סקר קטן

TheSegal

New member
../images/Emo124.gifסקר קטן

מה גרם לכם להתחיל לראות דוקטור הו ? ומה הדבר הראשון שעלה לכם לראש כשראיתם את הפרק הראשון ?

TheSegal

New member
../images/Emo54.gifראשונה !!!!!!!!!! (מכירים את אלה? ../images/Emo6.gif)

את הפרק הראשון של דוקטור הו ראיתי במקרה, ראיתי את הפרסומת לפני ולא ממש הבנתי על מה זה ואז שכחתי מזה. פתחתי את הטלויזיה במקרה על הערוץ וראיתי משהו שנראה כמו סדרת מדע בדיוני נטולת תקציב (הקטע עם הבובות בחלון ראווה הרג אותי מצחוק) אבל היה לי קשה לפספס את השנינות וההומור ונתפסתי לסדרה הזאת. ומאז, זה רומן ארוך

נמר

New member
היי

אני כמוה ראיתי את הפרוסמות לסידרה ונדלקתי עליה

חחח הפורום האמת../images/Emo166.gif

כי אני זוכרת שהיתי באנגליה שמעתי המון את השם הזה דוקטור הו,עד שראיתי שנפתח לזה פורום חח ולא היה לי מושג שמכירים את זה בישראל
אז המנהלת אנהסקוט סיפרה לי קצת על הסדרה והתחלתי לראות
ואני חייבת להגיד שבכלל אין לי יס

faina s

New member
עונה ../images/Emo13.gif

אני דווקא כשראיתי את הפרסומות חשבתי שזאת עוד סדרה מטומטמת על מדע בדיוני (ז'אנר שאני לא מתה עליו) אז לא חשבתי לראות ואיזה פעם אחת מרוב שיעמום בשידורים החוזרים שבוע פתחתי את הערוץ ,לא התחלתי מהפרק הראשון התחלתי לראות בפרק השלישי או הרביעי נראה לי בהתחלה חשבתי מה לכל הרוחות הדבר הזה
אבל לא העברתי ערוץ והמשכתי לראות ואז לאט לאט (יותר נכון אחרי הפרק הבא
) פשוט התמכרתי ואחרי שהחליפו את השחקן לדייויד
התמכרתי עוד יותר

קורה

New member
עונה!!!

גם אני חשבתי שזאת סידרה מוזרה כזאת לפי הפרסומת אבל זה שודר במקום משהו שראיתי כל שבוע (נראה לי OC ). אז ישבתי לראות והתמכרתי (כריסופר אקלסטון הזה). כשנגמר הפרק הראשון בעצם השני פרקים הראשונים חשבתי שזה משהו שעוד לא ראיתי וזה מה שאהבתי.

Zygon

New member
ב-98 באנגליה בכנס למעריצי בבילון 5

והדבר הראשון שעלה לי לראש הוא שאני רוצה עוד מזה,7 שנים לקח לי לראות את כל הסדרה הקלאסית.

TheSegal

New member
מאיפה השגת את כל הסדרה הקלאסית ?

בבילון 5, ראיתי בערך פרק אחד (לא היה לי כבלים בזמן שזה שודר בארץ) ומאז אני אומרת לעצמי שאני חייבת לראות את הסדרה הזאת וזה תמיד מתפקשש לי...

Zygon

New member
קניתי אותם בקלטות חלק

אחרי הכנס,חלק הזמנתי מהאינטרנט (מאמאזון קודם אח"כ מבלקסטאר),אח"כ עברתי לDVD,אח"כ חלק מהסדרה שודר בבי בי סי פריים דאז. פה ושם מצאתי גם אנשים ועשיתי איתם החלפות (אנשים היו שמחים לתת את הפרק או שנים שיש להם,תמורת הרבה יותר). עד שהסדרה חידשה את עצמה,הייתי עוד קונה DVD מידי פעם,פרקים קלאסים בDVD הם החוויה האולטמיטיבית,הבי בי סי משקיע מאוד בשחרורים של הפרקים.

