פינת חדשות IT

antidot

New member
../images/Emo124.gif פינת חדשות IT

אנשים לא טובים מחפשים את המחשבים הנגועים בווירוס MyDoom. הווירוס בנוסף לעומס שהוא יוצר, משאיר גם כמה backdoors במערכת שניתן לנצל אותם. בעקבות כל המהומה, מייקרוסופט מציעה כופר למוצא של ממציא הווירוס.
ניתוח של Datacomm Research Company טוען שרשתות המבוססות Wireless MAN (ע"ע 802.16 ) עתידות להתפשט במהרה, ליצור תשתית של hotsopts ולחבר רשתות LAN במתחם העירוני. פרטים...
נרא שLucent מתחילה להתאושש לאחר התקופה הקשה שהיא עברה מאז התפוצצות בועת ההיי-טק והיא דווחה על כמעט הכפלה ברווח תפעולי בQ1 של השנה: http://www.informationweek.com/story/showArticle.jhtml;jsessionid=S3CZ4VIVDE34EQSNDBGCKHY?articleID=17500279
האם אנחנו נראה בקרוב Proliant-ים מבוססי Opteron (מעבד 64bit של AMD) ? אומנם רשמית HP לא מאשרים את הידיעה, אך רומזים שלא רחוק היום. http://www.internetweek.com/breakingNews/showArticle.jhtml?articleID=17502083 (שיעשו את זה יותר מהר ! יש לי שרתים לרכוש בקרוב...) אתם מוזמנים להוסיף...
 

Uval

New member
~מצדיע~

רק בשבילו עשיתי LOGOFF וLOGON הרגע (טוב, נו, גם כי שיניתי סיסמא)
 

פוֹלי

New member
ומה לגבי any key../images/Emo35.gif

תבוא המקלדת שיהיה עליה מקש כזה שימנע את שאלת הקיטבג הנצחית "שרה, כתוב לי press any key ואין לי כזה מקש..."
 
בנוגע לנקודה השנייה...

ישנן כבר למעלה ממאה אלף hot spots ברחבי ארה"ב (ואפילו כמה עשרות בארץ). נקודה מעניינת היא שישנן חברות שמקימות שדרות של hot spots על מנת לייצר תשתיות תמסורת אלטרנטיביות. הן בעיקר מבוססות על 802.11b ו-802.11g. נקודה מרגשת נוספת היא ה-war driving, שתופס תאוצה בארה"ב. בקרוב ב-WLAN הקרוב למקום מגוריכם... מזל טוב על הפורום!
 

shed

New member
--->

הכוונה בכתבה לא לפרישת hotspots עם 802.16 אלא לשימוש בתשתית מבוסס 802.16 על מנת לפרוש hotspots בשטחים גדולים כמו אוניברסיטאות ואפילו חלקים נרחבים מהסנטרל פארק. 802.11x מצויין לרשת לוקאלית, כשמדובר באספקת access, אבטחת גישה זה כבר סיפור אחר. לא יהיה war driving עם 802.16.
 
------>

אולי לא הייתי ברור מספיק, אבל הנקודה שהצגתי היא המצב כיום. כיום מיישמים בארה"ב טופולוגיות מורכבות עם 802.11x, שנועד במקורו ל-WLAN. אנו רואים יצירות "מעניינות" כמו זו, למשל. רבים מייחלים ל-802.16 המיועד ל-MAN. הוא אמנם אמור להיות חסין מפני war driving, אולם אני מאמין שכמו כל תקן חדש, הוא יהיה פגיע (וכבר יש מספר הצעות לשיפורי אבטחה). אני תוהה באיזו שנה משרד התקשורת יתיר לעשות שימוש בטכנולוגיה... לטעמי, הוא חושש מחפיפה עם רישיונות התקשורת הנוכחיים (שלא לדבר על פינוי תדרים...).
 
ועוד הבהרונת, אם כבר

כתקן ה-802.16 אמור (גם) לעשות סדר, כיוון שהקישוריות במרחב הזה היתה קניינית.
 

antidot

New member
אנקדוטה

שד הוא אחד המיישמים של 802.16 ומכיר בכלל לא רע את התקן
 

shed

New member
מה????

