שאולי יעניין על שואת יהודי

דרדרית

New member
../images/Emo124.gif שאולי יעניין על שואת יהודי

הונגריה. לי, בת לדור שני לשואה, בבית שכמעט לא דיברו על תקופה זו, כל הנושא די חדש ונחשפתי אליו רק בבגרותי. כילדה, נחשפתי רק לסיפורי סבתא ואמא שלי על הדרך שהצליחו לשרוד בבודפסט, על מחנות העבודה בהם סבא עבד ועל הבתים המוגנים בהם סבתא ואמא מצאו מסתור. על כל גודל הזוועה וההשמדה הנוראים של יהודי הונגריה, נודע לי רק בגיל הרבה יותר בוגר.

sabajakov

New member
תודה! זאת הפעם הראשונה שאני

פוגש עבודה מסכמת ללא המחלוקות בין הארגונים, או האישים השונים שגילו אחריות, והפגינו יכולות הנהגה!

ju100

New member
דרדרית! דומה היה...

היה המצב אצלנו בבית..ניסו לחסוך מאיתנו או אולי להדחיק את סיפורי הזועה..אבל זה היה באויר..כל הזמן זה היה שם..כילדה שמעתי שמות..וקיבלתי אינפומציות מאוד מוגבלות... לאמא היה ספר גדול כרוך בשחור..לא התירו לי לראות אותו:לא בשבילך אמרו! אח של אימי שטרם מלאו לו 16 נלקח מהבית. שוב לא ראו אותו,ולא היו גם שום עדויות..סבתא חיכתה לו עד יום מותה! אבא הכיר את אמא בבודפשט שירת באיזור במחנה עבודה..אבא מסלובקיה! לימים נסעתי עם הורי להונגריה (לפני 20 שנה בקירוב) זו הייתה אחת החוויות הגדולות של חיי...בחלקה חוויה טובה ובחלקה קשה מאוד..ההורים לקחו אותי למקומות שונים..לכל מקום היתה משמעות..:כאן הכרנו..כאן התחבאנו..כאן על שפת הדונה ירו את היהודים למים.. החומר שהעברת דרדרית..מרגש אותי מאוד...והספקתי רק לרפרף בו.. את העיון המעמיק אני משאירה לערב..(יוצאת לעבודה)..זה יהיה ערב ההתיחדות האישי שלי עם בני המשפחה שלא חזרו!

ברק 188

New member
תודה דרדרית, לי האתא כבר מוכר

למי שלא מוזמן לראותו לפי המלצתה של דרדרית +שלי, המשך יום נפלא ושקט.

עב

New member
באמת אתר טוב

שאבתי ממנו הרבה מידע בתחילת הדרך של מחקר המשפחה. התיאור שלכם מתאים גם לי. ההורים לא דיברו, אפילו הצליחו להסתיר את ימי הזיכרון של הקהילות שלהם.אני חושבת שהם ריכזו את האנרגיות שלהם בבניית ההווה והעתיד ו/או רצו לגונן עלינו, כי לא קל להתמודד עם הזכרון. היום אחרי שהם הצליחו במשימה של הקמת המשפחה הם פתוחים יותר לשוחח ולהזכיר. לפעמים אפילו הם מרגישים רע עם זה שהם לא חשבו במשך 50 שנים ויותר על הקרובים והאירועים. אני נדהמת כל פעם מחדש מהאנשים שהצליחו לאסוף כוחות ולהמשיך הלאה.

למעלה