Zygon

New member
ולגבי בבילון 5

בזמנו היא היתה הדבר הכי טוב ששודר בטלביזיה,ממש כמו ספר בהרבה פרקים שכל החוטים מתקשרים בו אחד לשני,בכנס עצמו התארח היוצר של הסדרה ג'ו מייקל סטריזנסקי (להלן JMS) וסיפר על הרבה מהתלאות שהוא עבר בהפקת הסדרה,חוויה בלתי נשכחת בשבילי. באותו הכנס גם קיבלנו פריוויו לסדרה הספין-אוף (שבסוף לא שרדה) שנקראה קרוסייד ,והינו הראשונים לראות את הסרט השלישי שבא אחרי הסדרה River of souls לפני כל אחד אחר בעולם. חוץ מזה נחשפתי להרבה מד"ב בריטי,בשני חדרי וידאו משובחים שפעלו עד השעות הקטנות של הלילה,לקח לי גם המון זמן להשלים את כל הדברים שראיתי שם,היו שם דברים משובחים אחד אחד.

TheSegal

New member
אני ירוקה מקנאה !!!

תוכל להמליץ על עוד מדע בדיוני בריטי ?

Zygon

New member
יש כמה דברים ממש מומלצים:

יש כמה דברים ממש מומלצים: אני אדבר עליהם בקצרה פירוט יש בויקיפדיה. אם לא מפריעים לך דברים קצת ישנים ,כלומר שהאפקטים זולים כמו בסדרה הקלאסית של הדוקטור יש הרבה דברים שעשו בשנות ה-70 ,בעיקר בגלל הדחיפה שנתנה סדרה כמו דוקטור הו לתעשיה,בבי בי סי עשו הרבה דברים והמתחרים בטלביזיה המסחרית הגיבו בהתאם. טרי נאישון שיצר את הדאלקים יצר שני סדרות עיקריות,הראשונה היא אופרת חלל גרנדיוזית בתקציב מזערי בשם Blake's 7 שהיא פחות או יותר הארכטייפ של סדרות מד"ב מודרניות כמו Farscape או Lexx ,קבוצת אנשים שבורחים מפדרציה טוטלאטרית נתקלים בחללית חייזרית בעלת טכנולוגיה מתקדמת,הם הופכים למורדים תחת הנהגתו של רוג' בלייק ועוברים המון הרפתקאות,העלילות מורכבות ומסובכות השחקנים מדהימים בכשרונם,הכתיבה משובחת הדיאלוגים שנונים,האפקטים הם כמו של דוקטור הו,התוכן למבוגרים ומזכיר מאוד את "אני קלאודיוס" ועוד סדרות מופת אחרת מהתקופה.(4 עונות 13 פרקים לעונה 50 דקות לפרק). הסדרה השניה היא Survivors או ניצולים ,היא עוסקת בוירוס שמשמיד את רוב אוכלוסית כ"א והחברה שאנשים יוצרים לעצמם אחרי,סדרה מרתקת ומבוססת דמיות בלי אפקט מיוחד אחד (מה שפחות מיישן אותה יחסית להיום) ,מצד אחד סדרה מאוד טרגית מצד שני היא מעבירה גם אווירה של חירות מהעולם המודרני,הרבה פרקים מעוררי מחשבה.(3 עונות 13 פרקים לעונה 50 דקות לפרק). עוד סדרות קצרות יותר יחסית הם Moonbase 3 שיצר מפיק דוקטור הו לשעבר,ברי לטס. Doomwatch מעין משטרת מדענים ממשלתית שעוקבת אחרי נסויים מדעים שיצאו מכלל שליטה,Timeslip סדרת ילדים איכותית,Ufo ו Space 1999 של ג'רי אנדרסון,star cops של כריס באוצ'ר (תסריטאי בעבר של דוקטור הו וBlake's 7 ), עוד כמה דברים קצרים ומשובחים Day of the triffids (הגרסה משנות השמונים) ,The night man שני הספיישלים The flipside of dominic Hyde ו Another flip for dominic ,סדרה לילדים מצוינת בשם The tommrow people.הרבה מחזות של מד"ב במיוחד של ניג'ל נייל ( Nigel kneale ) והקו-פרודוקציה עם גרמניה Star maidens . יש לי עוד דברים,זה פחות או יותר מה שיש לי על המדפים,בלי לפתוח ארונות יותר מידי,כתבתי את השמות באנגלית אז מי שמעוניין ביותר מידע עליהם שידביק אותם בגוגל ויוסיף (+Wiki ) והוא סופר מוצא את זה.