לא הבנתי מה הקשר לבוינגו. בסך הכל אוסף של hotspots, כולם 11x כשיש רומינג ביניהם. יש לי אפילו חשבון אצלם (יותר נכון, היה לי, עברתי ל-att). לא מדובר בטופולוגיות מורכבות. ראיתי התקנות מורכבות, בוינגו היא לא אחת מהן. עד היום, בטופוגרפיות מורכבות, נעשה שימוש במספר מערכות, חלקן ptp, לעברת ה-backhaul, חלקן ptmp לפזר אותו ללקוח הקצה, במגוון תדרים: 5.8,5.3,2.4,900 בתחום שאינו דורש רישוי. בספקטרומים שדורשים רישוי אפשר למצוא התקנות ב-2.5, 3.5 (בעיקר אירופה) ואפילו 700MHz (ספקטרום שנמצא בבעלות חברות טלפוניה בארה"ב). בקשר למשרד התקשורת: אתה יכול להשתמש עכשיו בציוד 2.4 שעובד לפי 802.16. אין מגבלה של משרד התקשורת. הוא מתעניין רק בתדרים, לא באפנונים, ובטח לא ב-mac. תקן 802.16 מגדיר עבודה בתדרים של 11G-38G, ובתדרים מתחת ל-11. (הווה אומר 900,2.5,2.4,3.5,5.3,5.8 ועוד). תדרי ה-2.4 נפתחו לשימוש הציבור לא מזמן וניתן להשתמש בהם חופשי. גם לפני השחרור, חלק מהספקטרום של ה-2.4 היה פתוח לציבור, והיה ניתן להשתמש במערכות 11 או 16 בתחום המותר (ערוצים 1-9). אני לא רוצה להיכנס כאן ליכולות האבטחה של 802.16. הדיון יגלוש לשווא. נק' נוספת שלא הבנתי היא "טכנולוגיה במרחב הזה היא קניינית". איזה טכנולוגיה ואיזה מרחב? אם אתה מדבר על last mile אלחוטי, הרי שיש היום כמה נישות: 1. אלווריון עם הפתרון שלה. (hopper או 11b). 2. מערכות מבוססות 11, שהן למעשה פשוט כרטיסים חזקים עם מגברים. אפשר לראות את smartbirdg, ydi ועוד. 3. waverider עם הפתרון שלה ב-900. 4. ניצנים ראשונים של 802.16. אלווריון הודיעה לאחרונה שהיא הולכת לפתח מע' 802.16. כנ"ל אינטל. בכל מקרה, אם נחזור לנושא השרשור וההודעה של אנטי, הרי שאני מסכים עם כל מילה, כמעט, שנכתבה בכתבה. לדעתי החברות הגדולות (אינטל ועוד) דוחפות לכיוון ה-16e ומנסות לעכב את אישור התקן (כדי להרוויח זמן, הן נכנסו למשחק מאוחר יחסית). הדחיפה לכיוון 16e, היא על מנת להשיג יכולת מוביליטי, אשר רק היא תבטיח כמויות במספרים ש-wifi מפגין היום. בלי הכמויות הנ"ל אין סיבה למפלצת כמו אינטל להיכנס לפרוייקט.
 
ואפרופו...

מי שמתכנן לנסוע לסינגפור ולהתעלק על רשת אלחוטית של מישהו... שימו לב לכתבה הזו, במיוחד למשפט בסוף !!
 
----------->

מה שאמרת נשמע מאוד מעניין ומקצועי. לגבי משרד התקשורת - כשעיינתי באתר שלהם ראיתי שהם שחררו את הטווח 2418-2457. אני מבין ממך שטווח זה יכול לשמש גם את 802.16, נכון? צריך לזכור דבר נוסף, צדקת שאמרת שמשרד התקשורת אמנם לא מתעניין באפנונים אלא בטווח התדרים. העניין הוא שהוא גם מתעניין בהיקף השימוש. ממה שאני זוכר מהזמירות שלהם הוא שהם מאשרים בשלב זה את השימוש בתדרים הללו רק בחצרים מאוד מתוחמים ויש כאן בעייתיות מסויימת, לא? אשמח לשמוע את דעתך.
 

shed

New member
הבהרות.

