ניהול אימון...

הר ניר29

New member
../images/Emo124.gif ניהול אימון...

האם אתם משתמשים במערכת ממוחשבת לנהל את האימונים שלכם? בתור מאמנים, האם אתם מבצעים מעקב ומנהלים תיק אימונים? האם אתם עושים זאת עם ממשק ממוחשב? אתם חושבים שממשק כזה נחוץ לכם?

arad700

New member
עבור הר ניר

אהלן הר ניר 29 אכן שאלה יפה , בקרה ממוחשבת לדעתי הינה שלב אחד קדימה באימונים אישים אני אישי משתמש נכון להיום בקופה גדולה המחולקת לכרטיסיות של מתאמנים שבהם רשום הבקרה המעקב והיעדים וכו מאוד מסודר אבל בהחלט לעלות את זה לרמה ממוחשבת אני חושב שזה חיובי מאוד ומקצועי מאוד

חן M

New member
תשובות

לא . כן . לא . כן זה נחוץ ואם היתה מערכת זמינה וחכמה שכזאת שעונה לצרכיי בהחלט הייתי שוקל לרכוש . לא שאי אפשר לבנות משהו כזה לבד אבל .. :) .

oridoron77

New member
כן

לא מערכת ממוחשבת (שמח אם היתה אחת כזו) - אבל רישום הכולל את מצב המתאמן בכל הפרמטרים אשר אני יכול לאמוד (נתון לרמת הידע שלי בזמן הנוכחי כמובן). אורי

renegade21

New member
קודם כל סליחה על התשובה החלקית מקודם

ועכשיו לעניינינו התוכנה אינה נותנת אופציה לתוכנית אימון מגוונת אלא מקובעת מבחינת שיטות האימון ולא ניתנת לעריכה שתתאים יותר. אינה מחשבת משקלים (RM) וכלל אינה מעוניינת גם בכך כאשר צריכי לקבוע בה יעדים היעד מבחינת התוכנה יותר התעניינות במשקל ופחות התעניינות בשוני אחוזי השומן. כל תוכנה שמייחסת חשיבות ל-BMI עלולה להיראות מיותרת בעיני.

הר ניר29

New member
אוקיי

התוכנה מציגה את ה BMI ואינה מציגה מדדים אחרים. מדד BMI, הינו מוצלח אך יש לו את המגבלות שלו... יש דברים נוספים שאתה מוצא רלוונטים לשימוש במדיה ממוחשבת שאינם קיימים בתוכנה?

renegade21

New member
איני מסכים עם מדד BMI מקובע ומיושן

ואין לי מה עוד לתרום לדיון מצטער

הר ניר29

New member
אני לא חושב

שמדד BMI הוא מיושן... המדד הוא נוח... זה הייתרון שלו, אך שם נופל גם החיסרון.

renegade21

New member
המדד מייחס חשיבות אך ורק למשקל הוא לא מייחס

שום דבר לאחוזי שומן ומסת שריר יגיע לבדיקה אדם X שמשקלו ק"ג ואחוזי השומן לצורך העניין אחוזי השומן הם 7% גובהו של האדם הוא 1.75 עפ"י המדד אנחנו מדברים על אדם שסובל מהשמנת יתר אם נסתכל על אחוזי השומן נגיד שמצבו מדהים הלא כן?

חן M

New member
מאחר ולא ציינת את המשקל ...

המסקנה שלך לא רלוונטית . ואדם שעל פי BMI יהיה מוגדר כשמן אך על 7 % שומן סביר להניח שהוא לא זה שיגיע אליך ... המדד מהווה כלי מדידה לאנשים לא מאומנים ולכן ככלי מדידה ראשוני הוא כן עשוי להוות אינדקציה התחלתית (שנראית בעין) . אני הייתי מסתכל עליו כעל פחות מדד לצרכיי האישיים כמאמן אלה לתת אינדקציה למתאמן לא מאומן היכן הוא נמצא בסקאלה (בייחוד אם אין לי קליפר בסביבה) .

הר ניר29

New member
כפי שאמרתי

וכפי שחן ציין... המדד הזה הוא כלי מצויין כי הוא נוח!, כי הוא זמין... והוא מצויין בגלל שאתה מודע למגבלות שלו. אז יופי אתה מודד % שומן...גם למדדים אלו אין יתרון בכל אספקט של מדידה. יתרון וחסרון לכלי הזה... צריך למצאת את היתרון שלו...ואז הוא בסדר גמור.

חן M

New member
אני רק ריפרפתי בה

ולא התעמקתי ולכן לא יכול לומר לך דיעה עיניינית .

אני רושמת כל אימון בדוחות אקסל

לפי כל מתאמן, יעדים, תרגילים משקלים , חזרות וכו כדי שיהיה מעקב מסודר... האמת זה מאוד מתיש, כי בחדר כושר עצמו אני מסתובבת עם דפים ולא עם הלפטופ ובבית מעבירה את הנתונים. מצד שני אני מכינה מראש את התוכניות אימון שאני רוצה להעביר למתאמנים באותו יום, כך שאני לא באה ומאלתרת (כמובן מאלתרים מעט אם צריך) אלא עובדת מסודר...שזה נהדר. רקשוב זו אקסטרה השקעה. אני כבר שבוע חושבת אם להתחיל פשוט לקחת את הלפטופ איתי לאימונים או ש\ה יסרבל את העניין..? מה דעתך ?

iry

New member
הי, אני בדיוק באותה בעייה עם הדפים המסורבלים

אחת הלקוחות שלי מגיעה לאימון האישי עם הבלקברי שאליו שלחתי לה את תכנית האימונים ואם יש מודיפיקציות אז אני שולחת לה באותו יום או שוב מגיעה עם הדפים. בקיצר נראה לי שאתחיל להסתובב באימון גם על בלקברי או אפשר גם אייפון אולי- כל מכשיר אלקטרוני קטן שניתן להעלות עליו את הנתונים- אני גם משתמשת בגליון אקסל שאליו הוספתי גם נוסחאות.

למעלה