שאלה לכולם

thunderstorm

New member
../images/Emo124.gif שאלה לכולם../images/Emo70.gif

שמתי לב שאף אחד לא הזכיר את זה, אז חשבתי לפתוח את זה לדיון...
חוץ ממני, יש פה עוד אנשים במסגרת המסע נפגשו עם בני נוער פולניים? ואם כן, איך היה המפגש והאם הקשר נשמר גם אח"כ? מאוד מעניין אותי, כי כולם מדברים פה על לקחים היסטוריים, ועל הפולנים בעבר ועל גילויי אנטישמיות כיום, אבל אף אחד לא הזכיר את זה... אז תהיתי אם אני היחידה.

thunderstorm

New member
היה מפגש נהדר..

דיברנו בגובה העיניים, על המון דברים. גם על דברים רגילים, אבל גם בהקשרים אחרים, על מלחמות, על השואה וכו'. היה מאוד מוצלח ומעניין. אני עד היום בקשר דרך האימייל עם אחת הבנות שפגשתי שם, מישהי מתוקה ביותר, ולדעתי יש עוד כמה אנשים שנשארו בקשר עם אלה שפגשנו שם. היה גם משהו נחמד שקרה: פיצלו את המשלחת שלנו לשני בתי ספר, מפאת הגודל. ואחרי הפגישה בבתי הספר, כל המשלחת שלנו נסעה לעיר העתיקה בורשה, לזמן חופשי (זה היה היום האחרון של המסע). חלק מהאנשים בביה"ס שאני הייתי בו אמרו לנו שהם נוסעים אחרי הפגישה איתנו לקולנוע או משהו כזה, מטעם בי"ס. כשהגענו לעיר העתיקה והסתובבנו שם, פגשנו אותם במקרה שוב - אז הסתובבנו איתם עוד קצת, והמפגש נמשך בעצם.. היה ממש כיף איתם, הם היו ממש חמודים:) מה גם שלפני הנסיעה, עוד בהכנות בארץ, מי שרצה קיבל אימייל של מישהו משם, ככה שיכולנו להתכתב עוד מהארץ, וחלק הכירו ככה וזה היה ממש נחמד.

red tomato

New member
כן.. גם אני

נפגשנו עם ביצפר תאום בעיר תאומה. ת'אמת?! הם קיבלו אותנו כמו מלכים... ממש היו מקסימים... הרעיפו עלינו מתנות, ופשוט דיברו איתנו בגובה העיניים כבני נוער לבני נוער. הם לקחו את האימיילים שלנו אבל אני לא יודעת אם מישהו עדיין בקשר... אני איבדתי את האימיילים שלקחתי
אתם יודעים מה.. היו שם כמה בנות כל כך חמודות שבכו כשהלכנו ואמרו שהן יתגעגעו... איזה חיבוקים קיבלנו... ממש היה נחמד.

newKiticat

New member
לנו היה מפגש

עם בני נוער אוקריינים עם קשר לדת. ואני די בטוחה שהיו כמה אנשים ממשלחות נוספות (מתוך 8 משלחות אני בטוחה שהיו לפחות 3) ששמרו על קשר.

לצערי כן....

היה לנו יום כמעט שלם שבילינו איתם, כולל בערב. אני לא נהנתי שם. לא התחברתי, לא רציתי להתחבר... חוץ מזה זה הקטע היחידי בכל המסע שאשכרה נראה לי משעמם ומיותר.

thunderstorm

New member
../images/Emo4.gif

סתם מסקרנות - למה לא רצית להתחבר? ולמה זה נראה לך משעמם ומיותר?

לא רואה סיבה לנסות להתחבר אליהם.

