נטע, מס' שאלות לגבי המתכונים שלך

funcake1

New member
../images/Emo124.gif נטע, מס' שאלות לגבי המתכונים שלך

לגבי עוגת השמנת קינמון - כתוב שהיא מתאימה לתבנית בקוטר 26 ס"מ. האם בתבנית כזו היא יוצאת גבוהה מספיק לציפוי בבצק סוכר? אני מתכוונת לאפות אותה בסיר ג'חנון בקוטר 24. מה דעתך? לגבי עוגת התפוזים - האם היא מתאימה לציפוי בבצק סוכר עם הקרם שלה? נשמע לי מהמתכון שהקרם מאוד רטוב וסמיך, ועלול להפוך את העוגה ללא ישרה, וכך גם הציפוי יהיה עקום וגבשושי. אני לא רוצה לסבך את עצמי, אז אני לא מתכוונת לחתוך את העוגה באמתע ולמרוח קרם, וגם לא סומכת על עצמי שאוכל למרוח מבחוץ את הקרם בצורה ישרה לגמרי. אני מתכוונת לעשות עוגת שתי קומות, ואני רוצה לאפות עוגת שוקולד ועוגה נוספת (לדעתי עוגת השוקולד תהיה הקטנה יותר), ואני מתלבטת בין השמנת לתפוזים.
 

תקוה8

New member
לא נטע, אבל...

לדעתי עוגת השוקולד צריכה להיות למטה כי היא כבדה, לא מכירה את עוגת הקינמון אבל עוגת התפוז היא מוקצפת לכן לא נראה לי שהיא מספיק חזקה בשביל להחזיק עוד קומה. לגבי הקרם אם את שמה שכבה דקה רק בשביל "להדביק" את העטיפה לא צריכה להיות בעיה. עד כאן דעתי הצנועה.
 

funcake1

New member
תודה, לא התכוונתי להפלות את הלא-נטעיות ../images/Emo9.gif

צודקת, לא חשבתי בכלל על עניין הכובד של העוגה! כמה טוב שהפורום קיים...
כשאת אומרת שכבה דקה של הקרם - את מתכוונת לקרם של העוגה בפורמט המקורי שלו או לעשות קרם אחר? תודה רבה
 

net the jet

New member
השמנת קינמון תצא יופי בסיר 24, היא ענקית.

היא גם מספיק כבדה להיות הקומה התחתונה. לגבי עוגת תפוזים- הקרם המצורף הוא לא תחת בצק סוכר ( יש בו שמנת מתוקה,,, ) אם אני עושה עוגת תפוזים אני שמה או קרם חמאה עם גרד תפוז או ריבה חמצמצה כלשהיא מדוללת במים. מבחינת טעמים- שתיהן טובות מאד!
 

funcake1

New member
תודה על התשובות!

בינתיים כבר הכנתי את העוגה התחתונה - הכנתי את עוגת השוקולד שלך בכמות וחצי, ועשיתי הרבה שינויים מחוסר ברירה - קצת פחות קמח (כי נגמר לי) רוויון במקום אשל, חצי אבקת סוכר במקום סוכר (גם הסוכר נגמר במפתיע..), ויצא מרקם מאוד דליל, אז הוספתי ברגע האחרון גם קוקוס כדי לעבות את הבלילה, ולהפתעתי הרבה - יצאה עוגה מדהימה - ישרה כמו פלס, ממש עם זוויות ישרות בשוליים, גבוהה ויפה טפו-טפו (ממש התחשק לי לצלם אותה
), בייחוד לאור העובדה שהתחלתי לעבוד על הדמויות, והפו שעשיתי יצא די מזעזע. עשיתי שניים - אחד בעזרת התבנית שקניתי והשני לבד, כי ממש לא הצלחתי להסתדר עם התבנית. המסקנה שלי מהלילה האחרון היא שפו הוא דובון תמים למראה, אבל ממש לא פשוט לביצוע - לא הצלחתי לשמור על המבנה המעוגל של הראש, בזמן שניסיתי לעצב את הפנים, ולהיפך. בשלב כלשהו עשיתי תנועה לא מחושבת עם היד, והעפתי את פו המוכן מהקלקר שישב עליו (השיפוד נשאר תקוע בקלקר, נטול פו) ישר לתוך צנצנת הקורנפלור! ביליתי רבע שעה בנשיפות עליו, והוא עדיין מלא מריחות. אני אנסה לנקות אותו עוד קצת היום, אבל לדעתי אני פשוט אתחיל מהתחלה. לדעתי התוצאה תהיה די מחרידה (למה אצלכן זה תמיד נראה כ"כ קל
) לגבי עוגת השמנת-קינמון - אם אני אאפה אותה כעוגה העליונה ברינג 18, לעשות חצי כמות או 3/4?
 

net the jet

New member
השמנת קינמון ב 18- חצי כמות

לגבי פו- הוא באמת לא קשה, עבדי מול בובה, ואני מתארת לעצמי שיש לך את ההנחיות האילו שנתנו כאן קישור נכון?
 

funcake1

New member
כן, תודה. עבדתי עם ההנחיות המצולמות

שהועלו כאן. יכול להיות שאני צריכה ללכת על מבנה יותר פשוט של הראש, כי בהסבר זה נראה ממש כמו שני חלקים נפרדים (החלק העליון, מהאף ומעלה שטוח וצר יותר, והלחיים נפחות ומעוגלות), ואני מסתבכת עם זה, ומעכתי את הראש מהצד האחורי. ראיתי בעוגות שלכן שהראש פשוט בצורה אגסית, יכול להיות שילך לי יותר טוב ככה. ובלי קשר לתוצאה -תודה רבה על התמיכה! אני נזכרת במאורעות (או יותר נכון זוועות) הלילה האחרון, ופשוט מתגלגלת מצחוק. זה היה ממש סלפ-סטיק - הראש של פו המעוות שלי שקע בהררי קורנפלור, ואני נושפת ונושפת, כמו בסיפור עם שלושת החזרזירים
 

תקוה8

New member
כל הככוד על המסירות וההתמדה

בטוחה שבסוף זה יצא יפה, אל תתיאשי.
 
היי פאנקייק תעלי תמונות להמחשה. ../images/Emo6.gif

זה יכול גם לעזור בהדגמה וגם נוכל לראות ככה את התוצאות היפות.
 

funcake1

New member
מבטיחה לשתף בתוצאות בהקדם../images/Emo70.gif

מקווה שלא יהיה לכן יותר מדי על מה לצחוק עליי..
 

funcake1

New member
תודה על כל התמיכה (4U)

העליתי עכשיו תמונות של העוגה המוגמרת ועוגות נוספות בפורום המקצועניות, לא רציתי להעמיס על שני הפורומים. אתן מוזמנות להציץ ולהגיב. היו מיליון פיקשושים בדרך - העוגה התחתונה (הגדולה) נדבקה לתבנית, וכשחילצתי אותה נפלו ממנה חתיכות, אז היא לא יצאה ישרה, ובעוגה הקטנה, שנאפתה ברינג - בכלל שכחתי למרוח מרגרינה מרוב מהירות! איכשהו הוצאתי אותה בשלמותה, ואז ראיתי שהתחתית נחרכה, אז גירדתי אותה בסכין. בקיצור - חוויה. כמו בכל עוגה שעשיתי עד כה - למדתי המון לפעמים הבאות
 
למעלה