רבקה - עשבי תיבול

טליW

New member
../images/Emo124.gifרבקה - עשבי תיבול

בתור ה-מומחית, יש לי שאלה קניתי עשבי תיבול בעציצונים... מה עכשיו? פעם, בדירה אחרת, היו לי אדניות. עכשיו אין לי ואני גם לא רוצה. האם הם צריכים שמש ישירה או מספיק להם אור? מה אומרת האקספרט

r66

New member
שמש והרבה. ממליצה להעביר לעציצים /

אדניות גדולים יותר. להשקות לפי הצורך ובכלל לא לתת להם להיות באדמה יבשה, חייבים לחות (לא שטפון) תמידית. לקטום את הפריחה, כדי שהענפים יתפצלו והצמח יתחזק.

טליW

New member
רינה - תודה ../images/Emo140.gif

אין לי מקום לאדניות, אבל הרעיון ברור. האם בלי שמש ישירה (גם זה אין לי) הם יסתדרו?

r66

New member
לא ממש, הםיצמחו לגובה לחפש את

השמש ולא יהיו כ"כ בריאים. אולי עם דשן דוקא כן תצליחי. אצלי התבלינים כולם באדמה ויש לי חלק בגינה שהיא חצי יום שמש ואח"כ צל ושם הם בסדר, לא יותר מדי. אצל השכנה שלי שמש מלאה ואצלה הנענע, למשל נראית מעולה. הבזיליקום נראה טוב בגינה "סגורה" עם שיחים, אבל הגינה הזאת מקבלת מנת שמש נכבדה כשהשמש מעל הגינה. בא לי להראות לך קצת מהתבלינים בגינה

r66

New member
פריחת הצנון, צמוד לארטישוק ירושלמי

ודלעוריות

r66

New member
חזרה לתבלינים

רואה שהגינה כאילו בצל מלא? זה לא ככה. רוב היום השמש מעליה

r66

New member
שום בצלי ולואיזה. הרבה סוגי נענע

כולם בגינה הדרומית שלי, מסתפקים במנת שמש והרבה מים. השום הבצלי מאוד עדין ונפלא בסלט ירקות או בתוך בצק לחם, לפני אפיה

r66

New member
זהו בינתיים. תביאי את שלך, אגדל

בשבילך
שבת נפלאה

טליW

New member
יפיפה... ממש ראוי לציון../images/Emo70.gif

עם כזאת גינה... איזו חגיגה לבשל. היתה להו גינה באנגליה, אבל שם השמש זו בדיחה. מאד נפוץ אצלם חממות קטנות בחצר - לא הגעתי לזה
דוקא נענע היתה לי שם כל השנה, כי היא אוהבת מים - וגשם זה נתון קבוע... אם את גרה ברעננה, אני מיד מגיעה עם השתילים
תודה בכל אופן.

Rebeccan

New member
שמעי משו

א - כמובן שרנה צודקת ... ויש לה אחלה גינה
ב - חייבים נפח גדול של אדמה כדי להצליח בגידול צמחי תבלין ג - הייתי אצל פנינה בצהריים - בזמנו נתתי לה שתיל של ריחן אצלי הם קטנים ונחמדים, בשמש מלאה והרבה מים ואהבה
- אצלה בחצי צל, העלים ענקיים
ממש ענקיים
- אצלי פשוט הם גדלים בעציצים קטנים יותר, וזה מכיוון שאין לי הרבה מקום.
חושבת כבר מה לעשות
שבת
שלום
פרינצסה
בגן הפרחים

Rebeccan

New member
אה, רגע - מה קנית ../images/Emo35.gif

וממתי אחותי צריכה לקנות דברים כאלה
למה לא מבקשת ... יש מלא דברים שאפשר לתת לך או להוסיף למשלוחה, עם הריבה, החצילונים וכו'
שבת
שלום
פרינצסה
בגן הפרחים

טליW

New member
איך לא חשבתי על זה... ../images/Emo163.gif

לא תכננתי לקנות, עברתי ליד טיב טעם, והיו להם עציצונים כאלה בכניסה... וזהו. קניתי בזיליקיום, רוזמרין וטימין. נראה מה יצא מהם כבר

למעלה