אני יודעת שגם הפולנים היו קורבנות של הגרמנים, אבל עדיין הרבה מהם שמחו לעזור להם. לא מושך אותי אותי לנסות להתחבר אליהם ואח"כ ביני לבין עצמי לחשוב מה הסבא/סבתא שלהם עשו. גם לא מחפשת להיות נחמדה אליהם כדי להראות לעצמי או למישהו אחר שאני בסדר. זה היה לי משעמם כי לא היה לי בכלל חשק לזה, לא רציתי להיות שם ומה שחלשבתי שיהיה איזה שעתיים נהפך להיות כל היום וזה ביאס אותי.. מיותר כי לא ראיתי שאני או מישהו אחר מהשכבה יצא מהמפגש הזה באמת עם משהו חשוב. הקטע המשמעותי היחידי שאני חוויתי במפגש הזה היה דווקא בדיסקו שהיה לנו איתם בערב, שמו מוזיקה באנגלית ובעברית, אז הסטיאוציה שתלמידים מהשכבה שלי רוקדים ושרים את "מכה אפורה" והתלמידים הפולנים רוקדים איתם דןןקא עשתה לי משהו. סמלי- לא רק שהגרמנים רצו אירופה נקייה מיהודים, אנחנו עוד מגיעים לכאן (ברוב חוצפתנו...) ושמים במסעדה פולנית את המוזיקה שלנו. וואלה, לנקמה באמת יש טעם מתוק...

thunderstorm

New member
סתם שאלה..

(לא כדי לפגוע או משו, ממש לא). זו באמת ההרגשה? לא להתחבר עם אנשים כי אולי סבא וסבתא שלהם עשו משהו? זה בעצם לשפוט אנשים שאין להם שום קשר למה שקרה, לשפוט אנשים לפי דברים שהמשפחה שלהם כן-או-לא עשתה. איך את היית מרגישה אם היו שופטים אותך בצורה כזו? ועוד דבר, העניין של הנקמה, המוזיקה שלנו במדינה שלהם. משהו פה לא מסתדר לי.. אמרת שהגרמנים לא רצו אותנו, ואנחנו מגיעים למסעדה פולנית ושמים את המוזיקה שלנו. מי זה מי? הגרמנים לא רצו אותנו אז אנחנו מגיעים לפולין ונוקמים? אני לא מבינה את זה, את העניין של הנקמה. בזה שאנחנו שמים את המוזיקה שלנו אנחנו נוקמים? אני הייתי מעדיפה להסתכל על זה בתור גשר לעתיד, לא בתור נקמה של העבר. ואגב, זה לא אישי או משהו, פשוט שמעתי את הדעה הזו הרבה פעמים, אז מעניין אותי לשמוע מה את חושבת, ולא רק את - כל אחד אחר שרוצה להגיב על זה - מוזמן.

לא נפגעתי ../images/Emo13.gif

אגב, בלי קשר אנשים פה דיברו על דעות של אנשים, לאיזה דעות יש מקום לאיזה אין. לא לגבי כל נושא, אבל לפחות לגבי השואה, אני באמת חושבת שיש מקום לכל הדעות. עכשיו לשאלות שלך: כן זאת באמת ההרגשה. להגיד שאני שונאת אותם אני לא יכולה. אני לא באמת שונאת אותם. גם לא את הפולנייה הזקנה בשוק שצחקה והפריחה לי נשיקה באוויר אחרי שאמרתי לה דז'נקויה. פולין צבעה לי את מה שהיה קודם שחור ולבן בהמון גוונים של אפור שאני עדיין לא מזהה, המון רגשות מעורבים. אני לא שונאת אותם, אבל קשה לי להתחבר אליהם. אני גם לא מרגישה צורך להתחבר אליהם. נכון, אז הפולנים לא יזמו את הפתרון הסופי, אבל הרבה מהם שתפו פעולה בשמחה כדי לממש אותו. אתם גם יכולים להגיד לי שעכשיו יש אירופה אחרת, אבל כששאלנו את הנערים הפולנים אם יש יהודים בב"ס שלהם, הם אמרו שגם אם יש יהודים הם בטח לא היו אומרים את זה. לא צריך לשאול הרבה כדי להבין למה... אם הייתי מנסה להיות נחמדה אליהם, זה לא היה אמיתי מבחינתי, זה היה כי "צריך", ולא רציתי את זה. לא רציתי לשחק אותה יפת נפש- גם ככה השניצל והצ'יפס מתחילים לעשות בחילה אחרי כמה ימים... בקשר למה שלא הסתדר לך, אמרתי שהגרמנים רצו אירופה נקיה מיהודים, לא רק את גרמניה. הפארקים היפים שבהם טיילנו בפולין, סביר להניח שאלה אותם פרקים שלפני שישים שנה היה בכניסה שלהם שלט אין כניסה ליהודים ולכלבים, מכאן הנקמה. בגרמניה אף פעם לא הייתי ואני גם לא מתכוונת להיות. אגב, גרמנים אני דווקא כן שונאת. שומרת לי את הזכות לשנוא את העם שרצה למנוע ממני להתקיים. לגיטימי, לא?

