יש לי בעיה עם הניסוח וכמות הבחירה
הסקר מאפשר תשובה אחת בלבד, אך אפשרי מספר מצבים, גם של שכנות טובה וגם הקפדה על החלק שלך. האמת שמבחינה משפטית, זה נושא די סבוך והיות והגדר משותפת קשה מאוד להקפיד בכל צד, במיוחד אם מדובר בגדר רשת או סורגים עם מטפסים לופטים או גדר חיה. היות וכל צד יודע היטב כי הוא נכנס לבית עם גדר משותפת הוא חיב לדעת כי יהיו מצבים בהם הוא יאלץ לגזום את צמחית השכנים הפולשת לצד שלו. בסך הכל זה הדדי. גם להם יש גינה וגם הם גוזמים את שלי בדיוק כמו שאני את שלהם. למעט מקרים שדובר על נזק ממשי כמו פציעה מקוצים של צמחים או הרעלה מצמחים בתי המשפט ממש לא ששים לעסוק בסוגיות כגון אלו ומציעים להגיע לפשרה משותפת. אצלנו,(אצל אחי), פלשה הבוגנויליה של השכן בצורה מאוד חמורה לתוך שביל הגישה לבית וזה גרם לפציעות הילדים הקטנים מלבד הלכלוך הרב שיצרה הפריחה. לשמחתנו, מכתב מעורך דין עזר לשכנע את השכן לכרות סוף סוף את השיח אך לאחר לא מעט עימותים בין השניים. וכמובן, נכרתה גם השכנות הטובה. בשורה התחתונה?, לא נראה לי שיש חוקיות חד משמעית בנושאים אלו. ישנם מצבים שאין כמעט שום דרך לפתור את הבעיה בצד שלך אם מדובר בטרסה בגובה של 8 מ´ עם צמיחה גולשת, ואת זה אני אומר מתוך ניסיון אישי של משפחתי. בירושלים ואזורי ההר זה מאוד נפוץ שבגובה של כמה מטרים טובים מעליך השכן נותן לצמחיה מגינתו לגלוש. גם עץ ענק שעושה צל כבד על גינתך מהשכן ומונע ממך להנות משמש גורם נזק רב ולא אחת מגיעים לבתי המשפט בשל כך וזה מאוד לא נעים. בתקווה שלא נגיע לכך,ובברכת שבת שלום לכולם.