סקר חדש בפורום

../images/Emo124.gif סקר חדש בפורום ../images/Emo124.gif

שלושה מרוצים לסיום סבב הגביע העולמי, האם יצליח האלוף האולימפי פאולו בטיני לסגור את הפער מהמוביל דוידה רבלין? מי יזכה בסופו של דבר בסבב הגביע העולמי? אתם מוזמנים להצביע.

אבל הוא תמיד מתעייף בסוף העונה.

רבלין, לעומתו, תמיד טוב ממנו בלומברדיה, ובפארי - טור שניהם לא חולמים אפילו לנצח. מה יהיה ביום ראשון, זו שאלה מעניינת, שכנראה תכריע את התוצאה. המממ.... שניים רבים ושלישי לוקח?

IlanShacham

New member
עושה רושם שבטיני כיוון את העונה

כדי להיות בשיא הכושר בתקופה הזו - הוא לא נראה מרשים במיוחד בחצי הראשון, ועכשיו הוא נראה חזק מאוד. אני מאמין שהוא עוד ייקח תחרות או שניים.

levinerez

New member
הסיבה העיקרית שהפער לא ייסגר הוא

שמראש גרולשטיינר הלכה על הכסף של 2005 ולכן כל העונה תוכננה כך שרבלין והקבוצה ייקחו את הוורלד קאפ על מנת ששנה הבאה הם ייקבלו כרטיס כניסה לכל מירוץ שיבחרו. כך ב- 2005 יהיו יותר אפשרויות לכסף לקבוצה! באופניים לא צריך להיות חכם - רק לחפש את הכסף!!! ארז

miko1810

New member
למה אתה מתכוון

כשאתה אומר ש"בטיני כיוון את העונה". מה הוא בדיוק עשה בכדי לכוונן את עצמו? ברצינות, בלי ציניות. מה הוא עשה כדי לכוונן את עצמו כך שבדיוק באולימפיאדה, בתאריך מסויים הוא יהיה במלוא כושרו?

IlanShacham

New member
תשאל את ארמסטרונג...

אני לא מומחה גדול בענייני אימון, אבל ידוע שניתן לבנות את תוכנית האימונים כדי להגיע לשיא הכושר בזמן מסוים, בעיקר מפני שהגוף לא יכול להשאר בכושר שיא לאורך זמן. זה לא רק באופניים, אלא בענפי ספורט רבים אחרים.

אני מציע לך לעשות קצת שיעורי בית

האימון קצת השתנה בעשרים השנים האחרונות ספר מומלץ הוא: Cycling training bible מאת ג'ו פרייל מתוארת שם תורת האימון בהשלכה על אופניים בצורה מאוד טובה וקריאה. דווקא על בטיני לא הייתי אומר שהוא "כיוון את עצמו", לדעתי בטיני הוא רוכב "רב עונתי" שנמצא בכושר טוב רוב העונה אבל לא מכוון את עצמו לפיק מסויים. למרות שלא אתפלא אם הוא לא כיוון את האימונים שלו בשלושת החודשים האחרונים בצורה מכוונת למירוץ האולימפי. אבל גם באופניים יש רוכבים ש"מכוונים" את עצמם לתחרות ספציפית- באופני הרים זה בטוח ככה אם מתייחסים לאולימפיאדה. אני בטוח שמייקל פלפס או הטורפדו האוסטרלי (ת'ורפ) כיוונו עצמם במשך כל אימון בארבע השנים האחרונות בצורה שתעמיד אותם בפודיום באתונה השנה.

להגיע לשיא ברגע הנכון...

התופעה הזו של לתכנן את העונה לרגע אחד, פיק אחד בעונה. היא בדיוק כמו שמיקי אמר, לא תופעה שקשורה רק לאופניים. האולימפיאדה היא הדוגמא הכי טובה לכך. הטענה המרכזית במהלך תחרויות השחייה הייתה, שהשחיינים האמריקאים שרפו את עצמם במבחנים האמריקאים. הם הגיעו לשיא היכולת חודש מוקדם מדי, ולכן באופן יחסי לציפיות התוצאות שלהם מעט נמוכות (וכמובן שהם זכו בפחות מדליות ממה שהם ציפו). לעומתם האוסטרלים, במידה מסוימת הצליחו להגיע בכושר טוב יותר לאולימפיאדה. לגבי בטיני, בטיני כבר שנתיים מככב ומשתלט על סבב הגביע העולמי בדיוק אחרי הטור. בטור הוא עובד בשביל ויראנק (ומשפר את הכושר שלו) ואז בהמבורג, סאן סבסטיאן וציריך הוא פשוט קורע את כולם. השנה הוא פשוט הוסיף מרוץ אחד לתקופה הזו-מרוץ הכביש האולימפי.

למעלה