Zygon

New member
וכמובן יש כמה דברים שיצאו

בשנות ה-90 ,שלא היה דוקטור הו בטלביזיה (השנים האפלות) כמו The last train ששואב הרבה מSurvivors, Invasion :earth שעושה אקספיילז יותר טוב מהמקור והקומדיה Red Dwarf שבטח הרבה אנשים מכירים.

Zygon

New member
ויש גם המון אתרים על הסדרות

אחד מהם הוא האתר של קלייב באנקס שנותן יופי של דאטהבייס על המון סדרות מד"ב וקלאט בריטיות.

TheSegal

New member
../images/Emo45.gifתודה!!!!

לא יעזור בית דין, אין על סדרות בריטיות....

morany20

New member
בסקוטלנד

תכל'ס? התחלתי לראות את הסדרה רק כי מישהו שאני מאוד אוהבת הראה לי אותה ובהתחלה זה נתן לי תירוץ לשיחה איתו.. עד שהתמכרתי :)

buffgirl

New member
האמ...

חברים שלי דיברו על זה פה ושם, ואז כשראיתי שזה מגיע ליס אמרתי לעצמי שאני חייבת לראות את זה. אני חושבת שראיתי מהאצמע של הפרק הראשון וזה היה נחמד, הואז הראו את הטריילר לפרק הבא, שהיה עם צ'ארלס דיקנס [?] בעסר ואני נורא אוהבת דברים תקופתיים [כל עוד הם לא דרמות משעממות], אז פשוט המשכתי לראות מאז.

גלבטרון

New member
ובכן...

אני הייתי רואה את הד"ר מאז שהוא שודר ב-BBC Prime וכאשר שמעתי על "החידוש" ישר התחלתי לראות. כריסטופר אקקלסטון גילם ד"ר ענק (הטוב ביותר מבין הד"רים לטעמי) ממש הצטערתי שהוא עזב.

Yaki J

New member
התחלתי לראות את הסדרה הקלאסית באמצע שנות ה90

והתמכרתי. התחלתי לקרוא עליה יותר, להשלים את הפרקים הקלאסים (וכשהיא שודרה בפריים עקבתי אחרי כל הסדרה), ובאיזשהו שלב נכנסתי גם לoutpost Gallifrey שהוא אתר חובה לכל הוביאן, ולקרוא בפורומים שם. כשניהלתי בזמנו את יס וויקנד קיבלתי יום אחד גלויה מהBBC, שכל מה שהיה כתוב עליה זה "בקרוב" ותמונה של הטארדיס. ואז התחיל כל הטירוף של החדשות על הסדרה, ההכרזה על ראסל טי דיוויס, הליהוקים (כששמעתי שזה כריסטופר אקלסטון שמחתי ומבילי פייפר בכלל התלהבתי) וכו'. ויום אחד קיבלתי לצפיה מוקדמת את הפרק הראשון (נדמה לי שזה היה חודשיים-שלושה לפני שהפרק שודר) שלא היה מבריק (וגם לא השלימו עדיין את האפקטים כך שהוא היה מוזר) אבל היה בו המון פוטנציאל ואז "נשאבתי" בחזרה לסדרה.

למעלה