ננסה לעשות סדר בסלט. 1. משרד התקשורת שחרר את תדרי ה-2.4 לשימוש ללא צורך ברישוי. לפני כן, לא היתה חובה לקנות את התדר אבל כן היתה חובה לקבל אישור הפעלה. בתחום התדרים הנ"ל אתה יכול להשתמש בכל אפנון שבא לך, ofdm, cck, או אפילו אפנון am. בלי כל קשר לשכבות מעל. כמובן, שאתה צריך לשמור על מגבלות etsi שהם 20dbm (תוך התחשבות ב-duty cycle) ועד 26dbm ב-peak power. 2. בקשר ל"חצרות מתוחמים" - מדובר בתקנה לחוק הבזק אשר מאשר שימוש ב-wifi, על מנת לספק אינטרנט בתשלום, בחצרות מתוחמים. זכותי לשדר ב-2.4 בכל רמת אביב, כל עוד אני לא גובה שום תשלום או מקבל תמורה על השידור, וכמובן, כל עוד אני לא חורג מעוצמות שידור. חצרות מתוחמים לא מתייחסים לתדר, הם מגבילים את האפשרות לספק אינטרנט בתשלום, בלי שיהיה צורך ברישוי isp. שד (שצריך לצאת לטמפ' של 11- כדי לחטוף משהו לאכול)
 

dov98

New member
802.16 עובד בכל תחומי ------->

התדרים של הWLAN ולכן בתדרים שכבר אושרו לWLAN ע"י משרד התקשורת איני רואה בעיה להפעיל WMAN .
 

פוֹלי

New member
ואם כבר בוירוסים עסקינן, שאלת

התעניינות אישית... איזה אנטי וירוס מותקן אצלכם בחברה
איך אתם מנתרים ובודקים שאכן כל המשתמשים מעודכנים יום יום
כבר קרה לכם שוירוס הפיל את כל המחשבים
אם כן, איך טיפלתם בנושא מבלי להשבית חברה שלמה
 

סופרמן!

New member
אצלנו...

יש נורטון אנטיוירוס corporate edition שמעודכן אוטומטית בכל כניסה לרשת. ובשל ההפרדה המוחלטת בין הרשת הפנימית לאינטרנט(משהב"ט) נתקלתי עד היום ברשת הפנימית בשני וירוסים בלבד, אחד צ'רנוביל והשני איזה וירוס מקרו בוורד, בשני המקרים לא נגרמו נזקים יוצאי דופן. תשאלו איך הגיע הצ'רנוביל? את הגוסטים שלנו אנחנו בעיקרון עושים לבד, אבל מחשבים חדשים מגיעים עם דיסקים מותקנים והייתה סידרה של הארדדיסקים חולים, התגלה אחריי כמה ימים וחוסל במהירות. כשחושבים על זה, דיי מפתיע שבשלוש שנים הרשת שלנו(טפו טפו) לא נפגעה אפילו פעם אחת.
 

Rיקושט

New member
NAV2004

סומכים על הauto update. קרה שהLAN יצר DoS על הWAN בגלל טעות שעשיתי בחוקים של הFW ואיפשרתי לbluster להכנס לLAN (לפעמים הIPTABLES מעצבן) אבל מהר מאוד הבנתי מה קרה והתחלתי לנקות את המחשבים הנגועים, שרף לי כמה שעות אקסטרה בערב אחרי העבודה. על טעויות משלמים. נ.ב הFW חשף כתובת IP אחת יחידה במשך 5 דקות בלבד וזה הספיק בשביל להדביק את אותו המחשב, מדהים.
 

skyhawlk

New member
eTrust AV - אנחנו מפתחים אותו

בודק עידכונים אוטומאטית כל חצי שעה. תוכנת ניהול שולחת KEEP ALIVES פעמיים ביום לבדוק שאכן המנוע נמצא למעלה ומעודכן כראוי. כבר כשנה וחצי אין אירועים מיוחדים.
 

rattlehead

New member
NAV CE

מעדכן תחנות באופן שוטף כל פרק זמן מוגדר וכל התחברות למערכת. כדי לראות שהעדכון מתבצע מספיק להיכנס לCONSOLE ורואים שם יופי את מצב העידכון בכל אחד מהתחנות. (חלק מ"בדיקות הבוקר" שאני עושה כל יום) בזמנו היתה לי בעיה עם הורדת העדכון ולכן כתבתי תוכנה שמתחברת לאתר של נורטון וכותבת לקובץ לוג את העידכון שיש באתר ברגע ההורדה. יום אחרי אני משווה אם העדכון במחשב הוא אכן העידכון שרשום בלוג.
 
למעלה