סקר קצר

../images/Emo124.gif סקר קצר ../images/Emo124.gif

בזמן האחרון מדברים המון על שלילת זכויות לאנשים שלא התגייסו . ובעיקר סלבריטאים שלא מצאו לנכון להתגייס . עכשיו , השאלה שלי היא כזאת : אם הייתם במקומו של כדורגלן/ דוגמנית/ שחקן/ית , והייתם יודעים שהצבא רק יתקע לכם את הקריירה, הייתם מתגייסים ? ותענו בריצנות, עם יד על הלב . אם הייתם מוותרים על הכסף , על הפספוס של המומנטום בקריירה, אולי על כל העתיד שלכם בתחום , ובכל זאת הולכים להתגייס ...

Jan22

New member
האמת

אני בנאדם שכסף לא מזיז לו.סוג רכב לא מעניין אותו (המטרה שלו להסיע אותי מX לY). אישית הייתי שם את זה בצד. אבל זה רק בגלל שאני בנאדם שכל הפרסום ,כסף ,הצלחה וכו' לא כל כך מעניינים אותו כל כך. ובכלל ,איפה עוד אפשר לפרק ערבים מכות ? רק בצבא ...אין על זה !

Lady McBeth

New member
לכל אחד הצבא בא בזמן לא טוב

כל בנאדם שמתגייס מרגיש שהצבא "תוקע לו את הקריירה", לא רק לדוגמנים/שחקנים/כדורגלנים. אז איפה עובר הגבול? מי יקבע איזו קריירה שווה יותר? להקת המטאל שהייתה לי לפני הצבא או כישורי השירה של מאיה בוסקילה? הלוואי שהעליהום שעושים על חרדים בגלל שהם לא מתגייסים (וזה "לפחות" כי הם הולכים ללמוד בישיבה) היה מתרחש על כל דוגמנית שהחליטה להכריז על עצמה כדתייה ולצאת מהצבא.

Shaycus

New member
כן

ללא ספק הייתי מתגייס, עושה את המינימום מודה, הייתי מתחמק ממילואים, אבל צבא? בחיית. להשמיד אותם אחד אחד.

דעתי...

אני חושבת שאנשים לא מבינים כמה הצבא תורם, יותר ממה שהוא לוקח . אני יודעת שאצלי אישית , בסוף יב' , הציעו הצעה מאוד מפתה , שכדי לממש אותה הייתי צריכה לוותר על הגיוס ,אבל העדפתי להתגייס . אומנם בכנות, זה לא נבע מפטריוטיות , אבל עדיין רציתי לקחת חלק בחוויה הזאת . אבל עכשיו, אחרי שסיימתי עם זה , אני מבינה עד כמה זאת טעות לוותר על הצבא.

yehuda18

New member
שירות לאומי..

לא חובה רק צבא.. ספורטאים יכולים גם לעשות שירות לאומי שזה לא פחות חשוב.. להיות מתנדב במד"א לדעתי תורם יותר מרוב הג'ובניקים שעושים צבא בקריה.. תה"ש.. צרפין..

JamicaniT

New member
כן. הייתי מתגייסת.

אבל כולנו פה כבר אחרי שירות צבאי מלא אז בדיעבד זה נורא קל להגיד שהצבא תורם המון. וזה נכון. אין לי ספק. אבל זו החלטה מסובכת.

BenisaaC

New member
כן

למה מי הם בכלל שלא יתגייסו אז מה אם הם עובדים בטלוויזיה או משחקים כדורגל למה אני כן והוא לא?

ק ד ו ש

New member
דוגמא מעולה לכך היא ברק פלג

שחקן נבחרת ישראל לשעבר (בכדורסל), ששירת בסיירת מטכ"ל. אני אישית הייתי מתגייס, אולי להיות משק ממטרות, אבל אין ספק שהייתי מתגייס. חוץ מזה, שיש מעטטטטטטט מאוד אנשים במדינה שבאמת הקריירה שלהם כזאת מוצלחת וחשובה שהצבא "יעצור" להם אותה. אנשים כמו שחר פאר, בן סהר, ושות', אלה לא האנשים שיעשו את הצבא חזק יותר, אבל יכולים להביא כבוד למדינה בדרכים אחרות. אגב, יוסי בניון עשה צבא, והיום מצליח יותר מכל ישראלי. גם טל בן חיים.

למעלה