עדכון להורי השריונאים....

../images/Emo124.gifעדכון להורי השריונאים....

(לא ראיתי כאלה בפורום): במהלך השבוע הנוכחי עברו טירוני השריון(מחזור מרץ)סד"ח בלטרון ובסיומו היום התקיים יום הורים שבתחילתו הרצה המג"ד, לאחר מכן ענה על שאלות ההורים. הטירונות מסתיימת בעוד שבועיים כאשר בשבוע השני הטירונים יוצאים למשימות אבט"ש. לאחר מכן יתחילו בלימודי המקצועות. בתאריך: 7.7.05, יערך טכס ההשבעה בלטרון ולאחר מכן יצאו לרגילה. לאחר הרגילה מתחיל הצמ"פ. במהלך ההתנתקות הם יהוו עתודה בלבד או במקרים מסוימים יופנו למשימות אבט"ש. נאחל להם

oshiko

New member
../images/Emo50.gif בכל

תודה על העידכון. מעניין שהשיריון עורך השבעה מאוחרת יחסית לשאר. אולי בגלל שזה משולב בשאר הפעילויות שתיארת. בהצלחה בצמ"פ. האם הוא כבר יודע איזה תפקיד הוא מקבל בצוות?

../images/Emo4.gifהטירונים העבירו לפני שבוע בערך..

את סדרי העדיפות שלהם, אך עדיין לא קבלו את השיבוץ. הבן שלי ביקש להיות תותחן ולאחר מכן טען. בינתיים הסימפטומים אצלו מאפיינים"מורעל".

oshiko

New member
תותחן .vs טען - יתרונות וחסרונות

אני הייתי תותחן. בסה"כ די אהבתי את התפקיד, כי יש בו עניין והפעלת ראש יחסית לתפקידי הצוות הלא-פיקודיים האחרים. לפעמים קינאתי בטען, בעיקר בתרגילים ממושכים, מפני שהוא נושם אויר ורואה מה קורה סביב. אני מניח שגם לתוצאות שלו במטווח הכבד תהיה השפעה. שיהיה בהצלחה בכל מקרה.

../images/Emo51.gifהאמת היא שהיום כדי להיות....

איש צוות צריך להיות חצי אקדמאי כולל הנהג. פעם לקחו מושבניקים כנהגים כי הם מסתדרים טוב עם הסטיקים(מי שזוכר), היום המערכות כל כך משוכללות שבכל תפקיד אתה צריך ראש טוב. כמו שאמרת, נחכה ונראה, מבחינתו הכל טוב.

אימשל2

New member
תפקידים בשיריון

קודם כל, הריני להפריך בזאת את הטענה שאין פה הורים לשריונרים. יש לפחות אחת. אני. אלא, שהבן שלי כבר לא טירון ונמצא בקורס פיקודי. אני רוצה לתת לך קצת רקע מנסיונו של חייל ותיק יותר בחיל. לבני הודיעו שהוא עומד להיות תותחן. הוא היה מאד מאושר, משום שיש לתותחן הילה של זה שעושה את העבודה החשובה ומאתגרת ביותר בטנק. בדיעבד, כשהתיצב ביום ראשון (לאחר שבת בבית), שלחו אותו לתפקיד הטען. הוא היה מבואס קשות בדיוק יום אחד. הסתברו לו שני דברים. 1. המיתוס של התותחן ה"אינטליגנט" לא רלוונטי בטנקי המרכבה (שעליהם משרתים כולם), כיון שאת עיקר העבודה עושה מחשב. 2. בתפקיד הטען, הוא אחראי לא רק על העבודה השחורה של טעינת הפגזים (שאגב, איננה פיזית בלבד, אלא מחייבת בטנק המודרני, גם ידע והבנה). הטען אחראי גם על הירי במאג וב-0.5 (כלי הירי ה"קלים" של הטנק). יתרון נוסף שיש לו, כפי שציין אושיקו, הוא הזכות לעמוד בצריח עם המט"ק. דבר שנותן לו ראיה מערכתית יותר של המתרחש סביבו. לבן שלי שאהב להגדיל ראש, התאים להיות בתפקיד שחולש על יותר ידע. בסופו של דבר, מי שמוכשר להיות מט"ק לומד את כל המקצועות. אחרי שבקורס מט"קים למד את תפקיד התותחן, שאלתי אותו מה דעתו. הוא אמר שזה די משעמם כמו שהוא התרשם. בכל אופן, לכל תפקיד יש את האתגר שלו. גם לנהוג בכלי עם עוצמה כזו שמגיע למהירויות של מכונית, זה אתגר ותענוג לא קטן. כפי שהבנת, מצליחים להרעיל אותם (גם אותנו) וגורמים להם להבין, שכצוות הם חולשים על עוצמה שקשה לתאר, הכוללת כיום גם הרבה טכנולוגיה מתקדמת.

למעלה