חלק ב'
ג'ס ואני הולכים. אני שונא את זה. מתי היא פשוט תעצור ותבין שכל המסע הזה הוא טיפשי? מתי היא תבין שאין טעם להמשיך, מפני שלא תהיה תהילה בסוף המסע? מתי היא תבין שיש רק מוות? *** "אתה מבין," היא אמרה לי כממתיקה סוד, "שכל העניין יתפרסם רק מחר. לכן עליך לשמור על שתיקה." הנהנתי. ג'ס היא עיתונאית, היא מבינה בדברים הללו. אני רק לא מבין למה נותנים לה לשמור סודות מדינה. "ובכן, שמעת על עין הדרך?" לא. "לפי השמועות, זו עין מסתורית שאנשים רואים לפני שהם נעלמים." היא לא חיכתה לתשובה. "בדרך כלל הם מטיילים, תיירים, או סתם אנשים שנקלעו לאזור שומם בטעות. הבעיה היא שבגלל שהאנשים הללו נעלמים, אף אחד לא ממש יודע איפה נמצאת העין הזאת. הדברים שמצאו ממוקמים במקומות שונים." אזרתי אומץ, דבר שבדרך כלל אין לי כשאני ניצב מול ג'ס, ושאלתי, "איך אתם יודעים שזו עין?" הייתי בטוח שהיא תענה לי "מסווג" לפי הפנים שלה. התשובה שלה הפתיעה אותי. "צילום." "צילום?" "תיירים. מטיילים. יש להם מצלמות. כשהם נעלמים נשארים הבגדים, משקפי השמש, המצלמות..." "ובמקרה מצאו תמונה של עין?" "כן." היא הנהנה ביובש. "אם כך, איך יודעים שזו העין שלקחה אותו?" "התאריך. זה היה היום שבו האיש נעלם. לא, אל תשאל איך יודעים שזה היה היום בו האיש נעלם," סגרתי את פי, "בדקו את מצב הבגדים. וגם לפי דיווחים של בתי מלון שבהם הוא שהה." "אם כך, כיצד את קשורה לזה?" לפי המבט שלה, ידעתי שאסור היה לי לשאול את זה. *** משהו זוהר. אני לא בטוח מה. כוכב זה לא יכול להיות, עכשיו בוקר. ג'ס רואה גם היא את הניצוץ, מסתבר. היא ממהרת אליו, ואני אחריה. מה הדבר הכי גרוע? נגלה שהשביל, שעליו אנחנו הולכים כבר כמה ימים, הסתיים? שיערה של ג'ס מתפזר. התסרוקת המרושלת לא מחזיקה מעמד. אני מנסה להשיג אותה, ללא הצלחה. היא נעצרת. אני מספיק להשיגה, לבסוף. היא עומדת, המומה, ומביטה בניצוץ. אני מרים את מבטי, ולעיני נגלה שביל שחור שבקצהו עומדת מה שחיפשנו. עין. *** במשך חדש ניסתה ג'ס לשכנע אותי לגלות מהי העין. היא ניסתה לפתות אותי, לאיים עלי, וכל דבר אחר. אחרי שהיא דרשה לפגוש אותי בכל יום, היא המשיכה לנסות. לפעמים היא העמידה פנים שהיא נכנעת ואז חזרה לפעולה במלוא המרץ. ידעתי שיהיה לי קשה להחזיק מעמד מולה, ולכן ניסיתי לשכנעה שאין טעם לחפש את העין המטופשת. ובכלל, למה היא צריכה אותי? היא הסבירה שהיא לא הולכת לבד, והיא לא רוצה שהתהילה תהיה רק שלה. ג'ס, למה שכנעת אותי? יכולים היו להיות לנו חיים שקטים. *** "אל תעמוד כאן ותבהה," היא אומרת לי, מנסה להישמע חסרת דאגות, כשלמעשה המתח שבקולה עצום. "אני מעדיף לעמוד." אני אומר בקול חלול. "אוף, אני לא מבינה מה הבעיה. זו בסך הכל עוד דרך." "העין כאן..." אני משיב בחולשה. אנחה. "את העין באנו למצוא." את העין את באת למצוא. אנחנו מביטים בעין, קבועה לה שם בקצה הדרך. העין מביטה בג'ס. היא קורצת. פניה של ג'ס משתנים. המתח שעומד בהן פג, ועמידתה הכפופה מעט מזדקפת. בצעדים בוטחים היא הולכת אל השביל, ואחרי רגע – נעלמת. אני עומד שם, המום, מחפש בעיני את ג'ס. לא מאמין שהיא כבר לא כאן. אני רואה את הבגדים שלה, הם נחים לצידי. אני לא מסוגל להרימם. "ג'ס..." אני לוחש ללא קול, מקווה שהיא תחזור. אבל היא לא. אין שיער בהיר, עיניים כחולות, או גומות חן. העין לקחה אותה. לא, לא העין. התהילה. ג'ס הושיטה את ידה לתהילה, והאחרונה לקחה את הכל. היא קרצה לג'ס, שבאה מיד ובלי מחשבה. האם התהילה מפתה עד כדי כך? אני לא רוצה להיות קרבנה הבא, אבל הערצה... ההערכה. התהילה. העין מתחילה להסתובב. היא מביטה בי. היא קורצת.