Pukipsey007

New member
את כולםן../images/Emo35.gif

את שונאת את כל הגרמנים
המ..
לדעתי יש ת'הפרדה בין הנאצים ללא נאצים, האם אפשר לומר שכל הגרמנים הם נאצים

היחידים שאני לא שונאת הם אלה

שהצילו יהודים, והם מעטים- אומרים שהיוצא מהכלל מעיד על הכלל. גם השתיקה היא סיוע לרצח.

Pukipsey007

New member
אוקיי, אוקי.

הגיוני, חלק מאוד גדול ממני מסכים איתך. אבל החלק השני, הקטן יותר (לא, נו..אין לי פיצול אישיות.) אומר שלא כולם היו נאצים ותומכי השלטון הנאצי, שחלקם פחדו לסייע וזה ממש לא בסדר אבל לא הייתה להם ברירה בגלל המשטרה החשאית.. קיצר, אני עוד לא סגורה על עצמי אבל אני משתדלת למרות הסקפטיות שלי להאמין שלא כולם שנאו יהודים. שהיו כאלה שהתנגדו למשטר אבל לא רצו לסכן את עצמם ואת בני משפחותיהם.. לכן הם שתקו. נכון, נכון. שתיקה היא גם סיוע לרצח. אבל מה את היית עושה במצב כזה
בהכנה למסע הסכמנו שהם היו בני אדם, הנאצים. הסכמנו שכל אחד מאיתנו יכל להיות נאצי. לדעתך זה לא נכון? דרושות תכונות מיוחדות (שהיו לחלק מעם)

מסכימה עם רוב מה שכתבת...

כן, הם היו מאוימים ופחדו, ואפילו בצדק. אני לא יודעת מה הייתי עושה במקומם, ובאמת כל אחד יכול להיות נאצי. עדיין, לא משנה את הדעה שלי. למה? מכירה את הקטע הזה של שני האנשים שמתווכחים לגבי אם יש מקום או אין להקרין סרטים בגרמנית בארץ? אם לא, אז הנה בקצרה (גם ככה אני לא ממש זוכרת) הראשון אומר שהוא בשום פנים ואופן לא מוכן שיקרינו סרטים בגרמנית. השני נותן לו הרבה עובדות שהן צידוקים להקרנת הסרטים האלה, והראשון מסכים עם כולן. השני שוב שואל אותו מה דעתו לגבי הקרנת סרטים בגרמנית, והוא עונה את אותה תשובה- בשום פנים ואופן לא. "אז איפה ההגיון שלך?" "נשרף באושוויץ..."

הנה: אין בזה כל הגיון/אפרים קישון

יתכן, אמרתי לאזרח האובייקטיבי, אבל אינני יכול לסבול סרטים גרמניים בישראל. הם מעוררים בי בחילה. -רגע אחד! גם סרטים אוסטרים? -גם הם. -ובכן, אתה דוגל ברעיון הלאומניות. -לא. -אתה יודע שהרצל נאם בגרמנית? -אני יודע. -האם גיתה אחראי למעשה הנאצים? -לא אחראי. -אתה מודה בכך, שהיו גרמנים טובים שחרפו נפשם כדי להציל יהודים? -אני מודה בכך. -הידוע לך, כי גרמניה משלמת פיצויים ושילומים אישיים בדייקנות ובהגינות? -ידוע לי. -גרמניה המערבית היא אחת המדינות המועטות התומכת בנו בזירה הבינלאומית. -נכון. -אנו זקוקים לעזרתם, לא כן? -בהחלט זקוקים. -כלום אפשר לשנוא עם שלם לעולמים? -אי אפשר. -אם כן, הגד לי עכשיו את עמדתך לגבי הסרטים הגרמניים. -איני יכול לסבול אותם. הם מעוררים בי בחילה. -איפה ההגיון שלך? -נשרף באושוויץ.

למעלה