סקר חדש

איל1לשם

New member
בחירה קשה

נתתי בסוף את הקול שלי לברנרד ולואיז בגלל - ציון ,יוצאי היערות(גזעיים שבגזעיים) ,ובגלל שני מיודענו דלת אחורית והמרגל. על המקום השני אצלי היו מתחרים זרעי קיץ ,וגלוי עיניים( בעיקר בגלל שפריץ חרוזים....).

שַׁי

New member
בחרתי בּ'חג ומועד ונופל' בלב שלם

למרות שגם "רישומי פחם" וגם "ברנרד ולואיז" אהובים עלי מאד. אבל צריך להעריך את האלבום הזה, בעיקר בגלל שהוא אלבום ביכורים, שהביא לנו גם את ארול, גם את אולה בבו, גם את חבית הדגים, גם את טרמינל, גם את טיפש חכם, גם את תקוה וגם את שיר כאב וכל השירים המעולים האלה, באלבום אחד, שהוא עוד, כמו שכבר כתבתי, אלבום ביכורים. ולחשוב - מה היה לפניו? 'ירושלים של ברזל'? אז האלבום הזה הוא כמו יש מאין.

אולה בבו

הופיע במקור בתקליטון "עברנו את פרעה" בתחילת שנות התשעים, ביחד עם שיר הנושא, נרקומן ציבור ועוד שיר אחד שאני לא זוכר מה הוא כרגע. לאחר מכן פוזרו שירים אלה בהוצאות המחודשות (על דיסקים) של שלושת התקליטים הראשונים של מאיר, וב"מבחר". אולה בבו ב"שירי חג", נרקומן ציבור ב"ירוקות" ופרעה ב"מבחר". שמישהו יעזור לי עם השיר שמופיע ב"גלוי עיניים". (לצערי הוא עוד חסר בספרייתי). כך שמדובר בשיר שהוקלט בערך 15 שנה אחרי שירי חג.

שַׁי

New member
עכשו הבנתי, תודה. אבל למיטב זכרוני,

בסרט "מסע בחירות" הוא מספר על התקופה שאחרי 'ירושלים של ברזל' ואומר, שבכל מקום רצו שהוא ישיר את ירושלים של ברזל, והוא דוקא רצה לשיר שירים אחרים שלו, ואם אני לא טועה, הוא מציין את אולה בבו כאחד השירים ואף מדגיש, שאולה בבו כבר היה כתוב באותה תקופה.

yossnet1

New member
אולה בבו

עד כמה שידוע לי אולה בבו הוא אחד השירים הראשונים של מאיר אבל הוא אף פעם לא ידע מתי מתאים לנגן אותו או לאיזה אלבום להכניס אותו. הוא הוקלט אמנם מאוחר יחסית אבל שייך לתקופה הראשונה של מאיר.

בלין

New member
אגב אולה בבו

זה מבוסס במקרה על שיר של משהו אחר? זה נשמע כמו משהו שמתאים לדילן לשיר. מאיר דיבר על זה באיזה ראיון?

open space

New member
שיר הקומבינה, כמובן

מופיע ב"עברנו את פרעה" וכשיר אורח ב"וגלוי"

למעלה