שבוע טוב ודיון כבד! סוס הוא לא טנדר..

• פותח הנושא ferr
  • פורסם בתאריך

ferr

New member
../images/Emo124.gif שבוע טוב ודיון כבד! סוס הוא לא טנדר..

שלום לכוולם.. ראשית אני מאחלת לכולם שבוע טוב, קל ונקי!! שנית, אני רוצה לשתף אותכם בדבר מזעזע שקורה לי מול העיניים כל הזמן ונראה שאפחדלא באמת עושה שום דבר בנידון.. אני לא דרמטית ומייד אני אסביר.. בתל אביב יפו של שנת 2008 ישנה תופעה מזעזעת של סוסים שרתומים לעגלות מסע וסוחבים משאות כבדים של האלטע-זאכען.. הסוסים האלו כחושים, עיפים ולא בריאים. הסוסים הללו עוברים התעלללות יום יומית.. לטענת הסוחרים- האלטע-זאכענים, הסוסים האלה זוכים ליחס טוב,טיפול, אוכל, ניקיון ושעת שינה על כל שמונה שעות עבודה.. בפועל, פשיטות שנעשו בעבר על ידי המשטרה העלו תמונה של סוסים שמוחזקים בתת תנאים, סוסים כחושים רעבים ואומללים. מרבית ההאלטע-זאכענים - סוחרים הם מכורים נקיים לסמים ו\או עבריינים משוקמים הגרים בתל אביב יפו, לטענתם,הסוס הוא זה שמחזיק אותם במסגרת. התופעה היא קשה ומגעילה, הסוסים האלה מסתובבים ברחובות וזועקים לעזרה.. בישיבה אחרונה שעלתה בעיריית תל אביב לפניי כשבועיים אמר ראש העיר רוני מילוא כי יש דברים יותר חשובים כרגע המטיפול בהתעללות בבעלי חיים ובזה זה נגמר.. החלטתי להעללות דווקא כאן את לדיון את הנושא, האם אתה חושבים שעל התופעה לעבור מן העולם, או ששיקומם של נרקומנים אכן צריך להיעשות על גבם של הסוסים?? אני חושבת שזה דיון נכון ומעניין מה לדעתכם צריך לעשות?

רוני מי לא

את צודקת אבל אין מה לעשות בנידון ועדיף שהסוסים יסבלו ולא הנרקומנים ניראה לי שאת טועה לגבי רוני מי לא ראש העיר ת"א שהיה לך שבוע טוב

ferr

New member
סליחה??

אתה באמת חושב שעדיף שהסוסים יסבלו ולא הנרקומנים?? איזה מין נרקומן משתקם או זה שמתיחס ככה לחיות? אם הוא לא אהב את עצמו זה איזה מין משתקם הוא? אדם שלא אוהב חיות לא אוהב את עצמ נקודה. ואם אדם מתיחס ככה לסוס שלו אז סלח לי אבל אני מיחלת לו שלא יתנקה לעולם!

ferr

New member
אם כך אז איך זה ש

אתה אומר שעדיף שהסוס יסבול ולא הנרקומן? עם כל הכבוד אבל זה דיי מנוגד... וכאן לא מדובר על סבל טבעי, מדובר על אנשים משוקמים שטוענים שהם מטפלים בחיות בזמן שהם לא באמת מטפלים בהם וכביכול לא משתמשים בסמים ונמצאים במסגרת.. לא כולם שם נרקומנים לשעבר והכל שם מתבסס בסופו של דבר על סחר, בעיקר במתכות.. אז שום דבר שם לא באמת בריא או בא ממקום טוב ונכון.... והאנשים האלה, על פי הסיפור והטענה הספציפים שהבאתי, מגיע להם לפול הרבה יותר עמוק ולא מגיע להם שהמדינה תתמוך בהם או תהיה בצידם.. כתבה בנושא: http://test.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3398201,00.html יש אתר שנקרא "חי" http://www.chai-online.org/he/campaigns/horses/h_campaigns_nissim.htm תכנס תקרא ותבין למה גם כעסתי..

מה צריך לעשות?

לפנות לעמותת "תנו לחיות לחיות" וליידע אותם, לבקש מהם לטפל במצב. אני יכולה להבין את הצורך של המשוקמים בסוסים, א-ב-ל.. זה לא אומר שאני מסכימה להתעללות בכל צורה שהיא - לא בבעלי חיים ובטח לא בבני אדם. ואם כבר.. אז יש לנו במרכז יום שלנו - פינת חיי שכוללת לא מעט חיות, בינהם - ברווזים, אווזים, תרנגולות, טווסים, תוכים ועיזים.. אחת העזים המליטה היום, ממש לפני שעה - זוג גדיים קטנים. כולנו עמדנו לעזור ולהסתכל על חיים חדשים מגיחים לעולם. מחזה מרהיב.. ואני מעלה כאן ועכשיו תפילה לשני הגדיים האלה, שיחזיקו מעמד, כי הקור פה פשוט בלתי אפשרי.. והאמא קצת בהלם... בטח אלך לשם בערב, לבדוק מה קורה איתם, החלטנו על דעת עצמנו, כל הקבוצה, לפחות מי שגר קרוב, לקפוץ לשם בכדי להאכיל אותם, לכסות אותם, לדאוג להם.. גם אם הם לא בני אדם
אוהבת

