../images/Emo124.gif מתכון חדש - "בשמל"
למי שלא יודע מה זה בשמל: רוטב לבן על בסיס חלב שמים אותו בפשטידות בלזניות ובדומיהם. ההכנה פשוטה אך דורשת סבלנות. מצרכים: 75 גרם חמאה, 75 גרם קמח, 1 ליטר חלב. אופן ההכנה: 1. ממיסים את החמאה בתוך סיר עמוק 2. מוסיפים את הקמח ומערבבים (בלי להתמהמה) עד שכל הקמח מקבל גוון צהבהב ונוצר מעין בצק. 3. מוסיפים כשליש ליטר מהחלב ומערבבים היטב עד שאין גושים בכלל (מומלץ לעשות את זה בעזרת בלנדר ידני ולא חייבים על האש). 4. מוסיפים את שאר החלב לסיר ומשאירים על האש תוך כדי בחישה, עד שהתערובת מתחילה לבעבע. 5. מורידים מהאש ונותנים להתקרר כדקה. זהו, עכשיו אפשר להוסיף את הרוטב (להלן המלצה למאכל פשוט) לבשל כרובית עד שמתרככת (איך כותבים את המילה הזו?) לפרק את ה"עצים של הכרובית לתוך תבנית (למי שיש פיירקס - עדיף) לשפוך בשמל בכמות נדיבה לפזר מעל, גבינה צהובה מגוררת ולשים בתנור על חום בינוני (175) עד להשחמה קלה בתאבון ו
למי שלא יודע מה זה בשמל: רוטב לבן על בסיס חלב שמים אותו בפשטידות בלזניות ובדומיהם. ההכנה פשוטה אך דורשת סבלנות. מצרכים: 75 גרם חמאה, 75 גרם קמח, 1 ליטר חלב. אופן ההכנה: 1. ממיסים את החמאה בתוך סיר עמוק 2. מוסיפים את הקמח ומערבבים (בלי להתמהמה) עד שכל הקמח מקבל גוון צהבהב ונוצר מעין בצק. 3. מוסיפים כשליש ליטר מהחלב ומערבבים היטב עד שאין גושים בכלל (מומלץ לעשות את זה בעזרת בלנדר ידני ולא חייבים על האש). 4. מוסיפים את שאר החלב לסיר ומשאירים על האש תוך כדי בחישה, עד שהתערובת מתחילה לבעבע. 5. מורידים מהאש ונותנים להתקרר כדקה. זהו, עכשיו אפשר להוסיף את הרוטב (להלן המלצה למאכל פשוט) לבשל כרובית עד שמתרככת (איך כותבים את המילה הזו?) לפרק את ה"עצים של הכרובית לתוך תבנית (למי שיש פיירקס - עדיף) לשפוך בשמל בכמות נדיבה לפזר מעל, גבינה צהובה מגוררת ולשים בתנור על חום בינוני (175) עד להשחמה קלה בתאבון ו