סקר- מה גרם לכם לבחור בתחום

../images/Emo124.gifסקר- מה גרם לכם לבחור בתחום

שבחרתם לעסוק בו כעצמאי/ת? מעניין לדעת איך הגעתם להחלטה הסופית להתמקד ולהתחייב לתחום מסויים.

החוויה שלי-

אני תקועה בשלב הזה. לא מקבלת החלטות ומתחילה לחשוש שאולי אני מעדיפה להישאר במצב הזה!! זה מצב לא מחייב וכביכול חסר סיכונים שנותן לגיטימציה לחוסר עשיה. מה אתם אומרים? זה קרה לכם?

motyka

New member
לא בחרתי - זרמתי

התגלגלו נסיבות ומצאתי עצמי עם קצת זמן פנוי, אז התחלתי לעשות משהו שאני יודע. וכשהביקוש עלה - זרמתי יותר ויותר לכוון העצמאי (תוך שמירה על שליש משרה כשכיר לצורך זכויות פנסיה וביטוח לאומי).

חיפשתי איך ליצור הכנסה שאינה תלויה

חיפשתי איך להיות מתוגמל למשך שנים, על פעילות שעשיתי פעם אחת במקום מסויים. לאחר שנים רבות של פעילות בתחום המכירות (בתחום המחשבים) הבנתי שבכל פעם יש לבצע את תהליך המכירה שוב ושוב. ומה שמצאתי הוא איך לעשות פעולה פעם אחת ולהיות מתוגמל עליה שוב ושוב ושוב ...

הרשי לי לומר לך משהו ברונטית...

בחירה של תחום עיסוק, יכולה להתפרס על פני כמה שנים ואולי אפילו יותר... יש אנשים שממש לו ידעו (כמוני) שזה מה שהולך לקרות... לפעמים הדברים יש להם מהלך משלהם שהוא לא כל כך ברור ומובן ובכל זאת קורה. את מחפשת משהו מוחלט וסופי או כמו שאמרת "החלטה סופית להתמקד ולהתחייב לתחום מסוים..." ואני רוצה להגיד לך ש... אין "חיה" כזאת... הדבר ההחלטי היחיד שיש הוא הצורך בדברים מסוימים שאנחנו צריכים כדי להמשיך לחיות. חלק מזה זה אוכל שבשבילו צריך כסף...(ועוד כמה)... ויש רק דרך אחת "לעשות" כסף - לעשות! על ה"מה" לעשות, אפשר לדון עד בלי דיי... אבל, כדאי לעשות יותר מלדון כי מעשייה אפשר ללמוד משהו... מדיונים יש רק עוד דיעות בלי תאכלס...ואז זה מתחיל ב"ז"... שבוע טוב!

יונית א

New member
החיים כמהלך גמיש

מאד מתחברת לחלק הזה בדברייך. חשבתי רבות על השאלה של ברונטית, "איך החלטת לעסוק בתחום שלכם" ולא יכולתי למצוא (לעצמי) מענה . קודם כל כי אני לא חושבת שעשיתי אי פעם בחיים שלי מהלך מקצועי מתוכנן ומושכל של רשימת יתרונות/חסרונות משני צידי הדף ובחירת ההעדפה הרציונלית. תמיד - בכל עיסוק שהיה , הייתה מציאות תהליכית שנסחפתי לתחומים שהיה לי בהם יותר סיפוק ושם נשארתי יותר. כאשר אותו תחום כבר לא נתן את הפירות המיוחלים, נעתי הלאה לכוונים אחרים שמשכו אותי.
לברונטית התחושה שלי (ויכול להיות שהיא טעות בראיה, בגלל המדיה, והמידע השטוח בה) שאת מחפשת את הפתרונות שלך אצל האחרים. וזה לא נראה לי שיקדם אותך למקום כלשהו.

monicala

New member
זה הזמן להיעזר בסטטיסטיקה

אחת השיטות שעוזרות לי כשנדמה לי שהחיים תקועים ולא זורמים לשום מקום היא לחשוב סטטיסטית. אני בודקת את עצמי לאחור ורואה מה עשיתי בחיי המקצועיים בעבר. ואז אני מגלה שתמיד עבדתי, תמיד הרווחתי, תמיד נהניתי, ותמיד גם הצלחתי. ואז אני אומרת לעצמי שאם הצלחתי בעבר אין שום סיבה שלא אצליח בעתיד. הרי לא חל איזשהו שינוי דרסטי באישיות שלי. אותי זה תמיד מרגיע. ורציתי לומר לך משהו על הדוקטורט שאת מתכננת לנטוש. אם מה שמפחיד אותך היא ההוראה, זו סיבה מאוד לא מוצלחת לוותר על הדוקטורט. הוראה היא מיומנות נרכשת. היא דורשת התנסות, ועוד אחת ועוד אחת. מעטים הם אלה שיש להם כישורי הוראה טבעיים, ואין אדם ולו המיומן והמנוסה ביותר שלא מקבל כאבי בטן לפני שיעור. זה חלק מהעבודה. לא הגיוני שלאחר 20 שיעורים לא תרגישי יותר בטוחה בעצמך. ואם לא אחרי 20 אז אחרי 40. או אחרי 60. בסופו של דבר זה יתחיל לזרום. תחשבי איך תרגישי בעוד חמש שנים, כשהדוקטורט יכול היה להיות מאחורייך וויתרת עליו בשל קושי שניתן להתגבר עליו. לפעמים צריך לזמן את ההיגיון ולעשות איתו שיחה. להזיק זה לא יזיק.

אני כל פעם נדהמת מחדש מעד כמה

התגובות בפורום מדברות אלי. תודה, תודה!! אומנם אני מתחילה להרגיש כמו ז.. שכל, כפי שאביבה מגדירה את תהליך החיפוש האין סופי הזה, אבל אולי זה טוב. אולי אני צריכה למצות את שלב "ההתקשקשות" שבסופו של דבר גם מביא לתובנות. אומנם יש בו הרבה מידע מיותר ובחישה, אבל אני כן מתחילה להרגיש שדברים מתכנסים בהדרגה. לגבי ההוראה, אני מאמינה שאת צודקת. אני באמת לא מסוגלת לוותר לגמרי על התוכניות האקדמיות ובהגיון אני מבינה שהוראה לא באה לכולם בקלות. לא ברור לי אם זה ישתפראצלי באופן דרסטי, אבל יכול מאוד להיות ששווה לתת לעניין צ'אנס. אבל monicala, אני מקנא בך אם בעבר שלך יש בעיקר הנאה, הצלחות ורווחים. אני לא מרגישה (ואולי זו ראיה סובייקטיבית שלי) שככה ניתן לתאר את העבר שלי. היו תקופות נחמדות יותר ופחות, היו משכורות סבירות והיו הצלחות ואי הצלחות. אני תמיד לקחתי מאוד קשה את אי ההצלחות ונתתי להם להוריד לי את הביטחון והמוטיבציה. אולי בגלל זה אני זהירה לגבי ההחלטות הבאות ואפילו קצת חרדה.

למעלה