדרו....

יפה....גבוה....לבן...טהור.....מגיע לקראת ראש השנה....חגיגי כלכך....

אנימו

New member
עומר- כמה יפה הוא החצב!גם באיזורנו

הוא הגיח ובישר על בוא הסתו עוד בשולי הקיץ החם!

מלוזין

New member
../images/Emo124.gifהצצתי שוב...וחזרתי...

מכוון שזה עתה פרשתי לגמלאות אני אכן יוצאת לדרך... הסיפורים שקראתי מקסימים וגם אני בודקת את הקופאות...(שקדוד?) אנימו שאלה למקור הכינוי שלי-מלוזין, זהו סיפור עתיק מימי הביניים על אישה שאמה!!! קיללה אותה בקללה שלפיה כל שבת רגליה הופכות להיות לזנב של דג או של נחש . הכל היה בסדר עד שבעלה ,שקבל הוראה לא להציץ בשבת על טכס הרחצה שלה.. הציץ וגרש אותה מן הבית. וכך כל שבת היא באה עם כנפיים של דרקון ומייללת סביב הטירה כדי לראות את ילדיה. יש גם שיר עתיק בצרפתית המספר את האגדה וכמובן כל הסירנות שאולי ראיתם בטיולים בטירות וכנסיות בצרפת ושאר חלקי אירופה (בסיתותי אבן) זוהי מלוזין .

מנורה

New member
מלוזין ../images/Emo50.gif בדרכך החדשה

נו החם והמפרגן פתוח לפניך הכנסי והרגישי בנוח. הכינוי יפה אבל העגדה

emmy5

New member
מלוזין , אני מאחלת לך ,גורל יותר

גורל יותר טוב , מאחלת לך כל טוב בהתחלת תקופה חדשה בחייך ..בהצלחה הסיפור הוא מעניין ונחמד ..תודה

p a l o m a

New member
צפרי צפרי.. מלוזין ../images/Emo6.gif אני יוצאת

בשבוע הבא לגמלאות.. (בטח כבר נמאסתי פה על כל הותיקים ..כל הזמן אני חוזרת על זה... אוףףף..בטח יעבור לי...) אז מלוזין, איך זה להתעורר בבוקר שאחרי?
וברוך הצטרפותך

מזל טוב ובשעה טובה

אני מאחלת לך שלא שתהיי עסוקה בכל מה שעושה לך טוב הרבה בריאות וכל טוב ושולחת לך זר פרחים לכבוד הפרישה

p a l o m a

New member
דרדרית עוררת בי זכרונות - אגדות../images/Emo140.gif

שלמה המלך.. איזה ספר יפה זה היה (קיים עוד בכלל?) בכל אופן שלחתי מיד בדואר לנכדתי. תודה.

אנימו

New member
מלוזין - שוב ברוכה הבאה והאגדה

מקסימה ונוגעת ללב .
ולגבי הגימלאות- עלי והצליחי. עוד תראי עוד תראי כמה כייף יהיה....

p a l o m a

New member
שאלה: "השעה האחרונה" שאלה לאנימו

יש בדף הפורום "אופן הצפייה" . יש אפשרויות לבחירה. השעה האחרונה - רואים על המסך בבת אחת את כל הפורומים בהם אני משתתפת ומה נכתב בהם בשעה האחרונה. למה לא ניתן להוסיף את פורומנו החדש? ניסיתי להוסיף (דרך הכרטיס האישי) ולא הצלחתי.

אנימו

New member
פלומה- אתעמק בבעיה בשבוע הבא....

בגילי , הקליטה כבר לא מה שהיה
אבל רשמתי ביומן לבירור

נֵנָה

New member
פלומה יקרה, הסיבה היא בדיוק אותה

סיבה שלא ניתן גם לעשות חיפוש עפ"י שם בפורום שלנו, כי הוא עדיין לא מופיע ברשימת הפורומים. כאשר תסתיים תקופת הנסיון, והפורום יתווסף לרשימת הפורומים הכללית, נוכל לעשות בו את כל הפעולות כמו בשאר הפורומים... מתי זה יהיה? אולי אנימו יודעת מה אורכה של תקופת הנסיון, אם לא, אפשר אולי לשאול בתפוז...

נֵנָה

New member
שיהיה בהצלחה אנימו, אני ממש מתרגשת

מחכה ומצפה שהפורום הנהדר שלנו יהפוך לחוקי ורשמי

אנימו

New member
ננה- מה איתך? הפורום חוקי ורשמי !

אפשר לחשוב שאנחנו "משדרים מהמחתרת" כמו הרדיו העברי בתקופת המנדט . אני לא גאולה כהן.....

למעלה