פירגה
הייתי שמחה למתכון של חצילים

../images/Emo124.gifפירגה ../images/Emo2.gif הייתי שמחה למתכון של חצילים

אפויים בתנור ועליהם שמים טחינה וחומוס קניתי חצילים ובא לי נורא להכין אשמח למתכון בזמנך הפנוי תודה מראש וערב נעים
 

pirge

New member
החצילים קלויים במחבת. יש לי

מחבת שמיועדת לקליית חצילים. לנקב את החציל במספר מקומות עם מזלג לקלות כ-15 דקות (להפוך פעם אחת במהלך הקלייה) - לבדוק שהחציל רך וקלוי היטב מעבירים לשולחן את החציל החם וחוצים אותו ל-2 ויוצקים עליו חומוס/טחינה מתובלים.מקשטים וזהו... בבקשה.
 

pirge

New member
חצילים /פטריות אפויים בטחינה

חצילים ופטריות מוקרמים בטחינה - מעדן נפלאו pirge [מצורף קובץ jpg] ו 18:04 | 11/11 פטריות / חצילים אפוי בטחינה - פיקנטי ומיוחדו pirge / אוכל חלבי ו 10:46 | 07/02/05 מאת:פירגה מארז פטריות - לחצות לשניים חציל מקולף למשעי-חלק כן וחלק לא—חתוך לקוביות (אפשר להכין רק עם פטריות או רק עם חצילים) מטוגנים בהקפצה עם 2-3 בצלים קצוצים ושום לטעם-- עד להזהבה ולריכוך (יש לשמור על צורת הפטריות והקוביות ולא למעוך) מוסיפים: מלח: פלפל שחור: מעט אגוז מוסקט שוטחים בתבנית פיירקס מכסים בטחינה ביתית מתובלת ופיקנטית מזרזפים כפית סילאן על הכל אופים בחום 175 עד שהטחינה מ ב ע ב ע ת.. (כמה דקות) ומגישים מיד תהנו
 

pirge

New member
בעונת הרימונים מקשטים בגרגרים אדומים וסומאק

 

pirge

New member
סלט חצילים בשכבות של שום טחינה וסילאן-מיוחד

חציל אציל וחגיגי בנגיעות טחינה שום סילאןו pirge / אוכל חלבי [מצורף קובץ jpg] ו 16:34 | 23/08/07 חציל קלוי בנגיעות טחינה סילאן ושום חדשו pirge [מצורף קובץ jpg] ו 09:00 | 21/08/07 סלט חדש נפלא וטעים במיוחד ,בטעמים לא שגרתיים שהחציל אוהב/פירגה ערוך בקערה בשכבות בלי לערבב. קולים 4 חצילים גדולים מוציאים את תוכן החצילים ומסננים לניקוז נוזלים מעבירים את תוכן החצילים - כמו שהוא טבעי-----בלי למעוך---- לקערת הגשה יפה בוזקים מעט מלח - בלי לערבב יוצקים בכף שכבה של טחינה גולמית שתכסה את כל החציל (טחינה היונה) - כ-4 כפות - לא לערבב מפזרים מעל לטחינה באופן שווה 4 שיני שום בשרניות ושמנמנות -----כתושות מעל לכל יוצקים בתנועות סיבוביות כ-3-- 2 כפות סילאן תמרים לא לערבב----שומרים במקרר עד להגשה אפשר להכין כשעתיים לפני האירוח מעבירים לצלחת האישית עם כף גדולה שאוספת את כל התכולה מהקרקעית עד למעלה. תהנו
 
למעלה