ferr

New member
תודה בוחרת בחיים

שתדעי רק שיש לי דמעות בעיניים.. באמת קר וכל הכבוד על הדאגה.. לגבי הסוסים.. היום בצהריים כשיצאתי לכיוון העבודה, ראיתי שוב סוס רתום לעגלה מלאה המתכות ומכונת כביסה.. זה פשוט כלכך נורא.. ואם עלה כאן דיון לא מזמן לגבי חוסר אונים, אז זהו חוסר אונים! לעמוד ללא היכולות לעשות שום דבר!! מי שמכיר, יש אתר שנקרא פייס בוק, אתר שנרשמים אליו ומוצאים מלא חברים מכל מיני תקופות בחיים, אנשים שלא חשבתם שתיפגשו אותם שוב איי פעם.. בכל אופן מצאתי שם קבוצה שנקרא "סוס הוא לא טנדר" כמובן שנרשמתי אליה.. הניסיון של הקבוצה הוא לעשות עצומה כל בנאדם שרשום אליה הוא כמו חתימה בערך וככל שהיא תגדל יהיה יותר כח לפעול בנושא הזה... למי שרוצה עוד מקומות לפנות אליהם, ניתן לפנות למוקד 106, הקנס על הסוחר הוא 500 שקלים ווטרינר של העירייה ראשי אף להחרים את הסוס.. עמותת "הכל חי" בישראל" דואר האלקטרוני: [email protected] משרדי "הכל חי" בישראל טלפון: 03-6243242 למי שירשם לאתר הפייס סוק, FACEBOOK.COM למי שירצה להשתייך לעצומה הזאת- זה הקישור: http://www.facebook.com/group.php?gid=7686555923&ref=mf

צונו123

New member
../images/Emo140.gifהנה התשובה ....

להרפות להרפות זה לא אומר שעלי להפסיק לדאוג זה אומר שאני לא יכול לעשות זאת בשביל הזולת ! להרפות זה לא אומר לנתק את עצמי זוהי ההבנה שאינני יכול לשלוט באחר ! להרפות זה לא אומר לאפשר. זה אומר להרשות לאחר ללמוד מהתוצאות הטבעיות של מעשיו ! להרפות זה להודות בחוסר אונים ופירוש הדבר - שהתוצאה לא נתונה בידי ! להרפות זה לא לנסות לשנות או להאשים את הזולת אלא למצות את עצמי ! להרפות זה לא לטפל במישהו, אלא לגלות אכפתיות ! להרפות זה לא לקבוע את התוצאה מראש אלא להיות תומך ! להרפות זה לא לשפוט אלא לאפשר לזולת להיות בן אנוש ! להרפות זה לא "לסדר" את כל התוצאות אלא לאפשר לאחרים להשפיע על גורלם בעצמם ! להרפות זה לא לגונן אלא לאפשר לאחר לעמוד בפני המציאות ! להרפות זה לא להכחיש, אלא לקבל ! להרפות זה לא לנדנד, לגעור או להתווכח. במקום זאת עלי לחפש מהם חסרונותיי ולנסות לתקנם ! להרפות זה לא להשתדל להתאים כל דבר לרצונות שלי אלא להתייחס לכל יום בנפרד, ולהוקיר את עצמי בו ! להרפות זה לא להעביר ביקורת ולנהל אחרים אלא להגשים את חלומותיי לגבי עצמי ! להרפות זה לא להצטער על העבר אלא לצמוח ולחיות למען העתיד ! נכתב ע"י ברוריה

ferr

New member
אני לא מסכימה עם מה שרשמת ואם נרפה, מה יהיה??

אסור להרפות וזו הטעות להרפות.. לפחות במקרה הזה ובעוד כמה מקרים.. כן צריך לדעת להרפות לפעמים אבל השאלה היא במה ומתי! המדינה שלנו נראת ככה כי אנחנו מרפים כשלא צריך. הסוסים האלה נראים ככה כי אנחנו מרפים כשלא צריך.. """ הרפות זה לא אומר שעלי להפסיק לדאוג זה אומר שאני לא יכול לעשות זאת בשביל הזולת ! להרפות זה לא אומר לנתק את עצמי זוהי ההבנה שאינני יכול לשלוט באחר ! """ לא נכון במקרה הזה.

צונו123

New member
זוכרת שאמרתי לך שנדבר בעוד שנתיים?

את גדולה עליי , מתנצלת
את חושבת שאת יכולה להציל את העולם, לפני שאת מצילה את עצמך, שימרי על קשר אה.?
שנתיים שלוש זה לא הרבה...

ferr

New member
צונו..

אין פה זילזול! דבר ראשון.. מעבר לכך נדבר בעוד שנה שנתיים וגם שלוש, זה לא הענין... לעשות משהו בדבר הוצאת החוק זה לא משהו בשמיים, אני לא מנסה לעשות שלום עולמי כי זה גדול עלי אבל, להביא לקצת מודעות.. זה לא כלכך מסובך ולא נורא.. מעבר לזה שזה באמת כואב לי שאופן אישי לראות פעם ביום יומיים את הסוסים המעונים האלה. כרגע יש לא מעט אנשים שאכפת להם, על מנת להעלות את הכל על השולחן ולהוציא חוק לא נדרש יותר מידי.. בעיקר נדרשת הענות של אנשים ולרובם, זה כן מפריע.. עצומה עם כמה אלפים זה לא משהו שאני לא יכולה לעמוד בו.. בינתיים, עזרתי והבאתי כ 40 אנשים שחתמו על עצומה אינטרנטית באתר הפייס בוק הזה.. לא אני פתחתי את הקבוצה אומנם אבל לדעתי אם כל אחד שם יביא עוד שתיים שלוש ותהיה מודעות אז אדון רון חולדאי האפס הזה יהיה חייב לעשות משהו ומה שבטוח, הוא לא יבחר לבחירות הבאות בעיר הזאת.

למעלה